Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati
Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.
@volterra som myslela,že potom ci to niečo neovplyvnilo, hormóny, váhu atď atď ale ako čítam nič co je super 🙂 ja sa o tom porozprávam s mužom a potom s lekárom ci by to odporučil rovno počas 3 cisárskeho vykonat
@katulienocka999 nie, sterilizácia ti nemá ako ovplyvniť hormonálnu činnosť. Vaječníky ti normálne zostávajú na svojom mieste a normálne ďalej fungujú tak ako pred zákrokom. Menštruačný cyklus je nezmenený. Trochu si o tom doštuduj, lebo sa mi zdá, že si mýliš sterilizáciu s kastráciou.
@volterra som myslela,že potom ci to niečo neovplyvnilo, hormóny, váhu atď atď ale ako čítam nič co je super 🙂 ja sa o tom porozprávam s mužom a potom s lekárom ci by to odporučil rovno počas 3 cisárskeho vykonat
@katulienocka999 Také na sobě nepozorují žádné změny. 🙂 A udělali mi to během 3 císařského řezu ve spinálu. Operace trvala kvůli tomu o pár minut déle. Jen je potřeba mít min. asi 14 dní dopředu podepsané dokumenty se souhlasem z tvé strany (u nás v ČR), aby to ženy nepodepisovaly pod tlakem a pak třeba nelitovaly.
Lebo deti na 100% viac nechcem. hormonalny koktejl dalsich 15 rokov moje telo nepotrebuje a sex cez prsiplast ma nebavi.. a antikoncepcia ktora nedosahuje aspon 90% podla mna nie je antikoncepcia ale cista loteria.zo zdravitneho psychickeho a financneho hladiska bola pre mna sterilizacia idealna. Ak by vo mne driemal plamienok ze mozno este niekedy by som sa pohravala s myslienkou na dalsie dieta nepodstupim ju a radsej volim este docasne nieco ine.ale ja som bola rozhodnuta na milion percent a vobec nelutujem.
Btw katolicka som ale z tohoto sa nikdy nikomu spovedat nebudem. Ja sa spovedam z hriechov ktore ma tazia a rozhodovay o svojom zdravi a svojom tele budem iba ja a rozhodne nie farar.
@saxana000 Tak to si potom cafeteria Catholic, ktorá si vyberá, čo chce robiť. Skutoční katolíci dodržiavajú učenie Cirkvi v jej celistvosti.
@saxana000 Tak to si potom cafeteria Catholic, ktorá si vyberá, čo chce robiť. Skutoční katolíci dodržiavajú učenie Cirkvi v jej celistvosti.
@pr85 joj, ty skutocny katolik. Si na to hrdy, vsak? Pycha predchadza pad… To je take krestanske, inych odsudzovat. Ibaze… nesud, lebo budes sudeny.
Vidis a ja sa na nu chystam. Mam 40 a deti uz v buducnosti naozaj neplanujem. Uz mam odrodene, tak preco nie?
@jablkovastrudla Prečo v 40tke nechápem načo..rok, dva vydržíš..či?
Žlčník mi vzali a teda to mi bolo úplne jedno. Ale toto by som nikdy nedovolila.
@anonym_autor a prečo máš potrebu to sem písať. Ja som ju podstúpila v 38 rokoch a žijem normálny život. Mam dve zdravé krasne deti . Napíš mi jednu moznost nehormonalnu akú som mala, ak ťa môžem poprosiť . A gumu vynechaj. Tu nech používa mládež nie moj 40 ročný muž. Mal z toho sexu hovno a ja tiež.
@anonym_87c7fa rok ,dva ,ako načo vydrží
@anonym_87c7fa a čo príde po roku alebo dvoch ? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_87c7fa v dobe ked nam rodia v pohode aj 47-48 rocne? Rataj minimalne do 50 plus minus dalsich 5 rokov este moze cyklus haprovat..
@anonym_autor a prečo máš potrebu to sem písať. Ja som ju podstúpila v 38 rokoch a žijem normálny život. Mam dve zdravé krasne deti . Napíš mi jednu moznost nehormonalnu akú som mala, ak ťa môžem poprosiť . A gumu vynechaj. Tu nech používa mládež nie moj 40 ročný muž. Mal z toho sexu hovno a ja tiež.
@anonym_c43a43 amen
Pchat pesary mastit stiplave spermicidy šuchotat s gumou.. v ziadnom pripade. Este som zvazovala tesiesko do chvile ked s nim 2 kamosky otehotneli v rozmedzi 2 tyzdnov po sebe.hned ma to rychlo.preslo a pekne som nacupkala.do nemocnice so ziadankou..
@anonym_c43a43 amen
Pchat pesary mastit stiplave spermicidy šuchotat s gumou.. v ziadnom pripade. Este som zvazovala tesiesko do chvile ked s nim 2 kamosky otehotneli v rozmedzi 2 tyzdnov po sebe.hned ma to rychlo.preslo a pekne som nacupkala.do nemocnice so ziadankou..
@saxana000 ja keď som počula ako im to tam vrastlo to teliesko a operačne to vyrvávali. Nikdy ty kokos.
A chcela by som aby sa tu ozvali aj ženy, ktoré to podstúpili ako to vnímajú s dstupom času.
@anonym_autor po dvoch deťoch som podstúpila sterilizaciu a bolo to jedno z najlepsich rozhodnutí mojho života 😉 zeny, ktore podstupia dobrovolne bez zdravotnych dovodov sterilizaciu, maju v živote jasno, vedia , ze tolko deti kolko maju im stačí, keby si neboli isté, tak to predsa nepodstupia. Logika. Nikto ta to nemoze donútiť podstúpiť. Ja mam skor opačnú skúsenosť, moja gyn nebola veľmi nadšená, ze som to chcela. Iný spôsob zabraneniu otehotnenia ani nemôžem, vyskúšala som vsetko. Toto je jednoznačne naj. Ľutujem, ze som to nepodstupila skôr, hned po druhom porode, ale az 10rokov po . 10 rokov vzdy v strachu ,co ak motyka vystreli a nahodou sa podarí splodiť dieta. Vďaka za tieto moznosti🙏
@saxana000 ja keď som počula ako im to tam vrastlo to teliesko a operačne to vyrvávali. Nikdy ty kokos.
@pictbridge ani keď si ho tam nechali 15-20 rokov
@pictbridge ono ho treba vymeniť , niektoré baby nechodia na preventivky celé roky, ak tam bolo viac než malo to je normálne, to nie je chyba telieska alebo doktora ale dotyčnej
trochu logickeho uvažovania do života
@anonym_87c7fa otehotnetiet sa dá aj po 50 , su baby čo maju stale menzes aj funkčne vaječniky v 50 , perinomenopauza im začne okolo 50 a ta môže travať pár rokov jednoducho
a počas perinomenopauzy - netreba si mylis s menopauzou - môžeš uplne kludne otehotniet
mna na každej preventivke upozornuje , vaječniky stale funguju, stále môžeme rodiť
a že sa nedá prirodzene otehotniet po 40 ,no budeš sa divit ale dá ...
očividne biologia a sexualna vychova na slovesku dlhodobe chyba ...
poznám babu čo otehotnetla v 55 prirodzene, teliesko nezabralo , to sa stáva , šok však už mala vnučata , išla na interupciu ... f85 nečita ... a nepoznámkuje ...

@anonym_9d5988 čo myslíš po pojmom negatívne účinky? Ak myslíš komplikácie pri alebo po zákroku, tak to bolo úplne bezproblémové. Mne to robili laparoskopicky v celkovej anestézii, po prebudení som nemala nijaké bolesti, nebolo mi zle, keby ma boli pustili, mohla som ísť kľudne hodinu po prebudení domov. Žiadne bolesti, ani zmeny v cykle či v hormonálnej činnosti vaječníkov, nič, absolútne nič sa nezmenilo.