icon

Sterilizácia u ženy - hormonálne zmeny

kristina1325
17. feb 2026

Ahojte. Mám 30 rokov a 8 ročného syna. Keďže som otehotnela neplánovane a zistila tehotenstvo v 5.mesiaci, s otcom dieťaťa som už vtedy nebola a ani sme sa nedali dokopy a nemá ani záujem o syna plánujem nad sterilizáciou -doslova mám nočné mory z toho, že by som opäť otehotnela a zostala zasa na všetko sama- vzťah som ani 8 rokov nemala občas mám známosť (bez úplneho sexu sa naozaj žiť nedá) preto chcem využiť túto formu antikoncepcie. A hlavne by ma zaujímali skúsenosti iných žien,ktoré to majú či nezaznamenali hlavne hormonálne zmeny-výkyvy, zmeny nálad atď. Nie dieťa už nechcem mať ani syn nechce súrodenca takže komentáre tohto typu si neprosím.Ďakujem za všetky relevantné odpovede.

Strana
z2
viestta
17. feb 2026

Vies aky je princip sterilizacie u zien? Vsetko ostava tam kde je, len vajcovody sa znepriechodnia, cize vajecniky funguju dalej tak ako keby sterilizacia nebola, takze ak hormonalne hormonalne vykyvy, tak tie by casom prisli aj tak s prechodom bez ohladu na sterilizaciu

anonym_cc2172
17. feb 2026

@kristina1325 Kľudne choď do toho, žiadne zmeny ani výkyvy. Ja som si ju dala urobiť v rovnakom veku.

anonym_51c0d6
17. feb 2026

Su aj iné druhy sexu kde ti netreba taky zásah do tela.

pr85
17. feb 2026

@kristina1325 Nerob to. Ak chceš sex, nech muž použije kondóm.

mikasa_ackerman
17. feb 2026
@pr85

@pr85 do konca života mať sex s kondómom? Nie diky

minenkaa
17. feb 2026
@pr85

@pr85 prečo to nemá robiť

patrike
17. feb 2026
@minenkaa

@pr85 prečo to nemá robiť

@minenkaa Pretoze pan je nabozne zalozeny a je to proti jeho nazorom.

patrike
17. feb 2026
@pr85

@pr85 Od teba som taku radu necakal. Ides priamo proti katechizmu.

anonym_c1b0c6
17. feb 2026

To ti tvoj lekár v 30tke urobí keď nemáš na to dôvod,napr zdravotné problémy? kamoška 30 ročná po 3 deťoch chcela,nechcel jej to lekár že je ešte mladá.Mne podviazovali pri sekcii ako 30 ročnej po 2 deťoch ( žiadne hormonalne zmeny, všetko funguje ďalej ako predtým) ale gynekológ neodporučal tretie dieťa zo zdravotných dôvodov

pr85
Včera o 05:06
@patrike

@pr85 Od teba som taku radu necakal. Ides priamo proti katechizmu.

@patrike Lebo pani asi nie je veriaca a kondóm je vzdyvlepsi ako nenávratný chirurgický zákrok.

viestta
Včera o 08:34
@anonym_c1b0c6

To ti tvoj lekár v 30tke urobí keď nemáš na to dôvod,napr zdravotné problémy? kamoška 30 ročná po 3 deťoch chcela,nechcel jej to lekár že je ešte mladá.Mne podviazovali pri sekcii ako 30 ročnej po 2 deťoch ( žiadne hormonalne zmeny, všetko funguje ďalej ako predtým) ale gynekológ neodporučal tretie dieťa zo zdravotných dôvodov

@anonym_c1b0c6 na Slovensku je sterilizacia na vlastnu ziadost povolena od 18 rokov veku, ziadne "dovody" netreba nikomu predkladat.

viestta
Včera o 08:37
@pr85

@patrike Lebo pani asi nie je veriaca a kondóm je vzdyvlepsi ako nenávratný chirurgický zákrok.

@pr85 hadam sa pani k tomuto rozhodnutiu dopracovala zodpovedne po zrelej uvahe. Nechaj to na nu ako si zariadi planovanie rodicovstva. Je to jej osobna vec.

anonym_a74106
Včera o 09:58

Kludne chod do toho.ja som bola na jesen.pobehas si svojho lekara potom nemocnicu vypises ziadost dostanes este mesiac na rozmyslenie a rovno aj termin.platit si to budes sama.od 300 do 700e zalezi od zariadenia.je to jednodnovy laparoskopicky zakrok.zmeny na sebe nebadam ziadne..akurat ze konecne netlacim hormony a nemusim stresovat ci nahodou..

minenkaa
Včera o 11:17
@pr85

@pr85 veď nechce už deti ,prečo ist do niečoho čo nechce,nie každý môže kondom používať

mikasa_ackerman
Včera o 11:54
@anonym_c1b0c6

@anonym_c1b0c6 prečo by jej to lekár nemal urobiť?

pr85
Včera o 13:50

@minenkaa Môže to mať negatívne následky na jej organizmus. Plus je este možnosť, že by sa neskôr aj rozhodla pre deti a prirodzene by ich nemohla mať (len cez platené IVF).

viestta
Včera o 13:55
@pr85

@minenkaa Môže to mať negatívne následky na jej organizmus. Plus je este možnosť, že by sa neskôr aj rozhodla pre deti a prirodzene by ich nemohla mať (len cez platené IVF).

@pr85 ake negativne? Skus doplnit co o tom vies, asi ta tema sterilizacii u oboch pohlavi velmi zaujima.
Rizika su ako pri kazdom chirurgickom zakroku. Ked sa niekto pre nieco take rozhodne, tak hadam vie co sa moze stat. Vratane toho, ze pripadne dalsie dieta by bolo mozne len s metodami asistovanej reprodukcie.

patrike
Včera o 14:00
@pr85

@pr85 To nechaj na nu a jej lekara, urcite vie o tom ako odbornik viac nez ty, deformovany ucelovo manipulovanymi informaciami.
Jehovisti by ti zase nasli 100 dovodov, ako strasne nebezpecna je transfuzia.

kristina1325
autor
Včera o 14:58

@pr85 z akého dôvodu sa vôbec k tomuto vyjadrujú muži? Vás som sa ale nič nepýtala!!!ste žena,ktorá podstúpila tento zákrok? Nie je vám vôbec trápne byť na ženskom fóre?😁to sme teda ale ako spoločnosť dopadla🙈Admin by mal hneď vyhadzovať zo skupiny takýchto ľudí

kristina1325
autor
Autor odpoveď zmazal
pr85
Včera o 15:10
@kristina1325

@pr85 z akého dôvodu sa vôbec k tomuto vyjadrujú muži? Vás som sa ale nič nepýtala!!!ste žena,ktorá podstúpila tento zákrok? Nie je vám vôbec trápne byť na ženskom fóre?😁to sme teda ale ako spoločnosť dopadla🙈Admin by mal hneď vyhadzovať zo skupiny takýchto ľudí

@kristina1325 nie nie je mi to trápne. Keď sa ženy môžu na tomto fóre vyjadrovať k vazektomii, tak sa aj muž môže vyjadriť k ženskej sterilizácii. Ináč som neporušil žiadne pravidlá MK, takže nechápem, prečo by ma mali vyhodiť. Asi len kvôli tomu, že sa ti nepáči môj názor, však? Ale to nie je relevantný dôvod.

viestta
Včera o 16:11
@kristina1325

@kristina1325 on ma potrebnu vyjadrit sa v kazdej teme, ktora sa tyka (hoc aj okrajovo) planovaneho rodicovstva a ochrany pred neplanovanym tehotenstvom. Este chvilu pockajme, raz tu bude riadit antikoncepcnu poradnu

minenkaa
Včera o 16:38
@pr85

@pr85 a aké negatívne následky,píše,že nechce deti ,prečo by ich neskôr chcela

viera77
Včera o 16:53
@pr85

@pr85 Jediný negatívny následok si TY v tejto diskusii.

minenkaa
Včera o 17:04
@pr85

@pr85 Čo sterilizácia NESPÔSOBUJE
• nespôsobuje menopauzu
• neničí hormóny
• nespôsobuje priberanie
• neznižuje ženskosť
• nezvyšuje automaticky riziko rakoviny

Čo sa v tele deje
• Vaječníky zostávajú.
• Hormóny sa tvoria normálne.
• Menštruácia pokračuje.
• Žena neprechádza do menopauzy.

Sterilizácia len zabráni stretu vajíčka a spermie.

patrike
Včera o 17:18
@minenkaa

@pr85 Čo sterilizácia NESPÔSOBUJE
• nespôsobuje menopauzu
• neničí hormóny
• nespôsobuje priberanie
• neznižuje ženskosť
• nezvyšuje automaticky riziko rakoviny

Čo sa v tele deje
• Vaječníky zostávajú.
• Hormóny sa tvoria normálne.
• Menštruácia pokračuje.
• Žena neprechádza do menopauzy.

Sterilizácia len zabráni stretu vajíčka a spermie.

@minenkaa Teraz bude bud ticho alebo vytiahne nejake katolicke nevedecke stranky na sposob, ako dezolati maju o smrti z ockovania.

minenkaa
Včera o 17:21
@patrike

@minenkaa Teraz bude bud ticho alebo vytiahne nejake katolicke nevedecke stranky na sposob, ako dezolati maju o smrti z ockovania.

@patrike ja len budem rada keď vytiahne aspoň bude veselo

minenkaa
Včera o 17:22
@pr85

@pr85 prečo by sa mala cirkev miešať do života ľudí a rodenia deti ,či aby bolo čo znasilnovat?

pr85
Včera o 19:07
@minenkaa

@pr85 prečo by sa mala cirkev miešať do života ľudí a rodenia deti ,či aby bolo čo znasilnovat?

@minenkaa A ty si čítala, čo som písal? Kde tam vidíš niečo o Cirkvi?

minenkaa
Včera o 19:09
@pr85

@minenkaa A ty si čítala, čo som písal? Kde tam vidíš niečo o Cirkvi?

@pr85 ty to ani nemusíš písať,tvoj život je cirkev

Strana
z2