icon

Vnútromaternicové teliesko a meškanie MS

5. júl 2021

Ahojte . Pár mesiacov mám vnutromaternicove teliesko . Doteraz som mala ms vždy síce dlhšiu o dosť ale mala . Tento mesiac mi mešká . Môže aj po niekoľkých mesiacoch teliesko spôsobiť meškanie respr vynechanie ms aj keď doteraz bola ms na čas ? A poprosim komentáre typu “ vsak si sprav test “ si neželám . Spravím si ho . Dovtedy ma toto len zaujíma ďakujem .

alvaluka
5. júl 2021

Predpokladam, ze mas nehormonalne vnutromaternicove, asi Danu, to by nemalo sposobit meskanie ms. Ak si nebrala atb, nemas nejaky stres, co by aj inak mohlo sposobit meskanie, pripadne nejaka cysta tak si mozno tehotna.

autor
5. júl 2021

@alvaluka viesco poviem ti že netuším ake mám . Žijem v zahraničí tak tu možno nemajú danu a mirenu. Ale pravdepodobne mám nehormonalne nakoľko ešte dojcim

tenerifka
5. júl 2021

mozem ta uistit, ze mirenu poznaju na celom svete, aj danu, ale ta sa uz pouziva menej. Mirena je hormonalna a moze sa zavadzat do tela aj popri dojceni. Ak mas zavedenu mirenu, moze uplne vymiznut krvacanie, kedze menstruaciu nemas tak ci tak-neovulujes (to krvacanie pri hormonalnom type antiky je len krvacanie, nie menstruacia). Ak mas zavedenu danu, je to len mechanicka zabrana, a zvykne dost casto zlyhat, tam by bolo namieste urobit test, ci nie si tehotna. Zaklad je, ze musis vediet, co ti to vlastne zaviedli

alvaluka
5. júl 2021

Tak potom odpoved da test a pripadne prehliadka u gynekologa.

autor
5. júl 2021

@tenerifka tak asi budem mat Mirenu lebo moj doktor je top topov takze myslím si že on si vyberá to najlepšie . Jasne urobím test len kým sa dostanem do lekárne som chcela vedieť nejaké skúsenosti . Takze mirena spôsobuje to že nemám ovulaciu

autor
5. júl 2021

@alvaluka jasne spravím test dnes alebo zajtra ak sa podari . Už som au volala gyn teraz nech mi apson povie ktorý druh mám ale nezrviha . To že by som bola tehotná by nebol až taký problem ale problem by bol žeby som bola tehotná cez teliesko:( bojím sa vážnych poškodení plodu

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
5. júl 2021

@taskataska prosím ? 😀😀 áno som skutočná , doktor mi zavadzal teliesko ako tak čo mi vysvetlil a to mi stačilo . Moj doktor je veľmi veľký odborník ktorému dôverujem zas každú kravinu sa ho pýtať nepotrebujem akú značku alebo názov mi zavádza . Vedel že kojim a zaviedol mi to čo bolo pre mna vhodne ďalej som neriesila

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
5. júl 2021

@taskataska nedbala zato že ma nezaujíma názov vnútromaternicového telieska lebo doktor sa asi tomu nerozumie a ja by som robila čo ? Študovala leták či je to vhodne pre mna lebo nie ? 😀 tak ty tiež dosť múdra nebudes keď toto napíšeš . U zubarky sa tiež pytas akú značku plomby požíva ?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
5. júl 2021

@taskataska Nehovorim o druhu plomby ale o značke 🙂 tiež je neurekom výrobcov ale na to sa už zrejeme nepytas ;) no retardovana si ty 😅

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
5. júl 2021

@taskataska 😀😀😀😀 tak ty si mimo . Nikto ti nekazal to tu komentovať . Tu kde žijem ženy neriešia každú pic*vinu ako na sk. Doktorov tu mame špičkových a vedia čo nám zavádzajú načo my to akoze ma byt v živote dobre že budem vedieť či mám hormonálne alebo nehormonalne teliesko ? Keď mi ho zavadzal mi ho ukazoval aj značku . Ďalej som nerieisla načo ako ? Keď budem hocičo chcieť vedieť tak mu hocikedy môžem zavolať . Strašne musíš byt drbnuta keď dokážeš niekoho pre takúto blbosť urážať 😅😅😅😅🤷🏽‍♀️