icon

Zabraňuje Ellaone zahniezdeniu oplodneného vajíčka?

19. apr 2025

Je pravda že tabletka po zabraňuje už oplodnenemu vajíčku sa zahniezdiť do maternice ? Keď je zobrata do 3 dni?

zobaka
19. apr 2025

nie, na uz oplodnene vajicko nema tbl vplyv

autor
19. apr 2025

@zobaka a prečo to potom píšu? Že táto jediná tak pôsobí a preto sa môže zobrať do 120 hodin

babushkaem
19. apr 2025
zuzanaete
19. apr 2025

Liek ellaOne obsahuje látku nazývanú ulipristal acetát, ktorá upravuje účinok prirodzeného hormónu progesterón, ktorý je nutný pre vznik ovulácie. V dôsledku tohto liek ellaOne oddiali ovuláciu. Núdzová antikoncepcia nie je účinná vo všetkých prípadoch. Zo 100 žien, ktoré užijú liek ellaOne, otehotnejú približne 2. EllaOne je antikoncepčná metóda brániaca rozvoju tehotenstva. Ak už ste tehotná, existujúce tehotenstvo nepreruší.
Z tohto vychadza, ze iba moze zabranit tehotenstvu. Ak uz dojde k oplodneniu, tak nema ucinok.
Tych 120 hodin maju inac vysvetlenych - Liek ellaOne užite čo najskôr po nechránenom styku, najneskôr do 5 dní (120 hodín), kvôli tomu, že spermie sú schopné prežiť po pohlavnom styku až 5 dní vo vašom tele.

zobaka
19. apr 2025

nepisu, ona len zabrani prichadzajucej ovulacii, ak uz ovulacia prebehla nepomoze

janai1
20. apr 2025

a kde to píšu?

autor
20. apr 2025

@janai1
@janai1 dokonca jedna doktorka to písala aj

babushkaem
20. apr 2025

Naozaj berieš niekoho z MK ako dôveryhodnejší zdroj, nez samotnú databázu liekov?

autor
20. apr 2025

@babushkaem lenže v lekarni mi to povedala tiež

babushkaem
20. apr 2025

Ved ale tu sme ti poslali príbalove letáky. Aj pôsobenie konkrétnej účinnej látky… ale tak, to uz je na tebe, čomu budes verit

janai1
20. apr 2025

Hej, čo je na koňovi je praUda a príbalové letáky klamú 🥲
Ak si tu tabletku potrebuješ zobrať, tak si ju zober. Nemyslím, že dieťa je pre teba cesta

autor
20. apr 2025

@janai1 zobrala som prsveze ale asi deň po ovulacii aspoň myslím že som mala neviem