icon

Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati

23. jan 2026

Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.

Strana
z8
sara07
25. jan 2026
@anonym_110936

@pr85 Pobavil si s tým Maďarskom, skvelý príklad. Podľa štatistík sa im rodí každým rokom menej a menej detí, minulý rok vo februári sa tam narodilo najmenej deti od roku 1949 (odkedy sa vedú štatistiky) a stav je kritický. Pôrodnosť im klesá a klesať bude a tie ich "akože" opatrenia to nezachránia, akurát ešte viac sa zadlžia ako štát.

@anonym_110936 čiže sa vyhovoríme na toto čo píšeš a zatrhneme interupciu, sterilizaciu, antikonepciu ...vybavené hotovo , no jasne to by sa ti páčilo 😂
nie je tak náhodou problém väčší v hospodareni, korupcii u nás a v madarsku ???
su rôzne príčiny prečo nechcu mat ludia viac deti alebo ostanu pri 1 max 2

pictbridge
25. jan 2026
@sara07

@pictbridge tie telieska od 80 rokov sú uplne ine nie len materialovo , máme sono kde si to vedia pozrieť ako je to zavedené
nemôžeš porovnavat 80 roky a tieto , dosť velký rozdiel
že to zmrvili v tých 80 rokoch netvrdím že nie ...že vedia zmrvit niečo aj teraz netvrdím že nie
ale pozriet si to teraz vedia ... a to je dost velky rozdiel
nerodime na tvrdych kozach v jednej polohe ale v pôrodníckych kreslách atd
čim netvrdím že stale máme čo dohanat a zlepšovat

@sara07 mmm . Myslene v 80 rokoch vek. T.j pred 10 rokmi. 😉 Fakt si myslíš ze by som porovnávali veci 46 rokov dozadu ? Trošku logiky? 🤔 myslim že v 80 tich rokoch sa únik moču riešil tak mozno vatou 🤦‍♀️🤦‍♀️

minenkaa
25. jan 2026
@pictbridge

@sara07 mmm . Myslene v 80 rokoch vek. T.j pred 10 rokmi. 😉 Fakt si myslíš ze by som porovnávali veci 46 rokov dozadu ? Trošku logiky? 🤔 myslim že v 80 tich rokoch sa únik moču riešil tak mozno vatou 🤦‍♀️🤦‍♀️

@pictbridge vložili 80 ročnej žene vnútromaternicového teliesko ,lebo jej unikal moc ?
To prečo preboha

pictbridge
Autor odpoveď zmazal
pictbridge
25. jan 2026
@minenkaa

@pictbridge vložili 80 ročnej žene vnútromaternicového teliesko ,lebo jej unikal moc ?
To prečo preboha

@minenkaa nebolo to práve vnutromaternicove ale nieco iné. Nebola som tam . Neviem presne.

minenkaa
25. jan 2026
@pictbridge

@minenkaa nebolo to práve vnutromaternicove ale nieco iné. Nebola som tam . Neviem presne.

@pictbridge a do maternice?

sara07
25. jan 2026
@pictbridge

@pictbridge tak skus to napisat a formulovat aby sme sa pochopili
v 80 r vek ženy to sa predsa vybera v určity moment menopauzy
80 roky sa zavadzalo teliesko bez kontroly sona
teraz toto obdobie ti zavedu teliesko a pozru ako je zavedené + na každej prevntivke to cez sono pozru ....
ked mala taky unik moču zrejme jej to spackal mudr, to nie je chyba telieska
ano teraz sa unik moču rieši uplne inak. laserom alebo stielko laparoskopicky ...

sara07
25. jan 2026
@minenkaa

@pictbridge a do maternice?

@minenkaa možno myslela sietku /pásku alebo neviem ako odobrne uplne sa to vola
to sa robievalo aj pri pruhu , teraz sa už sietka nerieši ale uplne inak

minenkaa
25. jan 2026
@sara07

@minenkaa možno myslela sietku /pásku alebo neviem ako odobrne uplne sa to vola
to sa robievalo aj pri pruhu , teraz sa už sietka nerieši ale uplne inak

@sara07 ved ale sieťka sa necháva a vyrastie v tele a tým robi oporu ,ja nechapem ako a čo mysli s tou maternicou ,či babke padla a hľadali ako to vyriešiť

anonym_924bdd
25. jan 2026
@pr85

@anonym_autor Absolútny súhlas. Ja si neviem predstaviť ísť na vazektomiu, ani keby že mám 10 deti a čakám 11. Necítil by som sa ako plnohodnotný muž. A u mňa sú aj náboženské dôvody.

@pr85
no ty si nečakal ani prvé a nie to jedenáste 🤣 skôr žena.
najľahšie na plodení sa je vystriekať.
skús vynosiť a porodiť 11 detí 🙏😵‍💫

anonym_87c7fa
25. jan 2026
@simsalabim

@anonym_87c7fa toto je taka naivna predstava, ze rok-dva. Ako u koho! Ja som rodila 2x 35rocna a keby som co i len tusila, ze o 20 rokov budem este stale plodna, tak sa na tu sterilizaciu dam.

@simsalabim Ja viem každá to má ináč...v mojom okolí aj v rodine veľmi skoro riešia menopauzu..Ale po 40tke sa môže pritrafiť to je jasné, ale už šance nie sú také vysoké aspoň nie u všetkých. Mne to povedal moj lekár (primár) že po 40tke by už neriešil sterilizaciu,skôr ženy sú za iné formy ochrany. Ja som to našťastie nikdy riešiť nemusela, ani nik v mojom okolí. Nikdy som ani nemala strach ,že neplánovane otehotniem.

pr85
26. jan 2026
@anonym_924bdd

@pr85
no ty si nečakal ani prvé a nie to jedenáste 🤣 skôr žena.
najľahšie na plodení sa je vystriekať.
skús vynosiť a porodiť 11 detí 🙏😵‍💫

@anonym_924bdd a ako čo som mal ako chlap robiť? My tehotní byť nemôžeme. Ale výchova a pomoc v manželke v tehotenstve tu bola odomna vždy.

viestta
26. jan 2026
@pr85

@anonym_924bdd a ako čo som mal ako chlap robiť? My tehotní byť nemôžeme. Ale výchova a pomoc v manželke v tehotenstve tu bola odomna vždy.

@pr85 dobre si pobavil "pomoc manzelke" 🙂 Ty si uvedomujes, ze ta domacnost a tie deti su aj tvoje? Pomoct mozes svokre vymalovat spalnu, otcovi narubat drevo alebo susedovi vymenit gumy. Na chode a udrzbe spolocnej domacnosti a na vychove a starostlivosti o spolocne deti sa mas podielat, nie pomahat. Zene s detmi moze pomoct kamoska alebo jej mama, nie ich otec.

simsalabim
26. jan 2026
@anonym_87c7fa

@simsalabim Ja viem každá to má ináč...v mojom okolí aj v rodine veľmi skoro riešia menopauzu..Ale po 40tke sa môže pritrafiť to je jasné, ale už šance nie sú také vysoké aspoň nie u všetkých. Mne to povedal moj lekár (primár) že po 40tke by už neriešil sterilizaciu,skôr ženy sú za iné formy ochrany. Ja som to našťastie nikdy riešiť nemusela, ani nik v mojom okolí. Nikdy som ani nemala strach ,že neplánovane otehotniem.

@anonym_87c7fa ze sance nie su po 40.ke vysoke, na to by som sa nespoliehala, v minulosti malo kopec zien dieta po 40ke a aj dnes to nie je nic vynimocne - moja suseda mala v 44 a tiez si myslela, ze menopauza.. Tehotenstva su menej caste kvoli anitkoncepcii a moznosti interrupcie. V nedavnej minulosti chodili na upt podla statistik najviac zeny s 2 vacsimi detmi.

viestta
26. jan 2026
@simsalabim

@anonym_87c7fa ze sance nie su po 40.ke vysoke, na to by som sa nespoliehala, v minulosti malo kopec zien dieta po 40ke a aj dnes to nie je nic vynimocne - moja suseda mala v 44 a tiez si myslela, ze menopauza.. Tehotenstva su menej caste kvoli anitkoncepcii a moznosti interrupcie. V nedavnej minulosti chodili na upt podla statistik najviac zeny s 2 vacsimi detmi.

@simsalabim presne. V minulosti sa detom, ktore sa narodili zenam v prechode hovorilo poskrabok a nebolo ich malo. Zena ani netusila, ze je tehotna, lebo cyklus uz nebol pravidelny. Kym zena ovuluje je sanca na otehotnenie. Povedat, ze mala je zavadzanie

saxana000
26. jan 2026
@viestta

@pr85 dobre si pobavil "pomoc manzelke" 🙂 Ty si uvedomujes, ze ta domacnost a tie deti su aj tvoje? Pomoct mozes svokre vymalovat spalnu, otcovi narubat drevo alebo susedovi vymenit gumy. Na chode a udrzbe spolocnej domacnosti a na vychove a starostlivosti o spolocne deti sa mas podielat, nie pomahat. Zene s detmi moze pomoct kamoska alebo jej mama, nie ich otec.

@viestta dalsi co caka chvalospev za nalozenu pracku a povysavanu obyvacku.. a sokra v stratosfere ako synacik pomaha v domacnosti.

anonym_a698ba
26. jan 2026
@anonym_931082

@anonym_autor Ja som ju podstúpila v 30 a neľutujem vôbec. Vôbec sa necítim menej cenná, som spokojná, nemusím sa báť, že otehotniem, keďže ďalšie deti neplanujem.

@anonym_931082 po 1. Dietati?

mizoko
28. jan 2026
@pr85

@bessie12 plánuješ má odtiaľ vyhodiť?

@pr85 zas ty? Ideš sa aj tu vyhrážať? Či tentokrát len ponižovať?

mizoko
28. jan 2026
@viestta

@viestta túto pán sa zasekol v inom tisícročí. Nevadí. Stáva sa

pr85
28. jan 2026
@mizoko

@viestta túto pán sa zasekol v inom tisícročí. Nevadí. Stáva sa

@mizoko A to už prečo? A v ktorom storočí sa zasekla pani?

pr85
28. jan 2026
@mizoko

@pr85 zas ty? Ideš sa aj tu vyhrážať? Či tentokrát len ponižovať?

@mizoko Ty tu vidíš nejaké vyhrážanie alebo ponižhovanie? Jediná, kto sa tu vzhráža a ponižuje si ty. Útočíš na každého, kto má len trošku iný názor.

viestta
28. jan 2026
@pr85

@mizoko A to už prečo? A v ktorom storočí sa zasekla pani?

@pr85 ja som sa nezasekla, ja som "emancipovana ateisticka feministka" ako ma onehda jeden tvoj predchodca racil otitulovat. Ani nevedel ako mi polichotil, som na ten titul hrda.

pr85
28. jan 2026
@viestta

@pr85 ja som sa nezasekla, ja som "emancipovana ateisticka feministka" ako ma onehda jeden tvoj predchodca racil otitulovat. Ani nevedel ako mi polichotil, som na ten titul hrda.

@viestta Zaujimavé, že reaguješ na moj komentár na použivateľku "mizoko". Je to tvoj druhý nick?

domix147
28. jan 2026

@anonym_autor no vieš to je v poriadku , že to takto cítiš, je to tvoj osobný postoj…sú ale ženy,ktoré tehotenstvo,pôrod,a materstvo prežívali ťažko …
A áno sú rady,že majú deti,že to zvládli a prežili ,svoje deti milujú,dali by za ne život, ale už si to nevedia predstaviť,pretože to prezili na hrane svojich síl,fyzických aj psychických a preto jediná možnosť je vzdať sa možnosti prežiť to ešte raz … a žiadna iná antikoncepcia ti to nezaručí 100%…a keby náhodou sa pritrafilo bábätko ,nechali by si ho a tým pádom by opäť museli prežiť to ťažške čo prežívali a možno by to už neprežili ..takže aj takto sa na to dá pozrieť…a ver,že toto postupuješ ,keď máš túto otázku riadne zodpovedanu…to nie je že ráno tak a večer tak …to je definitívna odpoved…ja som to uzavrela preto lebo som na tom zdravotne tak ako som …psychicky alebo fyzicky a vidím sa v deťoch ,ktoré mám… a v možnostiach iných ako sa môžem angažovať …
A ďakujem maminkám ,ktoré majú deti viac,zvládajú to a tešia sa z nich…ja mám dve a pre tie som tu 110 % vždy pripravená dať im to čo potrebujú …❤️😉

viestta
28. jan 2026
@pr85

@viestta Zaujimavé, že reaguješ na moj komentár na použivateľku "mizoko". Je to tvoj druhý nick?

@pr85 nie som krepa, o mne pises

zuzana76
28. jan 2026

Tiez nie som zastanca takychto konecnych rozhodnuti, psychicky by to na mna posobilo zle, mozno po piatom porode by som uvazovala, alebo po tretej sekcii. Mne ju navrhovali po druhej a nesla som do toho.

mizoko
28. jan 2026
@viestta

@pr85 nie som krepa, o mne pises

@viestta skúsil,nevyšlo 😏

Strana
z8