icon

Spôsobuje medené teliesko mikropotrat?

18. sep 2026

Ahojte. Dávnejšie som čítala, že medené teliesko môže spôsobiť mikropotrat, že ak sa vajíčko uhniezdi, dôjde k potratu. Je to pravdivé ?

anonym_36867c
18. sep 2026

@anonym_autor nabudúce skús Google

Dávnejšie som čítala, že medené teliesko môže spôsobiť mikropotrat, že ak sa vajíčko uhniezdi, dôjde k potratu. Je to pravdivé Nie, táto informácia nie je pravdivá. Medené vnútromaternicové teliesko nespôsobuje mikropotraty. Ide o mýtus, ktorý bol vedeckými štúdiami opakovane vyvrátený

pr85
18. sep 2026

@anonym_autor Áno, je to pravdivé.

anonym_5114f0
18. sep 2026

Teliesko spôsobuje akoby zápal a tým pádom sa to neuhniezdi.

any_soj
18. sep 2026
@anonym_36867c

@anonym_autor nabudúce skús Google

Dávnejšie som čítala, že medené teliesko môže spôsobiť mikropotrat, že ak sa vajíčko uhniezdi, dôjde k potratu. Je to pravdivé Nie, táto informácia nie je pravdivá. Medené vnútromaternicové teliesko nespôsobuje mikropotraty. Ide o mýtus, ktorý bol vedeckými štúdiami opakovane vyvrátený

@anonym_36867c dáš link na nejakú takú štúdiu?
Mne počítač napísal "Čiže čo je pravdivé?
Ak niekto napíše:
„Medené teliesko mení endometrium a tieto zmeny môžu sťažiť implantáciu oplodneného vajíčka.“
Áno. Toto má vedeckú oporu. Máme dokonca ľudské biopsie ukazujúce zmeny molekulárnych markerov endometriálnej receptivity. �
PubMed Central (PMC) +1
Ak niekto napíše:
„Je dokázané, že Cu-IUD pravidelne spôsobuje mikropotraty – teda oplodnenie, následnú implantáciu a potom potrat embrya.“
To dokázané nie je. Práve tento sled udalostí sa u používateľiek nedá jednoducho pozorovať a dostupné štúdie neposkytujú presvedčivý dôkaz, že ide o významný bežný mechanizmus.*

autor
Včera o 08:15
@pr85

@anonym_autor Áno, je to pravdivé.

@pr85 je to nejako potvrdené ? Naozaj ma to zaujíma, nie že jeden povedal..

pr85
Včera o 11:31
@anonym_autor

@pr85 je to nejako potvrdené ? Naozaj ma to zaujíma, nie že jeden povedal..