Sú to normálne príznaky pri nasadení antikoncepcie Mistra?
Ahojte, dostala som od gynekológa antikoncepciu s názvom Mistra na úpravu cyklu, beriem zatiaľ týždeň, ale posledné 2 dni mám hrozné stavy. Búšenie srdca, bolesti končatín, pocit ako keby som bola v inom svete, pri vyprázdňovani som videla aj krv a odkedy som tabletky nasadila tak mám zacpu a to som nikdy nemala problém s trávením a podobne. Je to podľa vás v poriadku, alebo to mám vysadiť? A vysadiť ihneď alebo dohrať blister? Je to moja prvá HAK v živote. A posledná otázka: musim informovať o tom aj môjho Gyn alebo stačí na kontrole mu to iba oznámiť? Po tejto skúsenosti asi ani nebudem mat záujem o predpísanie iného druhu.
@anonym_autor tak on v pc ma tvoj stav zdravotny,
pytat sa musiš ty , ak nemáš dobry pocit z neho kludne zmen , ja som bola snad u 5 kym som bola spokojna
@sara07 tak by aj mal vidieť že predtým som žiadnu HAK nebrala, aj iný lekar vysvetli ohladom liekov. Hlavne má vydesilo to že mám problémy s tlakom a v pribalovom letáku sa priamo píše o tom že táto HAK nie je vhodná pre uzivatelky s vysokým krvným tlakom, veď má to môže zabiť
@anonym_autor a to len tak ti lekár nasadil HAK bez toho aby vedel, či nemáš vrodený trombofilný stav a či ti nehrozí trombóza, embólia apd?
@anonym_0ef2e6 presne tak
@anonym_0ef2e6 presne tak
@anonym_autor a ty si to bez toho začala brať? Prebohaaaa
@anonym_autor a ty si to bez toho začala brať? Prebohaaaa
@anonym_0ef2e6 áno, nevedela som že nejaké vysetrenia mám mat predtým, brala som to tak že sú to lieky čo mi predpísal tak hádam vie čo mi dáva, až dnes som sa zhrozila po tom, ako už 2 dni mám otrasne stavy že idem sa pozrieť do letáku že či je toto normálne a zavolám kamoske či to môže byt z toho, kamoska rovnako vydesena ako ja.
Inak otázka, keď si dnes nedám tabletku, príde mi hneď menstruacia??
No zas má chytilo take búšenie teraz, že až mdlo mi je. A to som sa len postavila že idem na zachod.
No zas má chytilo take búšenie teraz, že až mdlo mi je. A to som sa len postavila že idem na zachod.
@anonym_autor to máš z HAk, už to neber dostaneš menzes a bude to dobre. Po tomto, čo tu píšeš, by som si už HAK nevzala. Prosím ťa, doktori neposielajú bežné na hematologiu, keď ti predpisujú HAK, až keď ťa klepne, alebo cievku roztrhne, potom riešia. Vidno, že nie si často chorá, inak by si poznala slovenské zdravotníctvo. 🤦. No, nič, hod si do Google nežiaduce účinky HAK, nejaké prípady žien, čo sa im stalo a budeš mať jasné.
@anonym_autor
Vyšetrenie na trombofilné stavy sa naozaj robiť nemusí, robí sa len u pacientov so zvýšeným rizikom (podľa rodinnej anamnézy). Nemusia sa robiť ani žiadne iné krvné testy.
Už z povahy liečiva je jasné, že z toho môžeš mať vyšší tlak, to tak proste je.
Očividne ti tento preparát, teda kombinácia nesadla, zašla by som za gynekológom a poradila by som sa o ďalšom postupe.
Držím palce!
@anonym_autor to máš z HAk, už to neber dostaneš menzes a bude to dobre. Po tomto, čo tu píšeš, by som si už HAK nevzala. Prosím ťa, doktori neposielajú bežné na hematologiu, keď ti predpisujú HAK, až keď ťa klepne, alebo cievku roztrhne, potom riešia. Vidno, že nie si často chorá, inak by si poznala slovenské zdravotníctvo. 🤦. No, nič, hod si do Google nežiaduce účinky HAK, nejaké prípady žien, čo sa im stalo a budeš mať jasné.
@anonym_497be1 dnes už nezoberiem (o hodku by som mala zobrať) a zajtra volám gyndovi. Musím sa ukľudniť trosku
@anonym_autor tak teraz to nemáš z hak ale z toho ako ta tu dostrašili a zblbli
dámy môžete byt spokojne
@anonym_autor tak teraz to nemáš z hak ale z toho ako ta tu dostrašili a zblbli
dámy môžete byt spokojne
@sara07 ale prosím ta, je mi presne tak ako posledné 2 dni. Volala som doktorovi, nezdviha, tak ešte skusim poobede. Tabletku som si nevzala včera. A idem si hľadať nového gynekológa. A okrem toho mám od rana bolesť hlavy a tlak ako keby mi mala vybuchnút zachvilu. Samozrejme po zobudeni zas búšenie srdca.
@sara07 ale prosím ta, je mi presne tak ako posledné 2 dni. Volala som doktorovi, nezdviha, tak ešte skusim poobede. Tabletku som si nevzala včera. A idem si hľadať nového gynekológa. A okrem toho mám od rana bolesť hlavy a tlak ako keby mi mala vybuchnút zachvilu. Samozrejme po zobudeni zas búšenie srdca.
@anonym_autor sice ta osobne nepoznám ale také náznaky hysterie sú pritomne
mne nesadli tiež prve hak, až kružok ...
neviem mna pri každej našteve u gyn sa pytaju - nejaké zmeny v zdr. stave, nové lieky
a aj keby sa nepytala tak je poviem sama
ak on tam nema nikde zaznam o tlaku , neberieš nan lieky tak nemá ako predpokladat
ked sa nevieš dovolat , ano to bol tiež jeden z dôvodo na zmenu mudr u mna, to chápem , zvlast ked tam si tel zvoni, sestrička pri nom sedi čaka ale boha nezdvihne
@anonym_autor sice ta osobne nepoznám ale také náznaky hysterie sú pritomne
mne nesadli tiež prve hak, až kružok ...
neviem mna pri každej našteve u gyn sa pytaju - nejaké zmeny v zdr. stave, nové lieky
a aj keby sa nepytala tak je poviem sama
ak on tam nema nikde zaznam o tlaku , neberieš nan lieky tak nemá ako predpokladat
ked sa nevieš dovolat , ano to bol tiež jeden z dôvodo na zmenu mudr u mna, to chápem , zvlast ked tam si tel zvoni, sestrička pri nom sedi čaka ale boha nezdvihne
@sara07 ja som popravde začala byt hystericka až keď som videla to s tým tlakom, keď viem že mám vyšší a lekar absolútne somnou nič nezkonzultoval, neopýtal sa ma, iba povedal že dá toto a to mi pomoze a strčil recept do ruky. Ja v tom domnení že však vie čo robí, doteraz som s ním problém nemala, akurat na to zdvíhanie telefónu, to žiaľ tak u neho je stále tak. Už som volala druhý krát a stále nezdviha, tak asi idem napisat e-mail hádam sa mi dostane odpovede.
@anonym_autor tomuto lekárovi by mali zobrať diplom. Vysaď lieky a zmeň lekára. Máš zvýšený tlak a bez testov ti predpíše hak, len preto, že má na niečo podozrenie. Lieky sa predpisujú po určení diagnózy a nie na podozrenie nie si laboratórna myška.
@anonym_autor tomuto lekárovi by mali zobrať diplom. Vysaď lieky a zmeň lekára. Máš zvýšený tlak a bez testov ti predpíše hak, len preto, že má na niečo podozrenie. Lieky sa predpisujú po určení diagnózy a nie na podozrenie nie si laboratórna myška.
@anonym_894145 no bola som u neho, včera som sa tam dovolala až poobede, zdvihla sestrička že mám prísť osobne, no hneď do telefónu mi povedala že som zle urobila že som to vysadila, ale že sa mám prísť poradiť za gyndosom, tak som tam dnes ráno bola, čakala som asi hodinu v čakárni a keď som prišla dnu tak má sprdol, že nemala som to vysádzať bez jeho vedomia, že porušujem liečbu, ktorú mi nastavil že takto sa z toho nikdy nedostanem. Ževraj to ma každá zena takéto priznaky na začiatku bránia HaK, že to je normálne a nie je dôvod to vysádzať ale že to mám prečkať. Že keď budem mat lepší pocit, tak mi môže zmeniť HAK na inú. Ja som myslela že zle počujem. Tak som odišla a idem hľadať nového lekára
Tak mi tak napadlo. To máte aj vy ostatne takéto stavy, že nemôžete normálne fungovať? Keď podľa neho je to normálne?
A k tomu tlaku. Skoro som zabudla..že ja neberiem lieky žiadne na tlak,čiže nevidí dôvod prečo by mi nemal predpisovať HaK keď sa to lieči iba takto ten môj problém
Takže takýto má prístup jeden nemenovaný gynekolog z BB!!
A k tomu tlaku. Skoro som zabudla..že ja neberiem lieky žiadne na tlak,čiže nevidí dôvod prečo by mi nemal predpisovať HaK keď sa to lieči iba takto ten môj problém
@anonym_autor je bežné, že sestra meria tlak u gynekológa (zaberie to len pár minút) hlavne, keď chce lekár predpísať hak a mal by robiť pečeňové testy pred aj priebežne počas dlhodobého užívania antikoncepcie. Každý vie, že užívanie liekov môže poškodiť pečeň.
Skús si upraviť stravu, môže to pomôcť pri hormonálnej nerovnováhe a užívaj magnézium citrát, pomôže pri zápche, uvolní úzkosti a napätie... 🙂
https://fitshaker.sk/ako-stravovanie-ovplyvnuje...
Ja si tiež myslím, že si ju nemala len tak vysadiť v polovici.
@ibrunova ja už nechcem brať ďalšiu, tak je asi jedno kedy som to vysadila.
@anonym_autor je bežné, že sestra meria tlak u gynekológa (zaberie to len pár minút) hlavne, keď chce lekár predpísať hak a mal by robiť pečeňové testy pred aj priebežne počas dlhodobého užívania antikoncepcie. Každý vie, že užívanie liekov môže poškodiť pečeň.
Skús si upraviť stravu, môže to pomôcť pri hormonálnej nerovnováhe a užívaj magnézium citrát, pomôže pri zápche, uvolní úzkosti a napätie... 🙂
https://fitshaker.sk/ako-stravovanie-ovplyvnuje...
@anonym_894145 díky za radu. Snazim sa stravovať zdravo, aj keď milujem sladké, tiež ale už obmedzujem. Nejaké doplnky výživy nie sú? Čítala som v jednej teme že nejaké kvapky sú dobre na úpravu cyklu
@anonym_894145 díky za radu. Snazim sa stravovať zdravo, aj keď milujem sladké, tiež ale už obmedzujem. Nejaké doplnky výživy nie sú? Čítala som v jednej teme že nejaké kvapky sú dobre na úpravu cyklu
@anonym_autor žiadne placebo kvapky nepomôžu, dôležitá je strava, pohyb, psychická pohoda... na tom závisí zdravie. Dopĺňaj spomínaný mg, vitamín D, prípadne omega3 a hlavne jedz fermentované potraviny a zdravé tuky... obmedz kofeín, miesto neho pridaj kamilkový, medovkový... čaj, sladkosti nahraď ovocím bohatým na vitamín C a pridaj viac zeleniny.
@anonym_autor nie je to jedno
@ibrunova tak mala som to brať dalej, aby má odviezla sanitka? Doteraz má boli hlava, čo ja som v živote na migrény netrpela, tak teraz mám migrénu druhý deň, že som ledva ráno k tomu lekárovi prišla. Samozrejme musim byt doma, lebo si neviem predstaviť byt v takomto stave v práci.
@ibrunova tak mala som to brať dalej, aby má odviezla sanitka? Doteraz má boli hlava, čo ja som v živote na migrény netrpela, tak teraz mám migrénu druhý deň, že som ledva ráno k tomu lekárovi prišla. Samozrejme musim byt doma, lebo si neviem predstaviť byt v takomto stave v práci.
@anonym_autor zajtra - pozajtra čakaj menzes
@anonym_autor zajtra - pozajtra čakaj menzes
@ibrunova ano už viem, čítala som že do 2-3 dní by mal prísť. Dúfam že z toho nebudem mat ešte viac rozhádzaný cyklus ako doteraz.

@anonym_0ef2e6 nie, nič nemám take absolvované
@anonym_autor a to len tak ti lekár nasadil HAK bez toho aby vedel, či nemáš vrodený trombofilný stav a či ti nehrozí trombóza, embólia apd?