icon

Sterilizácia po štyridsiatke

26. dec 2025

Ahojte, rada by som precitala vase nazory na sterilizaciu.
Ja som pre nu rozhodnuta, mam takmer 40, dve deti, viac v ziadnom pripade nechcem. Aj keby sa cokolvek stalo, dalsie dieta uz nechcem mat.
Ide o to, ze som bola u svojho gyn a ten na mna pozeral ako keby som padla z marsu, ze co ak si to rozmyslim atd. A ze radsej nech si dam teliesko.
Nad tym som ani neuvazovala, ale kazdopadne ja by som radsej ozaj isla na sterilizaciu. Len ma rozhodil, kedze som bola v tom ze on ako zdravotnik ma byt s tym nejak ok a neriesit ze co preco ako, toboz nie vzhladom na moj vek a situaciu.
Len ma teda zaujima vas pohlad na vec, tie ktore ste to absolvovali a tak.
To ozaj je take hrozne, ze zena sa radsej vedome “zbavi” plodnosti, nez aby potom riesila potrat? Bola som v tom ze je to ok.

Strana
z4
bonboniera
28. dec 2025
@pr85

@bonboniera Ďakujem za krásnu a láskyplnu reakciu. Od vás ateistov by som ani nič iné nečakal. Vidím, že by si rada cenzurovala každý názor, čo sa len troška odlišuje od tvojho. Ak autorka bude chcieť ísť na sterilizáciu, tak si myslíš, že jej v tom budem vedieť zabrániť? Ale svoj názor hádam na diskusnom fóre vyjadriť môžem, nie?

@pr85 vzhľadom na to co tu a v iných témach predvádzaš bola moja reakcia ešte mierna. A teda opäť krásna ukážka nulovej sebareflexie priemerného kresťana - obviňovať druhých z cenzúry a vyťahovať niečo o inom názore, akokeby ten vás nebol ten jediný správny (co presne predvádzaš aj tu). A čerešnička na torte je písať svoj nazor na ktorý sa NIKTO nepýtal, ďalšia kresťanská klasika. Normálny človek nechodí mudrovať co tém o ktorých nič nevie a nikto sa ho nepýta na nazor a nemá tu drzost niekomu rozkazovať co ma robiť v posteli ale co čakať od kresťana ze áno 😄 nikomu reálne neporadit a nepomôcť ale hlavne ze “jediný spravny” nazor bol napísaný

pr85
28. dec 2025
@bonboniera

@pr85 vzhľadom na to co tu a v iných témach predvádzaš bola moja reakcia ešte mierna. A teda opäť krásna ukážka nulovej sebareflexie priemerného kresťana - obviňovať druhých z cenzúry a vyťahovať niečo o inom názore, akokeby ten vás nebol ten jediný správny (co presne predvádzaš aj tu). A čerešnička na torte je písať svoj nazor na ktorý sa NIKTO nepýtal, ďalšia kresťanská klasika. Normálny človek nechodí mudrovať co tém o ktorých nič nevie a nikto sa ho nepýta na nazor a nemá tu drzost niekomu rozkazovať co ma robiť v posteli ale co čakať od kresťana ze áno 😄 nikomu reálne neporadit a nepomôcť ale hlavne ze “jediný spravny” nazor bol napísaný

@bonboniera Ty si niekde postrehla, že by som niekomu nie o rozkazoval? A kde to vidíš? Ja som len vyjadril môj názor na tému sterilizácia. Nie všetci musia súhlasiť, ale to ty nepochopíš.

anonym_d30d24
29. dec 2025
@bonboniera

@bonboniera 👍👍👍👍👍

anonym_d30d24
29. dec 2025
@pr85

@anonym_d30d24 Každá sterilizácia je dobrovoľné mrzacenie tela. Iné operácie (ako napr. zasivanie pri cisárskom, ktoré si spomenula), su normálne operačne postupy, ktorými sa nenici žiadna sucas tela. Sám som mal zlomeniny, extraciu zubu, atď, ale toto bolo robené z medicínskeho dôvodu, nie preto, aby som si dal zničiť niečo, čo v mojom tele funguje (v tomto prípade plodnosť) nejakým zákrokom. Ináč skoro som zabudol, teliesko je abortivne a zabíjas ním svoje počaté deti. Prosím nerob to.

@pr85 ak dovolíš, budem si s svojím telom robiť to, čo chcem. A naštuduj si niečo o hormonálnom teliesku, aby si tu nepísal drísty. Vieš o tom, že hormónm ktorý vylučuje, zahusťuje hlien a spomaľuje spermie, čiže k oplodneniu ani nepríde? A keby aj, mám toľko detí, o koľko som schopná sa postarať. A nie som veriaca, už nie, s vierou som skončila aj pre takých ľudí, ako si ty

mimolimit
29. dec 2025
@pr85

@bonboniera Ty si niekde postrehla, že by som niekomu nie o rozkazoval? A kde to vidíš? Ja som len vyjadril môj názor na tému sterilizácia. Nie všetci musia súhlasiť, ale to ty nepochopíš.

@pr85 Precitaj si este raz otazku, ktoru autorka polozila a nasledne sa zamysli, ci si pochopil citany text.

pr85
29. dec 2025
@anonym_d30d24

@pr85 ak dovolíš, budem si s svojím telom robiť to, čo chcem. A naštuduj si niečo o hormonálnom teliesku, aby si tu nepísal drísty. Vieš o tom, že hormónm ktorý vylučuje, zahusťuje hlien a spomaľuje spermie, čiže k oplodneniu ani nepríde? A keby aj, mám toľko detí, o koľko som schopná sa postarať. A nie som veriaca, už nie, s vierou som skončila aj pre takých ľudí, ako si ty

@anonym_d30d24 prepáč, ale toto je diskusia. Ja nikomu nič nevnucujem. Teliesko pôsobí abortivne, to mám naštudované. Ty veriaca už nie si, tak chápem, že ti to je jedno. Ale sem píšu aj veriaci zeny, tak ich chcem trocha usmerniť.

tl999
30. dec 2025
@ariannazara

Ja mam 33 druhe dieta cakam a pri sekcii si to chcem dat spravit a netrapi ma kto si co mysli. Podpisem papier, zaplatim a vybavrne

@ariannazara podobne som bola aj ja 🙂

jago3690
3. jan 2026

Ahojte ja chcem ísť na sterilizáciu v BA ako to tu vybavim ako je to s vyšetreniami a tak? Nemam tu trvalý pobyt. Ak niekto absolvoval prosím o rady. Ďakujem

Strana
z4