Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati
Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.
@pictbridge tie telieska od 80 rokov sú uplne ine nie len materialovo , máme sono kde si to vedia pozrieť ako je to zavedené
nemôžeš porovnavat 80 roky a tieto , dosť velký rozdiel
že to zmrvili v tých 80 rokoch netvrdím že nie ...že vedia zmrvit niečo aj teraz netvrdím že nie
ale pozriet si to teraz vedia ... a to je dost velky rozdiel
nerodime na tvrdych kozach v jednej polohe ale v pôrodníckych kreslách atd
čim netvrdím že stale máme čo dohanat a zlepšovat
@sara07 mmm . Myslene v 80 rokoch vek. T.j pred 10 rokmi. 😉 Fakt si myslíš ze by som porovnávali veci 46 rokov dozadu ? Trošku logiky? 🤔 myslim že v 80 tich rokoch sa únik moču riešil tak mozno vatou 🤦♀️🤦♀️
@sara07 mmm . Myslene v 80 rokoch vek. T.j pred 10 rokmi. 😉 Fakt si myslíš ze by som porovnávali veci 46 rokov dozadu ? Trošku logiky? 🤔 myslim že v 80 tich rokoch sa únik moču riešil tak mozno vatou 🤦♀️🤦♀️
@pictbridge vložili 80 ročnej žene vnútromaternicového teliesko ,lebo jej unikal moc ?
To prečo preboha
@pictbridge vložili 80 ročnej žene vnútromaternicového teliesko ,lebo jej unikal moc ?
To prečo preboha
@minenkaa nebolo to práve vnutromaternicove ale nieco iné. Nebola som tam . Neviem presne.
@minenkaa nebolo to práve vnutromaternicove ale nieco iné. Nebola som tam . Neviem presne.
@pictbridge a do maternice?
@pictbridge tak skus to napisat a formulovat aby sme sa pochopili
v 80 r vek ženy to sa predsa vybera v určity moment menopauzy
80 roky sa zavadzalo teliesko bez kontroly sona
teraz toto obdobie ti zavedu teliesko a pozru ako je zavedené + na každej prevntivke to cez sono pozru ....
ked mala taky unik moču zrejme jej to spackal mudr, to nie je chyba telieska
ano teraz sa unik moču rieši uplne inak. laserom alebo stielko laparoskopicky ...
@pictbridge a do maternice?
@minenkaa možno myslela sietku /pásku alebo neviem ako odobrne uplne sa to vola
to sa robievalo aj pri pruhu , teraz sa už sietka nerieši ale uplne inak
@minenkaa možno myslela sietku /pásku alebo neviem ako odobrne uplne sa to vola
to sa robievalo aj pri pruhu , teraz sa už sietka nerieši ale uplne inak
@sara07 ved ale sieťka sa necháva a vyrastie v tele a tým robi oporu ,ja nechapem ako a čo mysli s tou maternicou ,či babke padla a hľadali ako to vyriešiť
@anonym_autor Absolútny súhlas. Ja si neviem predstaviť ísť na vazektomiu, ani keby že mám 10 deti a čakám 11. Necítil by som sa ako plnohodnotný muž. A u mňa sú aj náboženské dôvody.
@pr85
no ty si nečakal ani prvé a nie to jedenáste 🤣 skôr žena.
najľahšie na plodení sa je vystriekať.
skús vynosiť a porodiť 11 detí 🙏😵💫

@pr85 Pobavil si s tým Maďarskom, skvelý príklad. Podľa štatistík sa im rodí každým rokom menej a menej detí, minulý rok vo februári sa tam narodilo najmenej deti od roku 1949 (odkedy sa vedú štatistiky) a stav je kritický. Pôrodnosť im klesá a klesať bude a tie ich "akože" opatrenia to nezachránia, akurát ešte viac sa zadlžia ako štát.
@anonym_110936 čiže sa vyhovoríme na toto čo píšeš a zatrhneme interupciu, sterilizaciu, antikonepciu ...vybavené hotovo , no jasne to by sa ti páčilo 😂
nie je tak náhodou problém väčší v hospodareni, korupcii u nás a v madarsku ???
su rôzne príčiny prečo nechcu mat ludia viac deti alebo ostanu pri 1 max 2