Sterilizácia - podviazanie vaječníkov

rea92
26. júl 2017

Dobrý deň, hlavne maminky a ženy zo západného Slovenska.
Poznáte niektorá dobrého a ochotného gynekológa/gynekologičku, ktorý mi bude ochotná dať odporúčanie na sterilizáciu/podviazanie vaječníkov, nebude mi pri tom robiť prednášky a problémy typu: ,,nemôžem Vám dať odporúčanie, lebo po gynekologickej stránke Ste v poriadku´´....??? Trpím epilepsiou, nemôžem brať hormonálnu antikoncepciu a so zavádzaním telieska mám zlú skúsenosť. Môj terajší gynekológ mi odporúčanie dať nechce a keby som si to musela zaplatiť sama tak by ma to stálo 200-300€. Ja už 2 deti mám a viac nechcem.
Viete mi v tomto niektorá poradiť, kde by som našla takého ústretového lekára?

vilma7
26. júl 2017

Ja vám poradiť neviem, ale odporučila by som podviazania u partnera, podľa mňa to je jednoduchší zákrok ako u ženy.

rea92
autor
26. júl 2017

@vilma7 ja viem, ale môj partner je sebec, ktorý o tom nechce ani počuť.

aristka
26. júl 2017

@rea92 no ak ti neda tvoj gyn.asi nemas indikaciu ...takze asi smola ,bude ta to stat 500eur v celkovej anest.a 2dni v spitaly ,tvoj partner by bol lacnejsi a bol by na hodinovom zakroku v lokalke ...takze ak sebec neprivoli ,nech si natahuje na pindura gumu ,ty sa uchranis a o pozitok nepripravis ...

ave17
26. júl 2017

@rea92 tak partnera pošli do teplých krajín,nepochopim tieto ženy pod papucou.Normálne ma to vytáča,alebo s ním jednoducho nespavaj,buď sebec aj ty.

libawet
26. júl 2017

@rea92 " Rozhodujúca je voľba pacienta na základe informácií, ktoré mu je povinný poskytnúť lekár. Dôvody pacienta pritom nie sú rozhodujúce, ak si je vedomý všetkých dôsledkov sterilizácie a vyberie si ju aj napriek tomu. Zákon neustanovuje zdravotné dôvody ako dôvody vykonania sterilizácie, pretože sterilizácia je antikoncepčná metóda a ak je doporučená antikoncepcia (napr. z dôvodu , že tehotenstvo môže predstavovať ohrozenie života alebo zdravia), je sterilizácia len jednou z možností, ktoré pacient môže využiť. Rozhodnúť pre sterilizáciu sa však pacient musí sám rozhodnúť slobodne, bez nátlaku, na základe všetkých informácií. Socialistická smernica vyžadovala dosiahnutie určitého veku a počtu odrodených detí, aby sa mohla vykonať sterilizácia, táto koncepcia sa odstránila a sterilizácia sa stala prístupnou antikoncepčnou metódou (samozrejme vnímame v súvislosti s dosiahnutím plnej spôsobilosti na právne úkony, vôľovú a rozumovú vyspelosť). K sterilizácii sa nevyžaduje súhlas partnera a závisí od dotknutej osoby, či svojho partnera zapojí do rozhodovania. Pacient rozhoduje sám za seba, nemôže o ňom rozhodnúť lekár, pri sterilizáciách to platí bez výnimky. Lekár si musí splniť svoje zákonné povinnosti ohľadom poučenia a informovania pacienta o možnostiach, ktoré má, komunikovať s ním, aby si vedel vybrať a rozhodnúť sa vzhľadom na všetky alternatívy. "

aristka
26. júl 2017

@libawet to je pekne ,len ona potrebuje zdr.indikaciu ,aby ju mala zadarmo tj.nevysolila 500eur .

libawet
26. júl 2017

@aristka no z toho, čo hovorí smernica, to tak nevyplýva...možno by som sa poradila aj s právnikom, pretože autorka píše, že má aj epilepsiu....či vôbec ten jej gynekológ jedná v súlade so zákonom?

pininka
26. júl 2017

Niektore odpovede urcite autorke pomozu. Nemat s nim sex, ved sex je len o muzovi, zena pri tom je len za trest. Dobra somarina. Vsetci vieme ako su muzi na tom so svojim prirodzenim. Svojmu som to ani nenavrhovala. Nemozem kvoli zlym vysledkom z hematologie brat tabletky, tak som to podstupila, hoci som tiez nebola nadsena. Stalo ma to 100 eur. Tu som sa docitala,ze su lekari ktori bezproblemov napisu zdravotne indikacie. A v dnesnej dobe epilepsia nieje zivot ohrodzujuci stav.

dankagirl
26. júl 2017

Ahojte aj ja idem na sterilizáciu z vlastného rozhodnutia mám tri deti a nechcem ÚT ďalšie a nemienim sa už napchávať z liekami partner mi to bude hradiť 250€ on má odhovára ale ja som rozhodnutá a on to rešpektuje

aristka
26. júl 2017

@libawet epilepsia urcite nie je kontraindikaciou tehu ,kontraindikaciou je len keby ju tehu doslovne ohrozovalo na zivote....je to velmi prisne okliestene kedy ,co a ako a nepomoze ani pravnik ,to by musela zazalovat stat.

rea92
autor
26. júl 2017

@pininka ahoj, kde konkrétne si sa to dočítala, že sú lekári ktorí napíšu zdravotné indikácie? už dlho takého lekára zháňam 😀

pininka
26. júl 2017

@rea92 tu bola taka tema, pisala kocka ktora mala viac ako tri cisarske, ze kolko to stoji a tak a zeny jej odpisovali ze kde si to dali urobit anze im lekar napisal ze zdravotne dovody, ale uz si nepamatam presny nazov temy