Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati
Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.
si riadne hnusna teraz.. vies kolke to museli podstupit kvoly zdraviu? rodinnym zdravotnym ryzikom ..iste ich rozhodnutie nebolo len take ze sa zobudili a dali vykuchat ... to ze ty by si to nepodstupila-fajn a?? pytal sa ta niekto? myslim si ze to mali premyslene viac ako dost a ich rozhodnutie bolo najvhodnejsie pre nich
@anonym_5e4683 riziko
Ale inak súhlas s tým čo píšeš
Vidis a ja sa na nu chystam. Mam 40 a deti uz v buducnosti naozaj neplanujem. Uz mam odrodene, tak preco nie?
nikto nieje bezcenny, len pre to, že podstúpil sterilizaciu už z akýchkoľvek dôvodov, cudne rozmýšľas
@anonym_autor Pokecaj s psychologom. To sa menej cenna budes citit aj ked ti vezmu slepak, ci sa to tyka iba vajcovodov?
Žlčník mi vzali a teda to mi bolo úplne jedno. Ale toto by som nikdy nedovolila.
Deti uz mam a dalsie nechcem, takze aj z toho hladiska by to bolo ok, ale nezeniem sa do toho, lebo sa mi nechce teraz riesit to. Ak by sa nam ale nahodne pritrafilo dalsie dieta, asi by som do toho sla. Rovnako ak by som mala nejaku zdravotnu indikaciu. Absolutne by som sa necitila nezensky, prazdna, bezcenna a co ja viem, co este.
Btw, ty si ta ista, co tu vcera riesila tie potraty?
Ok. Ty to vnimas takto a niekto iny inak. Svet sa dalej toci.
No ale život sa môže v sekunde zmeniť a je to nezvratné. A viem, že sú ženu ktoré to určite ľutujú.
Ja by som si nikdy nedala silikony... a vidis, kolko zien si ich dava 🤷♀️
Chápem, že sterilizácia nie je možnosť pre každého. Ale cítiť sa bezcenná??? Akože prečo?
A co, ze sa v sekunde zmeni? To si mam v 43 rokoch urobit dieta? Alebo zit bez sexu? Alebo brat HAK? Nebodaj pocitat plodne a neplodne dni? 🤦🏼♀️
Veď môcť mať dieťa to je dar a nie nie som veriaca. Prečo sa niekto urobí dobrovoľne neplodny.
Veď môcť mať dieťa to je dar a nie nie som veriaca. Prečo sa niekto urobí dobrovoľne neplodny.
@anonym_autor lebo mozno chce len tolko deti, o kolko sa dokaze postarat?
Vidíš veci príliš čierno-bielo, čo nezodpovedá realite.
@anonym_autor Absolútny súhlas. Ja si neviem predstaviť ísť na vazektomiu, ani keby že mám 10 deti a čakám 11. Necítil by som sa ako plnohodnotný muž. A u mňa sú aj náboženské dôvody.
@anonym_autor ja by som zas v živote neužívala HAK a ani si nedala vložiť hormonálne teliesko
Mam dojem, ze si sem prisla iba pobavit...
Vidis a ja sa na nu chystam. Mam 40 a deti uz v buducnosti naozaj neplanujem. Uz mam odrodene, tak preco nie?
@jablkovastrudla Určite to zvaz. Aby si neskôr neľutovala.
Vieš ja som v 20 porodila druhé dieťa. A svokra ktorá na tom bola v mladosti ma do toho doslova nútila, že musím tiež. Že si to mám dať spraviť hned pri sekcii. Vypisovala mi na mobil. Lekári tiež boli na mňa hnusný kôli tomu prečo to odmietam a doslova ma do toho tlačili. A určite by to nemali robiť tlačiť do toho ženu.
To je teraz nejake nariadenie pre trollov, komentovat rozhodnutia druhych ludi ohladom reprodukcnych organov? Vcera vazektomia, dnes toto...a ja by som si nikdy nekupila americke auto. A? Zaujima to niekoho? Nie.
@anonym_autor napiš prosím nejaké dôvody prečo by to nepodstúpila žena ktora deti má, a ďalšie nechce a vekom je 45 50?
Neviem či majú z toho lekári nejaké peniaze ale prečo do toho tlačia ženy. Vymýšľajú rôzne rizika, ktoré ani reálne také veľké nie sú. A to mi na tom vadí.
Neviem či majú z toho lekári nejaké peniaze ale prečo do toho tlačia ženy. Vymýšľajú rôzne rizika, ktoré ani reálne také veľké nie sú. A to mi na tom vadí.
@anonym_autor Tak uz ti nevadi, ze budes menejcenna? 😀
Takže keď prídeš do menopauzy, tak sa budeš cítiť bezcenna?
@anonym_autor Tak uz ti nevadi, ze budes menejcenna? 😀
@beata_k Ja by som tých lekároch normálne zbila za to, že to núkajú. Preto sa pýtam či za to niečo majú.

si riadne hnusna teraz.. vies kolke to museli podstupit kvoly zdraviu? rodinnym zdravotnym ryzikom ..iste ich rozhodnutie nebolo len take ze sa zobudili a dali vykuchat ... to ze ty by si to nepodstupila-fajn a?? pytal sa ta niekto? myslim si ze to mali premyslene viac ako dost a ich rozhodnutie bolo najvhodnejsie pre nich