Vyšla vám Mirena von z maternice?

kvietok333
17. nov 2016

Ahojte,

v decembri 2014 som si dala zaviest vnutromaternicove teliesko Mirenu. Na kontrole v januari 2015 aj v januari 2016 bolo na svojom mieste. Od zavedenia mi robilo problemy (spinenie, nepravidelna menstruacia, bolesti v podbrusku, dlhsia menstruacia...). V aprili som ale krvacala 16 dni. Na kontrole mi lekar zistil cystu (ktora mohla byt sposobena telieskom). Kontroloval ju, zvacsovala sa, podbrusko stale bolelo. V juli som absolvovala laparoskopiu cysty, pricom mi malo byt vybrate teliesko pred operaciou. Ono ale nebolo na svojom mieste! Lekar urobil RTG na operacke a ten teliesko neukazal. Lekar teda operoval cystu. Opat ma zacalo boliet podbrusko, isla som na kontrolu. Objavila sa po dvoch mesiacoch v oktobri cysta. Poslal ma na kontrolny RTG, ktory potvrdil pritomnost telieska. Mirena teda vycestovala zo svojho miesta.... (uz v juni na RTG bola mimo, ale to doktor nevedel, kedze mal len popis RTG snimku a nevidel ho - keby to vedel, uz na laparoskopii cysty by cakal, ze teliesko nebude na svojom mieste a riesil by to). 15.11. som absolvovala v celkovej anesteze hysteroskopiu, kamerou mi hladali teliesko v maternici, nenaslo sa. Teraz v pondelok 21.11. som objednana do nemocnice v Martine, kde maju 3D ct-cko, ktore by malo presne teliesko lokalizovat. V kazdom pripade v maternici nie je. Budu sa snazit vyoperovat ho laparoskopicky, ked to nepojde tak, budu musiet otvorit brusko... Dva tyzdne mam zvysenu teplotu 37,5, bolesti v podbrusku a pichanie pretrvavju. Boli ma aj bedrovy klb. Vsetky vysledky su v poriadku, takze zrejme telo zacalo bojovat s neziaducim predmetom v tele.
Vycestovalo aj Vam teliesko mimo maternicu? Je to podla Vas ok? V neziaducich ucinkoch pribaloveho letaka Mireny sa uvadza perforacia maternice - pretrhnutie maternice ako 1:10 000. Ci to tam patri alebo nie, neviem.... V kazdom pripade mne sa to nepozdava. Uz teraz mam poriadnu ujmu na zdravi a to som este len pred dalsou anestezou a operaciou.

bodka13
17. nov 2016

Fuuu...nič príjemné ☹
Mám už druhú Mirenu a zatiaľ je tam kde má byť... Cystu som mala aj počas prvej(2008-2013) a aj teraz pri druhej(od 2013) v auguste našiel doktor pri preventivke cystu,po dvoch mesiacoch som bola na kontrole a cysta tam už nebola

sardinka336
17. nov 2016

@kvietok333 pišeš, ze od zavedenia si s tým mala problémy. Uz to ťa mohlo trknúť, ze to nie je ok. Chapeš...máš problémy a dva roky čakaš...čize toto sa ti malo ,,nepozdávat,, uz davno pradavno a nie po 2 rokoch. No holt stalo sa.
Nie,nie je normalne, ze teliesko sa uvolní a cestuje, moze sposobovat mikrotrhliny na stene maternice a moze ju aj pretrhnut. Takze zial to tam patri. No držím palce, nech ti to dobre dopadne a ten sajrajt ti vyberu.

kalca
17. nov 2016

Mne sa to stalo a zistila to zenska ked so bola na kontrole. Spytala sa ma ci ju chcem zaviest naspat do matrenice alebo ju chcem von. No, dala som si ju uz vybrat a odvtedy som ziadnu nemala a ani nechcem lebo ta bolest pri zavadzani telieska bola u mna velmi silna a mala som bolesti maternice este par dni a to mi zato nestoji.

kvietok333
autor
18. nov 2016

@kalca a kde si ju mala vycestovanu? Akym vysetrenim na to prisli? Ako ti ju vybrali? Tiez laparoskopicky v anesteze?

kalca
18. nov 2016

Prisla nato lekarka ked som bola na kontrole ale uz si nesoominam ci pri beznom vysetreni alebo ci mi robila aj ultrazvuk. Proste mi len povedala,ze teliesko uz nie je v maternici lebo sa posunulo smerom von takze ci ho chcem dat spat alebo ho ma vybrat. Mala som ju tam 3 roky (mirenu) tak som si ju nechala vybrat von. Vybrala mi ju hned doktorka ako som lezala na koze. Ved tak ako mi ju tam aj dala tak mi ju aj vybrala len pri vyberani to uz nebola taka strasna bolest ako pri zavadzani.

kvietok333
autor
18. nov 2016

@kalca V tom pripade musela byt mirena v maternici. A nemohla byt prirastena do steny maternice. Taky zakrok by sa inak nemohol udiat na koze v obycajnej ambulancii. Asi sme sa neporozumeli. Zrejme bola Mirena len posunuta...