Sterilizácia zo zdravotných dôvodov po pôrode
Mam 37,5. Dieta nemam zatial. Planujem moxno o rok ale chcem po porode poziadat aj o sterilizzaciu zo zdravot. dovodov. Urobia mi ho? A dozvie sa to moj muz?Jemu sa to nepaci a on si sterilku odmieta spravit a ja nrchcen kazdy mesiac trpnut.
Alebo ak sa rozhodnem nemat dieta urobia mi ju aj ked dieta nemam s tym ze dovod je zdravotne riziko ze dieta sa moze narodit s vadami, vyplivajucimi z mojho zs a plus vyssieho veku rodicky?
@anjelicek26 praveze je to 50 na 50. On dieta by chcel ale zavisi hlavne odomna. Kazdy mi hovori, ze som uz stara na dieta. A co je spirala? To pocujem prvg krat
Nie si stara na dieta. Ak si zaplatis, tak ti ju urobia. Nepotrebujes ziadnu diagnozu.. Musis do nemocnice....toto musis vysvetlit muzovi, ze kde si.
Vlozit hormonalne/nehormonalne teliesko do maternice, ambulantne pocas MS, na 5+ rokov safe... A vek? Ja som porodila pred 10 dnami a mala 40ku tri dni na to.. maly je úžasný, tehotenstvo bolo snad najlepsie zo vsetkych...
Ked na vlastnu ziadost, ziadny dovod uvadzat nemusis. Samozrejme si to zaplatis. Zo zdravotnych dovodov myslim nemas narok, to by si o tom asi vedela (napr tri predchadzajuce cisarske). Robi sa to laparoskopicky, operacia, takze ta musia minimalne na den aj hospitalizovat. Ostanu ti rany, jazvy, pred muzom to urcite nezatajis.
@anjelicek26 Už si porodila ďalšie?? Gratulujem! Veľa šťastia a zdravia bábätku a mamke 😊
@anjelicek26 Neotehotnela si náhodou so špirálou? Trošku bizar od teba radiť to ako že bude roky safe😆
@dennissa16 ale my sme boli s mirenou roky safe... a ona predpokladám nemá roztrhnuty krcok ako ja,ze by sa jej mechanická zosunula (co sa stalo nam),takže porovnavas neporovnatelne...

Chceš mužovi zatajit,ze si da dala sterilizovat, aj keď on chce dieta? Sterilizaciu si zaplatis a aj ti ju urobia,je to tvoje rozhodnutie. Nemáš ani vek a ani nejako neumerne vysoké riziko porodiť choré dieťatko, aby to to platila cele poisťovňa. Daj si proste vlozit špirálu.