icon

Skúsenosti s vazektómiou v Prešove a Košiciach

lenuska4545
Dnes o 11:11

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Manžel (my) zvažujeme vazektómiu a hľadáme šikovného lekára/kliniku v Prešove alebo v Košiciach.
Máte niekto osobnú skúsenosť, ktorú by ste posunuli ďalej? Zaujíma ma hlavne:
• Meno lekára/kliniky, s ktorým ste boli spokojní.
• Typ anestézy – absolvovali ste to v lokálnej alebo celkovej narkóze? (A ako sa to dalo zvládnuť?)
• Cena – koľko vás to orientačne vyšlo?
• Rekonvalescencia – ako dlho trvalo, kým bol chlap "fit"?
Budem vďačná za akékoľvek reálne postrehy, prípadne aj na čo si dať pozor pri výbere. Ak nechcete písať verejne, budem rada aj za súkromnú správu.
Vopred ďakujem za pomoc!

pr85
Dnes o 12:16

Ahoj, tak toto nech si muž dobre rozmysli. Máte deti? Ak by si zomrela ty a deti, chcel by ešte nejaké? Ja osobne by som sa na toto nedal. Medzi rizika vazektomie patrí zvýšené riziko rakoviny prostaty a postvazektomizacny syndróm (trvala bolesť semenníkov).

anonym_b752b3
Dnes o 12:21

Radšej bisalp u ženy (bilaterálna salpingektomia), t.j. chirurgické odstránenie vaječníkov (nie podviazanie). Je to 100 % antikoncepcia a ešte s tým eliminujes riziko rakoviny. Určite odporúčam túto možnosť. Bisalp eliminuje riziko rakoviny, vazektomia ho naopak zvyšuje.

patrike
Dnes o 12:34
@anonym_b752b3

Radšej bisalp u ženy (bilaterálna salpingektomia), t.j. chirurgické odstránenie vaječníkov (nie podviazanie). Je to 100 % antikoncepcia a ešte s tým eliminujes riziko rakoviny. Určite odporúčam túto možnosť. Bisalp eliminuje riziko rakoviny, vazektomia ho naopak zvyšuje.

@anonym_b752b3 To je naozaj rada za vsetky drobne. Nulove hormony a teda predcasny prechod ti nevadia ? Taky zakrok ziadny lekar nevykona, ak na vajecniku nie je zhubny nador.

patrike
Dnes o 12:35
@pr85

Ahoj, tak toto nech si muž dobre rozmysli. Máte deti? Ak by si zomrela ty a deti, chcel by ešte nejaké? Ja osobne by som sa na toto nedal. Medzi rizika vazektomie patrí zvýšené riziko rakoviny prostaty a postvazektomizacny syndróm (trvala bolesť semenníkov).

@pr85 Poprosim odkaz na studiu, ktora dokazuje na velkej vzorke to riziko rakoviny prostaty. Dakujem.

anonym_b752b3
Dnes o 12:38
@patrike

@anonym_b752b3 To je naozaj rada za vsetky drobne. Nulove hormony a teda predcasny prechod ti nevadia ? Taky zakrok ziadny lekar nevykona, ak na vajecniku nie je zhubny nador.

@patrike V USA sa to bežné vykonáva. Najdi si na YT slovo bisalp a nájdeš tam množstvo videí, kde aj 22 ročne ženy hovoria, ako im to spravili. Ak by som nechcela deti, tak jednoznačne bisalp.

patrike
Dnes o 12:39
@anonym_b752b3

@patrike V USA sa to bežné vykonáva. Najdi si na YT slovo bisalp a nájdeš tam množstvo videí, kde aj 22 ročne ženy hovoria, ako im to spravili. Ak by som nechcela deti, tak jednoznačne bisalp.

@anonym_b752b3 V USA aj lekari vyrobili fentanylovych fetakov, to by som ako etalon nebral. Tie chybajuce hormony sa riesia ako potom ? Vratane ucinkov ako suchost vaginalnej sliznice, osteoporoza, srdcove choroby ...

pr85
Dnes o 13:18
@patrike

@pr85 Poprosim odkaz na studiu, ktora dokazuje na velkej vzorke to riziko rakoviny prostaty. Dakujem.

anonym_c4b8bc
Dnes o 13:37
@pr85

@pr85 ale ženám toto vôbec nevadí. Hlavne, aby ten muž išiel na vazektomiu, iné ich nezaujíma. A ony nemusia brat antiku. Neskutočné 😫

viestta
Dnes o 13:46
@anonym_c4b8bc

@pr85 ale ženám toto vôbec nevadí. Hlavne, aby ten muž išiel na vazektomiu, iné ich nezaujíma. A ony nemusia brat antiku. Neskutočné 😫

@anonym_c4b8bc lebo dlhodobe uzivanie antiky je absolutne bez problemov a bez dopadov na zdravie zeny, vsak?

anonym_891b27
Dnes o 14:11
@anonym_c4b8bc

@anonym_c4b8bc chudáci muži fakt, žena rieši väčšinu života menštruáciu často aj brutálne bolestivu rieši sledovanie plodných dní antiku pôrody potraty pripadne ivf ale chudák muž lebo musí ísť na vasektomiu. Väčšinove percento párov je takých kde robí žena všetko preto aby neostala tehotná. Muž si nie je ani len ochotný nasadiť kondóm lebo nemá pôžitok 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

patrike
Dnes o 14:15

@pr85 Teda riziko je vacsie oproti beznej vzorke bez zakroku o 15%. To je aspon pre mna akceptovatelne riziko.

patrike
Dnes o 14:17
@anonym_c4b8bc

@anonym_c4b8bc Neskutocny si akurat ty. Hormonalna antikoncepia nie su lentilky a ak zena zataji fajcenie alebo lekar sa vykasle na pravidelne pecenove testy a neriesi poruchy krvi, tak taka pekna mala alebo aj vacsia mozgova prihoda moze nastat.

pr85
Dnes o 14:23
@patrike

@pr85 Teda riziko je vacsie oproti beznej vzorke bez zakroku o 15%. To je aspon pre mna akceptovatelne riziko.

@patrike Tak pre mňa je aj zvysene riziko o 1% dôvodom, aby som to nepodstúpil. Pravidelne chodím na urologicke prehliadky, absolvoval som prst v konečníku (fakt nepríjemné) u urologa, ale keď mi to pomôže v prevencii rakoviny prostaty, tak prečo nie. Rakovina prostaty je jedno z najčastejších ochorení mužov, takže to nechc m dostať a chcem byť schopný vidieť vyrastať moje deti.

pr85
Dnes o 14:24
@anonym_c4b8bc

@anonym_c4b8bc Máš pravdu, ide o sebecké ženy. Zdravie manžela ich nezaujíma.

viestta
Dnes o 14:52
@pr85

@pr85 a pana zaujima zdravie zeny, ked jej kaze brat antiku? Ak nechce ist na vazektomiu, tak nech sa postara o ochranu inac... Jaj, cez prezervativ nic neciti, zabudla som

pr85
Dnes o 16:16
@patrike

@anonym_c4b8bc Neskutocny si akurat ty. Hormonalna antikoncepia nie su lentilky a ak zena zataji fajcenie alebo lekar sa vykasle na pravidelne pecenove testy a neriesi poruchy krvi, tak taka pekna mala alebo aj vacsia mozgova prihoda moze nastat.

@patrike Ale ja by som ženu do hormonálnej antikoncepcie nenútil. A tiež odmietam vazektomiu.

pr85
Dnes o 16:18
@viestta

@pr85 a pana zaujima zdravie zeny, ked jej kaze brat antiku? Ak nechce ist na vazektomiu, tak nech sa postara o ochranu inac... Jaj, cez prezervativ nic neciti, zabudla som

@viestta A vieš, že ja som aj proti hormonálnej antikoncepcii?

viestta
Dnes o 16:21
@pr85

@pr85 a ja pisem o tebe? Ja sa pytam na toho pana, ktoreho si sa zastal vo svojom prispevku. O tebe viem, ze ak by sa zena rozhodla pre antiku, tak sa s nou rozvedies. Sam si napisala v inej debate o antikoncepcii

patrike
Dnes o 16:25
@pr85

@pr85 To je tragikomicky komentar. Teba a tebe podobnych zase nezaujima zdravie zeny, ktoremu tiez neprospievaju caste tehotenstva a porody. Samozrejme navonok tvrdite, ako vas to zdravie zaujima a ako zenu milujete, ale v dosledku ideologicky podmieneneho odmietania antikoncepcie zeny vystavuje nielen tym castym porodom, ale este aj ich nutite donosit tazko postihnute plody alebo znasat mimomaternicove tehotenstvo s velkym rizikom umrtia.

patrike
Dnes o 16:27
@pr85

@pr85 Ty si hlavne proti vsetkemu, co zakazuje momentalne platna verzia podnikovych smernic Vatikan a.s.
Nie tak davno boli zakazane pohreby ine, nez do zeme. Teraz knazi odbavuju obrady v krematoriu.

pr85
Dnes o 16:41
@patrike

@pr85 Ty si hlavne proti vsetkemu, co zakazuje momentalne platna verzia podnikovych smernic Vatikan a.s.
Nie tak davno boli zakazane pohreby ine, nez do zeme. Teraz knazi odbavuju obrady v krematoriu.

@patrike Ale to, že by som nútil ženu do hormonálnej antikoncepcie, nemôžeš povedať.