icon

Skúsenosti s vedľajšími účinkami telieska Mirena

30. mar 2026

Ahojte, koncom januára som si dala zaviesť telisko Mirena ako antikoncepciu, lebo už máme 2 detičky a ďalšie neplánujeme. Nechcela som tabletky a toto mi prišlo ako super vec. Čítala som si o nežiadúcich účinkoch, hlavne teda zo začiatku, ale popravde až toto som nečakala. Viem, že zo začiatku tam môže byť nepravidelné krvácanie, ale teda ja už ani neviem kedy mám menzes. Dala som si ju zaviesť 26.1. do 11.2 bolo všetko ok a od 11.2 až do 5.3 som krvácala. Potom bolo presne 10 dní dobre a odvtedy zase nonstop krvácam. Okrem toho krvácania mi nie je nič, žiadne bolesti ani nič len proste až takto som to nečakala. Myslela som si, že to krvácanie bude skôr také "špinenie" ale teda vôbec. Bez vložky sa ani nepohnem, teda sú dni kedy je to trochu lepšie, ale aj tak sa bojím aby som sa nerozkrvácala. Na kontrolu idem v apríli, gynekológ mi povedal, že pokiaľ nemám problémy ako bolesť, že netreba prísť skôr. Túto kontrolu sme si dohodli už pri zavedení, že teda o 2 mesiace skontroluje, či je všetko ok. Máte prosím niekto s tou Mirenou skúsenosti? Oplatí sa to, či si ju mám nechať vybrať, keď je to až takéto? Lákala ma predstava toho, že nemusím brať tabletky a teda k tomu že by som mala mať časom slabší menzes alebo žiaden, ale teda zatiaľ je to strašné. Máte niekto podobné skúsenosti? Koľko to krvácanie trvalo u vás?

anonym_5971b8
30. mar 2026

@anonym_autor ja som to mala takto asi prvého pol roka po zavedení. Odvtedy pokoj žiadne krvácanie ani špinenie.

doriiis
30. mar 2026

Pri prvom teliesko to trvalo pol roka, kým sa všetko do poriadku. Odvtedy mám klud

patta89
30. mar 2026

Mne zaviedol teliesko v 1/2024 do septembra 2024 som krvacala/spinenie. Odvtedy nemam nic ziadne spinenie ani krvacanie 🙂

anonym_a1c9a0
30. mar 2026

dala som si Mirenu po porode a citila som s nej nejaku psychycku nepohodu, o dva mesiace dala som ju prec a vratila som sa na novaring. neviem preco mi vadila

autor
31. mar 2026

No tak ešte skúsim vydržať aj keď je to naozaj veľmi otravné

autor
31. mar 2026
@anonym_a1c9a0

dala som si Mirenu po porode a citila som s nej nejaku psychycku nepohodu, o dva mesiace dala som ju prec a vratila som sa na novaring. neviem preco mi vadila

@anonym_a1c9a0 ahoj, vedela by si mi bližšie charakterizovať tú nepohodu? Ja s psychikou bojujem už pekne dlho a po pôrode je to ešte horšie, ale nemyslím, že u mňa je to Mirena, ale skôr dlhodobý stres a úzkosti. Ja som si ju dala aj kvôli tomu, že keď som si robila "výskum" čítala som, že ten hormón z mireny pôsobí v podstate lokálne, ale samozrejme viem, že na niektoré ženy to môže mať silnejší vplyv 🤷‍♀️