Sterilizácia počas druhej sekcie
Tí, ktorí ste boli hore počas operácie, trvala operácia so sterilizáciou dlhšie?
Dalsie dieta uz urcite neplanujeme, a mimochodom máme este zmrazené embryá.
(druhé bábo sa podarilo prirodzene). Velmi zvazujem tuto moznost. Mohla by som mat klud na cely zivot.
Je to tak 5-7 minút navyše, ak je nekomplikovaný nález. Píšem ako gynekológ.
@anonym_autor netrvala dlhšie, dala som si po 2 sekcii. Veľmi odporúčam a vybrať kompletne vajickovody nielen popáliť!
@anonym_autor Ja by som to po druhom dietati nepodstupila..poznam znamu, ma 4 deti sekciou..sekcia nie je prekazkou dalsiemu tehotenstvu..nevies co sa moze do buducna stat.
@dadis je to voľba každej ženy. 30 rokov a dala som si. A dala by som si znovu. Nepoznáš zdravotne komplikácie. Nesud.
@anonym_autor netrvala dlhšie, dala som si po 2 sekcii. Veľmi odporúčam a vybrať kompletne vajickovody nielen popáliť!
@summer138 preco je to lepsie vybrat nez len popalit vajickovody?
@anonym_autor Ja by som to po druhom dietati nepodstupila..poznam znamu, ma 4 deti sekciou..sekcia nie je prekazkou dalsiemu tehotenstvu..nevies co sa moze do buducna stat.
@dadis Ma zmrazene embrya.
@anonym_8334c3 a sterilizacia.sa.kusi vzdy vykonavat len pri sekcii? Rezom cez brusnu dutinu? Alebo existuje moznost laparoskopicky? Dakujrm za odpoved.
@anonym_8334c3 a sterilizacia.sa.kusi vzdy vykonavat len pri sekcii? Rezom cez brusnu dutinu? Alebo existuje moznost laparoskopicky? Dakujrm za odpoved.
@anonym_d687b4 mimo sekcie to ide leb laparoskopicky
@anonym_d687b4 nie len pri sekcii, aj laparoskopicky
@anonym_d687b4 aj mino sekcie laparoskopicky. Nemusí to byť len pri sekcii nevyhnutne, je to len z dôvodu, že sa nemusí robiť ďalšia anesteza a znovu sa dostavať do brucha. Keď je žena rozhodnutá, splní náležitosti, spraví sa to vramci sekcie.
@anonym_8334c3 Sú známe nejaké vedľajšie účinky po tom zákroku? Občas sa píše, že môže prísť skorá menopauza, ale mne to pripadá nelogické, veď hormonálny systém funguje ďalej bez zmien.
@anonym_autor Ja by som si dala tiež ale nakoniec som rodila prirodzene. Cisára som mala mať len kvôli preeklampsii ale malý bol malý a pôrodné cesty boli podľa doktor pripravené na pôrod. Teda nevyšlo.
Ak si rozhodnutá daj si, potom dodatočne riešiť ta vyjde zbytočne drahšie a bude sa ti chcieť keď budeš mať deti doma?
@anonym_autor Ja by som si dala tiež ale nakoniec som rodila prirodzene. Cisára som mala mať len kvôli preeklampsii ale malý bol malý a pôrodné cesty boli podľa doktor pripravené na pôrod. Teda nevyšlo.
Ak si rozhodnutá daj si, potom dodatočne riešiť ta vyjde zbytočne drahšie a bude sa ti chcieť keď budeš mať deti doma?
@3petka dala si pri druhom dietati? Všimla si nejaké vedľajšie ucinky na sebe?
Hlavne sa bojím, ako by som to emocionálne zvládla, keby som po pôrode dieťaťa zrazu prišla o plodnosť. Hoci viem, že nechcem mať už ďalšie deti, ale aj tak sa bojím od tých emócií. Človek vie byť dosť rozrušený po takých veľkých zásahoch.
@anonym_8334c3 Sú známe nejaké vedľajšie účinky po tom zákroku? Občas sa píše, že môže prísť skorá menopauza, ale mne to pripadá nelogické, veď hormonálny systém funguje ďalej bez zmien.
@anonym_autor žiadne, nesúvisí to s hormónmi. Ide o prerušenie vajcovodov, hormóny súvisia s vajecnikmi.
@3petka dala si pri druhom dietati? Všimla si nejaké vedľajšie ucinky na sebe?
Hlavne sa bojím, ako by som to emocionálne zvládla, keby som po pôrode dieťaťa zrazu prišla o plodnosť. Hoci viem, že nechcem mať už ďalšie deti, ale aj tak sa bojím od tých emócií. Človek vie byť dosť rozrušený po takých veľkých zásahoch.
@anonym_autor buď si rozhodnutá to spraviť alebo nie. Ak nie si na 100% tak budeš mat výčitky . Ak vieš na 100% že už deti nechceš nemáš sa čoho báť. Budeš rada že to máš za sebou.
@summer138 vybrat zdrave vajickovody?
@anonym_autor buď si rozhodnutá to spraviť alebo nie. Ak nie si na 100% tak budeš mat výčitky . Ak vieš na 100% že už deti nechceš nemáš sa čoho báť. Budeš rada že to máš za sebou.
@3petka som rozhodnutá, že nechcem mať tretie dieťa. Len sa bojím zdravotných rizík. Toľko vecí sa šíri na internete ohľadom sterilizácii.
@summer138 preco je to lepsie vybrat nez len popalit vajickovody?
@anonym_autor 30% nižšie riziko rakoviny vajecnikov,oproti ženám čo sterilizaciu nemajú, rakovina vajecnikov vzniká práve vo vajickovodoch a zisti sa žiaľ väčšinou až metastazami. Ďalšie riziko že pri popálení je stále riziko otehotnenia - nejako sa vytvorí cesta komunikácia a ostali ženy nad 40 aj napriek sterilizácie tehotné.
@anonym_autor tzv. oportunistické odstranění vejcovodu je lepsi proto, ze se dokazalo, ze urcita cast nadoru vajecniku maji pricinu prave ve vejcovodech- a kdyz uz se zena rozhodne pro sterilizaci, nabizi se tedy udelat zakrok, ktery je odstraneni definitivne.
Krom toho mas nulove riziko rekanalizace (a tim nulove riziko znovu otěhotnění), stejne jako nulove riziko mimodelozniho tehotenstvi.
Odstrneni vejcovodu prodlouží zakrok o 10-15 minut, podle toho jak rychly operater je.
Při odstranění mas zanedbatelne vyssi riziko krvaceni pri operaci, ale z me zkušenosti gynekologa to pacientkam sice rikam, ale jeste se mi to nestalo, ze by to vice krvacelo nez pri preruseni.
Zeny se casto ptají na hormony- nezmeni se nic, vejcovody hormony nevylučují.
Na co je ale treba upozornit-
studie dokázaly, ze nejlepe se zeny psychicky smiruji se svou sterilizaci, kdyz se provede s odstupem v nezávislosti na dane těhotenství jako odděleny zakrok.
@anonym_autor akých? Moja mama má prerušené vajcovody 30 rokov a žiadne následky nemá. Cyklus normálny, hormóny normálne.
@3petka existuje taky mýtus, ze dostane menej do vaječníkov po podviazaní alebo „popálení“ vajíčkovodov a s tým vaječníky sa poškodzujú...
@3petka existuje taky mýtus, ze dostane menej do vaječníkov po podviazaní alebo „popálení“ vajíčkovodov a s tým vaječníky sa poškodzujú...
@anonym_autor promin, ze se vam míchám do rozhovoru- ale krevní přívod k vaječníkům nevede pres vejcovody, takze je to opravdu jen mytus.