icon

Sterilizácia v mladom veku

27. sep 2023

Idem rovno na pointu. Mám 25 jednu dcéru a ďalšie dieťatko v brušku. Keďže nechcem brať HAK ani nič hormonálne a tretie bábätko už naisto nebudeme chcieť 4 členná rodina je pre nás komplet. Tak som rozmýšľala nad sterilizáciou. Lenže som niekde čítala že to je dáko vekom ohraničené. A ja som ešte mladá. Ale som rozhodnutá bez ovplyvnenia sama to chcem partnerovi som to zatiaľ len v rámci srandy spomenula iba sa smial a krútil hlavou. Možno ma nazvete teraz všeliako ale nebola som ani raz na UPT ani nič podobné ale naozaj sú dve deťúrence dosť. Myslíte že by to šlo?

Strana
z5
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
27. sep 2023

Tiez som to chcela kedysi, ale odradili ma zdravotne, hormonalne a psychicke rizika s tym spojene.

ivik4
27. sep 2023

Neviem Ti odpovedat ale ja neviem nic o vekovej hranici . Tiez som zvedava na odpovede, sama rozmyslam rovnako

anavixy
27. sep 2023

@babulkomale a to su ake?

autor
27. sep 2023

@babulkomale o rizikách som ani nepočula. Môžem sa spýtať aké?

panda21
27. sep 2023

A muž na vazektomiu?
Inak, ja mám 24 a gynekológ povedal, že bez problémov, keď dokojim, mám prísť, vybavíme 🤷‍♀️

autor
27. sep 2023

@ivik4 nič proti deťom ale viem že finančne to bude akurát a aj to tak cítime že dosť. A myslím si že je to lepšie tak ako tabletky hádzať do seba🙈😋

autor
27. sep 2023

@panda21 neviem si predstaviť poprosiť o to môjho chlapa😃ja to vidím takto ideálne istota pre mňa väčšia a sama to chcem takto. Naozaj? Paráda😊tak som čítala dobrý blud s tým vekom🙈

bluka2
27. sep 2023

A keď za 5 rokov obaja budete zarábať trojnásobok? On bude mať autonehodu a ty za 3 roky spoznás niekoho, s kým ti bude po ťažkom obdobi zas dobre? Keď jedno z tých 2 deti bude mat nebodaj fatálny úraz? Nepríjemne veci, nič z toho tebe ani nikomu neželám (teda okrem tých lepších platov….), ale niekto bohužiaľ také aj zažije. Vazektómia je menej invazívny zákrok, preto by som v tomto prípade ešte neuvažovala nad sterilizáciou

autor
27. sep 2023

@monsterablue neverím že by sme si to boli rozmysleli.

rillwen
27. sep 2023

No pre chlapa je to hodinový ambulantný zákrok bez nejakých dlhodobých vedľajších účinkov, ale pre ženu sa jedná o serióznu operáciu v narkóze ktorá do budúcna ovplyvní aj hormonálnu rovnováhu v organizme. Takže požiadať chlapa by si o to mala. Alebo on ešte bude chcieť deti? A čo keď ich ty môcť mať nebudeš?

autor
27. sep 2023

@bluka2 my si ani len myšlienkami nepriťahujeme zlé do života. Budeme si žiť spokojný život vo 4ci.😊

autor
27. sep 2023

@rillwen 1.určite by sme to spolu prebrali pred tým než to podstúpim a 2.viem na 100000000% nebude chcieť ďalšie

bluka2
27. sep 2023

Tak máš v tom predsa jasno… odpovedala si si sama, nevidím už žiadnu dilemu

autor
27. sep 2023

A podviazanie vaječníkov?

rillwen
27. sep 2023

No tak keď na 10000000% nebude chcieť ďalšie, prečo by mal chcieť ostať plodný? To sú v logike dve protichodné tvrdenia

2023zuzka2023
27. sep 2023

Ahoj, ja mam 30 a pred týždňom v ramci sekcie absolvovanu sterilizáciu. Rovnako ako vy mame 2 deti a stačí nam.

autor
27. sep 2023

@bluka2 ja som sa to pýtala hlavne kvôli veku. Ja beriem aj vaše rady a viem že to nemyslíte zle.

autor
27. sep 2023

@2023zuzka2023 a cítite sa ako? Dá sa to? Hormóny sa nebúria? Aj keď asi na tieto otázky je asi skoro.

anavixy
27. sep 2023

O rizikach si nepocula, pretoze nie su 😵‍💫 ziadne hormonalne zmeny nenastavaju, prerusi sa vajickovod, teda sa zrele vajicko nedostane dalej (a ani spermie k nemu), hormony funguju normalne, ovulacia prebieha, aj menstruacia, ziadna skora menopauza ani nic podobne. Samozrejme ochrana nie je 100% ani tu, ale je ani rizika.
A podviazanie vajecnikov? Ved to je sterilizacia.

foodoorka
27. sep 2023

Ahoj,ja ti teda napíšem môj pohľad.Ja som mala deti v mladuckom veku 21 a 24.Teraz mám o 10 viac.Tiez som si hovorila že už by som ďalšie nechcela...ale ako mi rástli a stále rastú,vedela by som si ešte jedno predstaviť.Predsa len moje kamošky majú až teraz malé detičky,tak mi zavolali také malé klbko.Myslim,že neskôr by si to ľutovala.V takom mladom veku by som to nepodstúpila.Dobre si to premysli.

mikadooo
27. sep 2023

Bola som na sterilizácii a k veku sa nikto nevyjadroval...🤷. Myslím si, že by ti to v pohode spravili, ak teda podpíšeš ten papier, že si si vedomá toho, že prirodzene už po zákroku neotehotnieš.

bluka2
27. sep 2023

Veď presne ten vek je kľúčový. Hovoríme o 15+ rokoch plodného života… tiež som optimista, ale za 15 rokov sa toho môže stat jednoducho viac než mne, čo mám 37 za ďalšie 3 roky, čo by výrazne ovplyvnilo môj život a moje plány

dencii
27. sep 2023

@2023zuzka2023 ahoj aj sa mam do budúceho mesiaca rozhodnúť, čaká ma druhá planovana sekcia, mam 33, tak by ma zaujímalo ako to prebiehalo, o koľko dlhšie sa predĺžila operácia, ci si to aj nejak pociťovala vrámci rekonvalescencie a pod. (ci si sa z cisárskeho so sterilizáciou nezotavovala dlhšie ako z prvého a pod.), ďakujem

doriiis
27. sep 2023

Ja mám 34 a idem na sterilizáciu na jar.Vek nikto nerieši.

sono2
27. sep 2023

@rillwen môžeš konkrétnejšie opísať tvoj blud ktorý šíriš? Aké hormóny?

fineta
27. sep 2023

Nie. Toto by som nespravila.

thoughtfulweirdo
27. sep 2023

Riešili sme to isté, som v podobnom veku, máme dve deti a aj to je pre mňa trochu priveľa, určite nechcem ďalšie 🤣 keď sme porovnali mužskú vazektomiu so ženskou sterilizáciou, fakt nebolo o čom a šiel na zákrok manžel. Dve hodiny po zákroku už normálne fungoval bez liekov od bolesti, o tri dni nevedel, že mu niečo robili, o týždeň bicykloval. Úprimne nevidím dôvod v tomto prípade voliť ten zložitejší zákrok 🙂

nevenka
27. sep 2023

@anavixy len dnes sa to robi laserom, ze sa prerusia vajickovody, nie? Ci este a po "starom"?

anavixy
27. sep 2023

@nevenka ja myslim ze zalezi od pracoviska 🙂

Strana
z5