icon

Skúsenosti s vnútromaternicovým telieskom pre mladé ženy

2. jún 2026

Ahojte, viem že je tu veľa diskusii, ale nenašla som žiadnu, ktorá by mi pomohla. Chcem si dať IUD, viem, že je hormonálne a nehormonálne. To, ktoré by bolo lepšie asi zistím hlavne od gynekologa, akurát ma zaujímajú skúsenosti báb v mojom veku (24 rokov cca), ktoré nerodili a majú bolestivejšiu menštruáciu. Podeľte sa prosím s vašimi skúsenosťami, budem veľmi vďačná.

anonym_076c2f
2. jún 2026

sice niesom v tvojom veku a uz mam dieta ale mas aj nizkohormonalnu .. ja mam take a som maximalne spokojna.. sice prvych 6 mesiacov som krvacala a spinila ale potom sa ustalilo a ani neviem ze ju mam a uz naozaj minimalne spinim ... kazdopadne naozaj je lepsie sa poradit priamo s dr.. zmeria ta odvazi a podla toho navrhne ..

autor
2. jún 2026
@anonym_076c2f

sice niesom v tvojom veku a uz mam dieta ale mas aj nizkohormonalnu .. ja mam take a som maximalne spokojna.. sice prvych 6 mesiacov som krvacala a spinila ale potom sa ustalilo a ani neviem ze ju mam a uz naozaj minimalne spinim ... kazdopadne naozaj je lepsie sa poradit priamo s dr.. zmeria ta odvazi a podla toho navrhne ..

@anonym_076c2f krvácala akože stále? Keď som skúšala HAK, tak som krvácala/špinila prvý mesiac. Neviem či by som niečo také zvládla pol roka, príde mi to nechutné 😃

anonym_076c2f
2. jún 2026

nie stale ale napriklad obtyzden potom klud a zas 2 tyzdne spinenie etc.. trvalo nez sa mi to ustalilo ... Hak v tabletkach je ina ako teliesko .. ale nieje to tak strasne .. len ja blba som si to dala pred letom ...

anonym_5ba43b
2. jún 2026

Ja som si davala teliesko tiez v 24 rokoch, nerodila som. Dala som si levosert, hormonalne, na 6 rokov. Najlepsia volba. Menstruaciu som mala len take spinenie 3-4 dni, bez bolesti, stacili mi intimky.

beatacellarova
Odpoveď bola odstránená
bronkax
2. jún 2026

Ja som si dávala prvé teliesko v tvojom veku už mám druhé a som síce po dvoch deťoch ale ak sa nebojíš zvádzania tak choď určite do toho. Ja mám hormonálne teliesko a nemám menštruáciu vôbec už vyše 5 rokov a žiadne komplikácie. Nesťažujem sa.