Veľmi dlhý menzes pri antikoncepcii
Ahojte, prvý krat užívam antikoncepciu a menstruacia mi pretrváva už celý mesiac, neviem či to je normálne teraz mám 7dňovú pauzu a neviem či mám počkať že sa to upraví alebo ju hneď vymeniť... moja doktorka mi povedala že to je v poriadku že mám počkať že mozem ju mať ešte další mesiac dokial si telo na to zvykne no druhý lekár mi povedal že ju mám vymeniť. A teraz neviem čo je správne... vopred ďakujem za rady ☹
myslím,že pokiaľ nemáš zdravotné problémy tak by som vydržala,telo si musí zvyknúť.ja som mala vyše ročnú pauzu od ATK....a keď som ju znova začala užívať tak som 34 dní nonstop krvácala...tbl som užívala tak ako sa má a vlastne po tých dvoch cykloch sa to upravilo...
@sashaa11... ja len toľko k tomu:
https://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonc...
"Najväčším zločinom je podávanie HAK mladistvým. Slečna mala niekoľkokrát nepravidelnú menštruáciu, má akné, tak jej predpíšeme pilulky. Podávané hormóny vyradia z činnosti jej vlastný systém a nahradia ho cyklom s pseudokrvácaním. Presne tieto dievčatá sú typickými kandidátkami na neplodnosť a stretávam sa s nimi vo svojej ordinácii. V pätnástke začne s antikoncepciou, v dvadsaťosmičke ju vysadí, v tridsiatke sa lieči na neplodnosť a o ďalšie dva roky ide na umelé oplodnenie," opisuje skutočnosti z praxe lekárka.
ja keď som začínala užívať antikoncepciu tak som prvýkrát mala menštruáciu 12 dní, potom sa to upravilo a všetko bolo v poriadku

3 mesiace vydrž, potom by sa to naisto malo upraviť. Ak ani potom nie, tak vymeniť..