icon

Vynechanie tabletky. Čo robiť?

elenaakiko
4. máj 2013

Ahojte, minulý týždeň v piatok 26. 4 som začala s novým blistrom, užila som 7 tabletiek, čiže 7 dní. no a dnes som si všimla, že som si nezobrala tabletku včera ráno, čiže ubehlo už 24 hodín od vynechania . na letáku je napísané, že ak som vynechala v 1. týždni mám užiť hneď ako si spomeniem, ale je tam aj veta: ak ste mali pohlavný styk v týždni pred vynechaním tablety čo sme mali 😅 ) musíte rátať s rizikom tehotenstva. ale že ak som zabudla v 2. týždni tak sa nič nedeje a mám užiť vynechanú tabletku a tehotenstvo nehrozí. no a moja dilema je v tom, že ako to mám brať či to bol ten 1. týždeň alebo 2. týždeň keďže 7 tabletiek som zobrala. dúfam, že ste ma pochopili 😀

drobec2886
21. júl 2015

Ahojte mam otazku. Od februara beriem antikoncepciu Karhla a teraz som prvykrat nezobrala posledne 2 tabletky. Zacala som 7 dnovu pauzu? A po tej pauze mam brat normalne 21 alebo 23 aby som dobehla to vynechane?

sabi258
19. jan 2016

Ahoj .to je na tebe mozes aj nemusis.na kazdu zenu tabletky posobia inak.napriklad ja beriem tabletky vseliako. Dam si ich dva krat do tyzdna ked ma to napadne a naraz a tehotna niesom.ale zasa na teba to moze posobit uplne inak.

teres22
22. jan 2016

Čaute baby.. Poraďte mi dnes mi konci menzes a zajtra by som mala začať užívať nové balenie.. No ja som si ho zabudla vytiahnuť v lekárni... A budem ho mat až v pondelok... Co mam robiť? Mam tie dve tabletky vynechať alebo ich mam v pondelok zjesť 3 naraz... Ďakujem

mima19216
10. mar 2016

Ahojte chcela by som sa opytať taku vec že prvu tabletku som mala vziať v prvý deň menštruačného cyklu a vzala som ju skôr keď som ešte menštruaciu nemala...budem v tom nejaka vada? spravila som nniečo zle alebo?

adrienne18
11. mar 2016

Po dnesnej noci, ked som sa vyspala asi az dve hodiny, musim prispiet aj ja svojou skusenoustou. Zacala som vyhladavat antikoncepcia a zvracanie. Tak som sa dostala na toto forum a jedna pani podomnou pisala, ze si takisto dala dve tabletky naraz lebo zabudla. Ja som toto spravila vcera.. Na siedmej hodine v skole bolo zatial este vsetko ok, len ku koncu som sa prestavala sustedit lebo mi zacalo byt z nejakeho dovodu zle. Mohlo to byt z hoci coho. Mala som stastie ze zrovna ten den pre mna prisiel priatel lebo by som sa zrejme povracala v autobuse. Po prichode domov som sa citila o nieco lepsie. Hned som si dala zabudnutu tabletku. Dve hodiny na to, o piatej,kedy mam normalne bravat tabletku som si dala tu co som si mala dat v ten den. Cize druha... O pol siedmej uz mi zacinalo byt horsie. Musela som sa ucit lenze ani to sa nedalo. tak som sa zvyjala, pretoze pred tym ma poprehanalo a bola som uplne prazdna. Ale ziadna chut do jedla! Jednoducho mi bolo strasne zle. O pol desiatej ked som sa odmalovala, ked som bola konecne schopna stat, tak som sa postavila pred zrkadlo a odlicovalo. Zrazu ma zacalo strasne boliet brucho, palit, straaaasne palit ako by mi niekto zapalil zaludok, dalej som zacinala byt malatna, chcelo sa mi na velku a zvracat zaroven. Rychlo som si isla lahnut, lebo tento stav velmi dobre poznam. Uz som presne tak raz odpadla. Ked som so lahla bolo mi pelsie. Ale neviem od kial sa mi bolest presunula do oboch laktov... Asi po hodine co som nemohla zazmurit oka s tym ze sa nepovracam som sa dovracala... A tak sa to zopakovalo este 4X bola som do jednej hore. Nakoniec som do seba napchala piskoty. Chceli ist von ale stale som vracala len kyselinu. Takze som zvedava co bude rano, kedze musim ist do skoly..

worker_falcon
11. mar 2016

@adrienne18 psychika je svina. A hlad je kruty. Snad si nemyslis ani v kutiku duse, ze za to moze jedna zabudnuta tabletka? Ak si to myslis, tak beries namiesto antikoncepcie asi nejake ine tabletky, ktore su brutalne navykove (a vymyvaju mozog). Veru, z jednej zabudnutej tabletky (resp. doplnenej) sa odpadava 😀 a bolest v laktoch 😀
Hlavne musis jest...

alexandrao92
18. mar 2016

Ahojte.tento mesiac som mala velmi stresujuci a zabudla som si dat niekedy antikoncepciu.este by som mala brat tabletku jeden tyzden ale dnes mi prisiel menzes.dnes aj vcera som si tabletku dala ale predtym 2dni nie.ake to moze mat nasledky?a teraz mam dobrat ten tyzden aj ked uz mam menzes?dakujem za odpovede.

dejna0412
23. mar 2016

Ahojte,chcem sa spýtať,mam posledné dve tabletky do konca,len stala sa mi taka vec,že neviem ani za boha nájsť moje tabletky, vždy ich mam na jednom mieste.Moja otázka je,aj ich nezoberie m,dostanem normálne ms?ďakujem

monya13
31. mar 2016

Ahojte...uzivam desirett...vcera som zobrala poslednu tabletku...je to hak pri kojeni a uziva sa vkusr bez prestavky...chcem prejst na klasicku so 7 dnovou pauzou...mam ich zacat brat hned alebo musim cakat na prvy den menstruacie?dakujem za odpoved

cica8807
2. nov 2016

Tak uzivam antiku angiletta,a zabudla som pondelok uzit vecer tabletku 8 a prisla som nato vcera vecer ked som uzila ale len jednu co teraz ked utorok bol sex bez ochrany budem tehotna stalo sa mi to3krat berem ju skoro2roky uz.a co cil mam uzit dnes2?ja to uzivam vecer pred spanim dakujem

cica8807
2. nov 2016

@cica8807 3krat som zabudla ale vten den som to zistila cil nie az nadruhy den vecer a bol sex rano a newim co cil

januus
4. nov 2016

baby, ked sa mi pocas tej 7 dnovej pauzy kedy sa beru placebo tablety, nedostavilo krvácanie, je to normálne? ci mozem byt tehotná? beriem HAK Leverette druhý mesiac, vždy pravidelne, v rovnakom čase, vždy max do hodiny presne vezmem... strašne sa bojím že som tehotná, lebo som čítala tolko prípadov na nete, že brali pravidelne HAK a aj tak otehotneli... :(

nini1111
9. máj 2017

Dobrý deň teraz tento víkend sa mi stalo že som si zabudla dať softinelle tabletky lebo som si ich zabudla v práci sú to tri dni sobota nedeľa a pondelok....môžu sa užiť tri tabletky naraz?uz mám druhý týždeň bo som už užila po siedmej tabletke prosím o radu :(((

ellemonte
29. júl 2017

Ahojte. Mam menší problém. Som v treťom týždni užívania antikoncepcie Maitalon. Beriem ju druhý mesiac.
V nedeľu(t.j. zajtra)beriem poslednú tabletku z blistra. V Štvrtok som zabudla užiť tabletku, bola som v práci zabudla som si blister doma. Boma som tam do vecera a proste som na ňu zabudla. Ráno o deviatej v piatok som si ju hneď vzala a o 5 hodín na to som vzala tabletku ktorú som mala brať normálne v ten deň. Dnes som si ju zibrala normálne ako ich uzivam.
Problém je v tom že sme v piatok poobede a v noci s priateľom nechraneny styk. Aká je šanca že potom môžem zostať tehotná? Mám navštíviť gyn? Kedy si poprípade zrobit test alebo môžem užiť tabletku po Escapelle?

candies
29. júl 2017

@ellemonte takmer ziadna nemusíš sa bat aspon pdla mna...

ellemonte
29. júl 2017

@candies bojim sa len preto,že ejakulovala v obidvoch pripadoch do mňa

evittam
29. júl 2017

@ellemonte Ja som užívala Maitalon. Veľakrát som zabudla vziať tabletku a ani som ju nevzala na druhý deň a neotehotnela som.

ellemonte
29. júl 2017

@evittam neviem aj tak rozmýšľam že uzijem escapelle len neviem či to nieje veľmi riskantné.

evittam
29. júl 2017

@ellemonte Tak sa radšej porád z lekarom
Ale podľa mňa zbytočne stresujes.

evittam
29. júl 2017

Poraď s....

candies
29. júl 2017

@ellemonte neriskuj tabletka po narobí šarapatu..ja som zabudla uzit velmi vela krat a nikdy nic a vzdy sme mali nechránený sex a nic 🙂 neboj sa to by musela byt brutaaaaaalna náhoda aby si ostala tehu

ukulela
30. júl 2017

@ellemonte sanca je minimalna. escapelle by ti len rozhasila cyklus ... len sa mi zastavuje rozum - vies, ze si zabudla vziat tabletku, uvedomujes si rizika,napriek tomu mas nchraneny sex?????

januella1
7. mar 2018

Ahojte.mam problem.neviem co urobiť.v druhom týždni som zabudla zest dve tabl.dnes by som zacala tretí tyzden.neviem ako postupovat dalej vie mi niekto poradit?Ďakujem za odpoveď

denaslamkova
14. sep 2019

Dobry den, chcem sa spytat ze ma niektora zena skusenost s tym ze mam doma antiku linynette 20 a neuzivala som ich a stalo sa mi ze som mala nechraneny sex, a chcela som sa spytat ze ked som si dala hned po pohlav styku tu antiku lidynette 20 tak ze ci mozem byt tehot alebo nie? Ďakujem za odpoved

ibrunova
14. sep 2019

@denaslamkova a ty vieš, ako sa má antika užívať? To nie je tabletka po.. A kedy si si ju dala? Ona má presne určené, kedy ju treba začať brať a musíš ju brať každý deň.

veronikaszabova
14. sep 2019

@denaslamkova omg 🤣🤣 antikoncepcia nie je tabletka PO 🤣🤣🤣
Antikoncepciu si mala uzivat pravidelne kazdy den, aby si nemala ovulaciu.
@amelia000

samka78
17. nov 2019

Ahojte potrebujem poradiť.. beriem tabletky 3 mesiace po 3 mesačnej pauze.. na 5 deň som zabudla zobrať tabletku, Zistila som to až keď som mala zobrať ďalšiu.. zobrala som tu 1 a druhu vyhodila..nejak som neriešila. Na 8 deň po som mala nechraneny sex.. budú mi tabletky účinkovať? Ďakujem 🙂

veronikaszabova
17. nov 2019

@samka78 pozri si pribalovy letak - mas tam presne napisane, ako velka je pravdepodobnost otehotnenia v roznych tyzdnoch uzivania tabletiek.

samka78
17. nov 2019

Čítala som.. len ja som nevzala tu zabudnutu tabletku.. kedysi mi nebolo dobre keď som brala 2 po sebe.. preto teraz neviem.. keďže 7 dní by malo byť s barierovou ochranou ale v prípade že sa zoberie vypadnuta tableta.. ja si myslím že sa nič nedeje.. len ma to zaujíma pre budúcnosť ak zas zabudnem..

samka78
20. nov 2019

A skusala som si zmerať bazalnu teplotu.. viem že treba dlhšie obdobie.. tabletky už beriem podstivo.. vyšla mi 37.. je to v poriadku? Mám pocit že prebehla ovulka.. predsa len pri antike by asi také hodnoty byť nemali..