Spôsobuje medené teliesko mikropotrat?
Ahojte. Dávnejšie som čítala, že medené teliesko môže spôsobiť mikropotrat, že ak sa vajíčko uhniezdi, dôjde k potratu. Je to pravdivé ?
Teliesko spôsobuje akoby zápal a tým pádom sa to neuhniezdi.
@anonym_autor nabudúce skús Google
Dávnejšie som čítala, že medené teliesko môže spôsobiť mikropotrat, že ak sa vajíčko uhniezdi, dôjde k potratu. Je to pravdivé Nie, táto informácia nie je pravdivá. Medené vnútromaternicové teliesko nespôsobuje mikropotraty. Ide o mýtus, ktorý bol vedeckými štúdiami opakovane vyvrátený
@anonym_36867c dáš link na nejakú takú štúdiu?
Mne počítač napísal "Čiže čo je pravdivé?
Ak niekto napíše:
„Medené teliesko mení endometrium a tieto zmeny môžu sťažiť implantáciu oplodneného vajíčka.“
Áno. Toto má vedeckú oporu. Máme dokonca ľudské biopsie ukazujúce zmeny molekulárnych markerov endometriálnej receptivity. �
PubMed Central (PMC) +1
Ak niekto napíše:
„Je dokázané, že Cu-IUD pravidelne spôsobuje mikropotraty – teda oplodnenie, následnú implantáciu a potom potrat embrya.“
To dokázané nie je. Práve tento sled udalostí sa u používateľiek nedá jednoducho pozorovať a dostupné štúdie neposkytujú presvedčivý dôkaz, že ide o významný bežný mechanizmus.*
@anonym_autor Áno, je to pravdivé.
@pr85 je to nejako potvrdené ? Naozaj ma to zaujíma, nie že jeden povedal..
@pr85 je to nejako potvrdené ? Naozaj ma to zaujíma, nie že jeden povedal..
@anonym_autor nech sa páči: https://www.hli.org/resources/abortifacient-bri...

@anonym_autor nabudúce skús Google
Dávnejšie som čítala, že medené teliesko môže spôsobiť mikropotrat, že ak sa vajíčko uhniezdi, dôjde k potratu. Je to pravdivé Nie, táto informácia nie je pravdivá. Medené vnútromaternicové teliesko nespôsobuje mikropotraty. Ide o mýtus, ktorý bol vedeckými štúdiami opakovane vyvrátený