icon

Spôsobuje antikoncepcia rakovinu?

lussia234
1. aug 2023

Ahoj, myslite že antikoncepcia spôsobuje rakovinu ?

amelia89
1. aug 2023

Ahoj, nie. Podla studii je to skor opačne.

jj298
Odpoveď bola odstránená
ruxandra
1. aug 2023

Nie

iwesska
1. aug 2023

Rakovinu neviem,ale trombozu dost casto. Neviem,ci je to vyhra.

kvetinka75
1. aug 2023

pravdepodobne nie. ale môže kopu iných problémov spôsobiť

sasa1310
1. aug 2023

No neviem, mne na sonde prsníkov vravela dr. že dlhodobé užívanie antikoncepcie môže spôsobiť rakovinu prsníka.

kvetinka75
1. aug 2023

@sasa1310 no tak pri hormonálnych liekoch človek nikdy nevie

sasa1310
1. aug 2023

@kvetinka75 veď presne

mici88
1. aug 2023

@sasa1310 v zahraničí vraj boli nejaké štúdie, že až o 60% viac žien, ktoré v mladosti užívali antikoncepciu mali rakovinu pŕs. Ale tak predsa len antikoncepcia pred 20 rokmi bola iná ako dnes.

tatianamaria
1. aug 2023

Áno povedal mi to dvaja lekári.

veselo_neveselo
1. aug 2023

Hormonalna? Nieco sposobi, proti niecomu ochrani. Ale ani menzes kazdy mesiac nie je (vraj) taka vyhra po zdravotnej stranke - volakedy zeny byvali dlhu dobu plodneho veku tehotne, dojciace.
Tak si vyber.

Ale po pravde? Viac rakoviny sposobi vsetok ten bordel co ludia do seba pchaju, mastne, maso, mliecne, sladene, nedostatok ovocia, zalostne malo zeleniny, kokakoly, kofoly, piva, vina, parky, klobasy a tak podobne.

Ak chces brojit proti rakovine, tak najprv stravu, pitie, sport, vzduch, a az potom antikoncepciu.

vorkola
1. aug 2023

Moze aj nemusi, hned. A nemusi sposobit len rakovinu,kedze je to anti, rovna sa proti ,v tomto pripade, aby si neotehotnela, Tak vysvetlim . Oplodnenie nastava vo vajickovodode , A ked zena v reprodukcnom veku pravidelne berie antiku ,tak to embryo ,teda cloviecik ,pujujuce z vajickovodu do matrnicenice kde by sa malo dalej zacat rozvyjat ako plnohotne so vsetkymm vystrojom vyvabenia maternice takou aby nebola nicim nicena, naopak pripravena so vsetkym co embryo k vyvoju potrebuje , zdrava sliznica , vystelka v uplnom poriadku, No zial ,ta sliznica maternice nakrmena (to nakrmena hovorim ako vystrahu )cely mesiac antikou teda jedom , robi opacne, az do takej miery ,ze z tej uz znicemej maternice bez dostatocnych potrebnych zivin pre nastavajuci zivot dietata mesiac co mesiac a aj roky branej antiky ,castokrat hoci aj malo nefukcnej alebo vobec ,, ti to moze aj ine organy nahlodat , a aj aj inym sposobom , teda krvny obeh po1) aj ine organy, mozu , nemusia napr, nervy, fuc, poskodenie pecene, ,,do mocu stale vyplaveny jed z antiky, , atd,atd, Skatka antika ,kazdeho druhu je pre organizmus jed ,teda denno denne travis samu seba, uplne nenapadne, vsak zatial ziadne priznaky nie su, svoje organy zatial funguju atd, ,Studovala som to na akom principe antika pracuje,
Jednoducho som to nazvala ANTIKA ,PRACUJE NA BAZE OTRAVY cize JE TO JED ,.Po rokoch sa potom dievcata cuduju, ze preco nemozu otehotniet, No bodaj by mohli,ked si rokmi poskodili, sliznicu maternice, alebo aj ine organy. Alebo aj ked sa podari otehotniet
tak ,maternica je tak slaba , z toho postupneho nicenia zdravej vystelky, ze nema dostatok vyzivnych latok aby sa embryo ,= cloviecik, dietatko mohlo dobre zacat vyvyjat a naberat na vahe a .... postupne odumiera, az castokrat uz v ranom stadiu dochadza k potratu A potom po rokoch ked akoze uz dieta chcu, tak sa cuduju ze vysadili antiku a nie a nie otehotniet, alebo maju potrat za potratom ,Tak toto su potom taketo dosledky nasledky ,mozno za kratko, mozno po rokoch , PS. tak predpokladam ,ze zajtra tentomoj prispevok budu na podnet nejakych zastancov zmazany.ale mne to nevadi,pokladala som si to za povinnost upozornenia, ZE ANTIKA JE VELKY JED, a tieto
posledne vynalezy novych druhov su uz az zivot ohrozujuce. a o psychike dievcat ani nehocorim ,ked si vyplavili vlastne dieta a vidia to na vlastne oci, ,a presvedcili sa , ze to nie je len kus krvi.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
2. aug 2023

@veselo_neveselo tak stravu, pitie človek potrebuje každý deň. Tam veľa vecí neporiešiš. Nie každý má možnosť mať ovocie, zeleninu, mäso z vlastných alebo z iných domácich zdrojov bez všelijakých ,,prísad,,. Ale antikoncepcia nie je nevyhnutná. Nemusí ju brať. pokiaľ nemá nejaké vážne problémy a mala by jej pomôcť. Je jednoduchšie vzdať sa najskôr takýchto vecí ako sa dopátrať k čistej zelenine alebo ovociu. Nikto nevie čo ho čaká. Takže človek si musí sám zvážiť, čo uprednostní a obmedzí. Ja som v rámci možností obmedzila, čo sa dalo, aby som sa v budúcnosti vyhla onko ochoreniu ale človek nikdy nevie. Aj ten melon, ktorý každé ráno raňajkujem, ktožvie odkiaľ je a čo má v sebe.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
iwesska
2. aug 2023

@walentina7 Deti,co maju rakovinu sa potom musi rodit plne nenavisti.🤔

kvetinka75
2. aug 2023

@iwesska matka a dieťa sú spolu prepojené, takže mnohé veci ,,čerpá,, z matky. Prečo sa hovorí, že tehotná žena má byť v kľude, má mať vyváženú stravu, žiadne stresy, alkohol, cigarety. Aby to neublížilo dieťaťu. Ak niečo z toho nie je v rovnováhe, tak vznikajú problémy, choroby

iwesska
2. aug 2023

@kvetinka75 Jaj,cize take 4r.dieta je chore kvoli matke a hlavne z nenavisti? Kolke zeny sa zdravo stravovali,mali pokojne tehotenstvo,pekny porod a lezia s detmi na onkologii.

kvetinka75
2. aug 2023

@iwesska dieťa vníma aj atmosféru z okolia. Ak žije v prostredí, kde sú hádky, stres, tak sa to prenáša aj na dieťa a dieťa trpí. Sú tam rôzne podvedomé strachy. To všetko sa prenáša na deiťa.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
1fifinka1
2. aug 2023

Pokiaľ som čítala rakovinu prsníka spôsobuje zvýšená hladina estrogénu. Estrogén sa zvyšuje pri strese, z mliečnych výrobkov atď. Ak je HAK dvojzložková, čiže estrogén a progesteron, je to asi možné. Ak je len gestagenova riziko je vraj nízse. Moja lekárka povedala, že progesteron je pomocník žien. Vraj za svoju prax 40 rokov ešte nemala prípad, že by ženy co berú jednozlozkovu hak z nej mali rakovinu prsníka. Práve naopak. Štúdie ukazujú, že ženy co berú hak častejšie navštevujú lekárov a preto sa vraj skôr odhalí. Ja beriem hak čisto zo zdravotných dôvodov a úplne ma dvíha keď čítam tie dristy o tom, ako to a hento a tamto. Niektoré ženy ju proste brat musia. Treba myslieť, že aj takáto je možnosť a neodsudzovat hneď všetky, čo berú hak.

vorkola
2. aug 2023

@1fifinka1 Vsak nikto ich neodsudzuje, ale poucovat sa mozme.lebo stale a stale su natrhu nove lieciva, nie je to len antika,

mici88
2. aug 2023

@1fifinka1 ja som to nikde neodsudila.🤷🏻‍♀️

iwesska
3. aug 2023

@walentina7 Ja som zas cakala,kedy niekto vytiahne,ze za rakovinu si moze kazdy sam. Skus citat aj lekarske studie, pomoze ti to rozsirit obzory.

walentina7
Odpoveď bola odstránená