Teliesko - ochrana
Ahojte tie čo máte teliesko ide vaš priateľ na plno či dáva to preč radšej :D
@mara2010 samozrejme, že naplno, aký zmysel by to inak malo?
@elizabet173 No tak mám aj tak strach pred tým keď kamarátka otehotnela s nim
@mara2010 ja som mala 4,5 roka mirenu a uplne super, menstruacia dvojdnove bezbolestne spinenie, ziadne problemy, ziadne tehotenstvo... po zapale maternice (s plavarne) som vymenila za nehormonalnu, do mesiaca som bola tehotna... bohuzial babu v 14tom tyzdni prestalo bit srdiecko...ale pointa je rovnaka, mirena nepoznam nikoho, kto by s tym otehotnel... nehormonalna sa vie posunut do krcka ci zarast do steny maternice a potom uz nechrani, to sa stane viacerym, ked to zle vlozia ci nechodia na kontroly...
Prvé nehormonálne teliesko som mala skoro 10 rokov, to druhé mám už siedmy rok a všetko je OK, žiadne špeciálne opatrenia...
@anjelicek26 bolilo vás zavádzanie? 🙂
@mara2010 mna ano, treba si svacnut dva ibuprofeny predtym a bude dobre...
@anjelicek26 pondelok idem na to tak som zvedavá a bolelo vás to len keď vám to dali či aj nejaké dni ? 🙂
@mara2010 nie len vyslovene vkladanie...ale mne ho vkladali mimo MS po porode som este proste nemala vyse roka ziaden cyklus... tak urcite aj tym... druhe vkladanie ale vlastne bolelo tiez, ale tam som uz mala ibuprofen 😂 Potom par dni jemne spinenie, kym si maternica na to zvykla...
@anjelicek26 ďakujem pekne za radu dám si ho teda 🙂
@mara2010 úplne 100% ochrana je len byť bez sexu. Aj príbalový leták túto možnosť pripúšťa, je to väčšinou vtedy, ak sa teliesko nejako posunie, preto sú dôležité pravidelné kontroly u gynekológa.
@anjelicek26 prosím vás a ako dlho po zavedení nemôžete mať pohlavný styk ? 🙂

Tak ked mas teliesko pozor skutocne davat nemusis. Len treba chodit na kontroly, ci sa neposunulo.