Skúsenosti s užívaním antikoncepcie na úpravu cyklu
Dobrý deň, už od kedy som prvý krát dostala menštruáciu som ju mala nepravidelnú. Bola som na liekoch (nie antika), ktoré mi to ja čas napravili, no potom som ich prestala brať a vrátilo sa to. To som bola ešte dieťa, cca 13. Teraz mám 19 a bola som u gynekologičky, ktorá na mňa nepríjemne tlačila, aby som si dala predpísať antikoncepciu. Odmietla som a vypýtala si opäť len tie gestagény na nápravu cyklu. Mám priateľa, preto na mňa asi tlačila, aby som si tu antiku dala. Ani ja ani on o antike veľa nevieme, rada by som počula vaše skúsenosti s ňou. Nemám žiaden iný dôvod si ju dať predpísať okrem tých nepravidelných cyklov (nemám akné, silné menštruácie, priateľ je viac ako spokojný s kondómami) preto nevidím dôvod si ju dať. Ďakujem za všetky odpovede aj pozitívne aj negatívne, čokoľvek pomôže.
Pekný deň, klara2651
Co znamena nepravidelna? Aka velka odchylka v cykloch? Par dni alebo viac?
Ak Ti nevadi nepravidelny cyklus a nebojis sa pripadneho tehotenstva tak tiez nevidim dôvod na to aby si si ju davala. Mne vadilo oboje ( mala som cyklus aj 45dni a vzdy inak ) takze som si ju dala . Pri prvej antikoncepcii som mala problemy tak som ju prestala uzivat po pol roku a teraz mam inu uz 4 roky a bez problemov. Ja uz nemam ani len spinenie cele tie roky,som uplne bez pocas pauzy
Ja som si kvôli nepravidelnej menštruácii dala teliesko. Nemám mrchu vôbec a mám po probléme.
Ak tehotenstvo nieje dovod na antiku a zdravotne si na tom ok tak naco sa napchavat chemiou? Zmen doktorku lebo ta ti ma dat aj ine moznosti ..

Ahoj, tak ja beriem antiku a nebadam zatial ziadne negativa - ani sa mi nezhorsila plet, ani som nepribrala, ani nic.. aj som ich mala nejaky cas vysadene a vsetko ok