icon

Zlynda - skúsenosti

janula2511
20. júl 2022

Ahojte dnes mi bola predpísaná Zlynda antikoncepcia.skusenosti dobré aj zlé.ako ste spokojné.a na začiatku prvé mesiace vám nebolo zle ,zvracanie ?

nikolgregor
16. aug 2022

@janula2511 ahoj, za mňa Zlynda topka, skonzultovala som to s viacerymi gynekologmi, prečitala o nej veľa na internete, naozaj najbezpečnejšia antika na trhu. /neobsahuje estrogen, ktorý može za 90% vedľajších príznakov/. Má veľa plusov, treba len vydržať tie prvé mesiace / ja som špinila asi 3 mesiace/.

janula2511
autor
16. aug 2022

@nikolgregor na začiatku si nemala vedľajšie účinky? bolesť hlavy točenie hlavy , závraty? koľko rokov ju berieš?a znejakeho dôvodu berieš jednozlozkovu?

saraag
19. aug 2022

@janula2511 kojím tak mi ju Dr predpísala po 2-3týždňoch som spozorovala ze vždy večer keď si ju dám strašne mi začne bit srdce potom akoby vynechalo no brala som ďalej ale pri zelených tbl som už mala pocit ze ma snáď vykoti strašne bilo vynechalo nemohla som dýchať poriadne.... zľakla som sa tak som vysadila tiež mam na predaj jeden blister 10e už z poštou (doporucene )

myskas108
20. aug 2022

Caute 🙂 mne predpisala gynekologicka Zlyndu asi pred pol rokom z dovodu ze som predoslu hak (Dienorette) neznasala dobre (silne bolesti hlavy aj brucha, zacinajuce depresivne stavy, denne migreny, proste snad vsetko zle). Bolo mi povedane ze moje telo zle znasa estrogen a preto potrebujem brat len jednozlozkovu hak. Beriem teda zlyndu uz cca pol roka a menstruacia mi po asi 2 mesiacoch vynechala uplne. Priberam z nej, plet sa mi nijako nezlepsila. No najviac ma znervoznuje ta vynechana menstruacia :( nemate tu niekto skusenosti s antikoncepcnym implantatom? Pripadne nejaka hak ako napr. Belara alebo Maitalon? Coskoro planujem navstivit svoju gynekologicku ale dovtedy si chcem nieco nastudovat o roznych inych typoch hak alebo inych metodach :( uz som zufala, najradsej by som nebrala ziadnu :( !

myskas108
20. aug 2022

Taktiez sa mi pri Zlynde zacali tvorit strasne a tmave strie :(( ale to prisudzujem tomu pribratiu co pri jej uzivani prislo.. samozrejme aj zmena zivotneho stylu. Ale pri hak Dienorette som pribrala len uplne minimalne a nic podobne ako strie :( mate niekto podobnu skusenost?

romana1110
20. aug 2022

@myskas108 ahoj. Ja som mala Belara (mám silné migrény , bolesti hlavy )ako prvú antikoncepciu a nikdy viac proste. Mne nezapasovala vôbec . To ,že som z nej mala depresívne stavy , pribrala som 30 kg !!! Životospráva stále rovnaka tak ma Zavodnila! To nehovorím o silnej menštruácii a veľmi silné bolesti (dal mi ju preto lebo som menzes nemala aj polroka ) ... Nakoniec ju zmenil na Mistra pre mňa úplne super antika len čím viac som ju brala tým väčšie migrény začali tak som ju po pár rokoch vysadila . Teraz po pôrode sa mi menzes úplne ,že pokazil mám každé 2 týždne a taky silný ,ze môžem spávať vo vani tak dobrovoľne násilnú ,že by bolo dobré dať antikoncepciu aleboi nasadí liečbu len budem musieť jesť cca 4 druhy liekov . No nič tam antikoncepcia. Zlynda no hrôza cítil som sa jak po pôrode stále s vložkou . Povedal ,že mi ale ,že vôbec nesadla to nehovorím o Tom ,že prsia proste to sa nedalo bolestivé ale veľmi , tocenie hlavy , suchá pošva jaaj celé zle .Teraz mi predpísal nejakú novinku na trhu bola sa lydely som veľmi zvedavá ak nezapasuje uvažujem nad telieskom ... Vlastne ak nesadne už som rozhodnutá ,že dám teliesko.

myskas108
21. aug 2022

@romana1110 och to ma mrzi, strasne skusenoati si si zazila s tymi hak :( dakujem za tvoju odozvu, belaru teda uplne obidem! Ja by som k teliesku pristupit nechcela :(( to uz skor ten kozny implantat radsej, ale bojim sa rovnakych priznakov..

romana1110
21. aug 2022

@myskas108 každé telo je iné . Možno tebe ťa Belara sadne ale aj čo som sa pýtala kamarátiek tak tie tiež povedali , že Belara už nikdy viac . Tak viacierim asi nesadla . o Tom som zase ja nepočula vieš mi dať bližšie informácie ? Ja by som ani neuvažovala len druhé dieťa nechcem (teraz som mala ťažký a dlhavy pôrod ktorý skončil sekciu , po sekcii ďalšia operácia ) a plus do toho ten menzes tak uvažujem čo by bolo pre mňa lepšie .

ninka1609
Autor odpoveď zmazal
nikolgregor
26. aug 2022

@janula2511 nie, pekne mi sadla od začiatku.

dominika5315
12. sep 2022

Baby prosím a aké je cena zlyndy ? Dnes mi ju predpísala prvý krát mala som yadin len kvôli migrénam tak , že načo sa mám pripraviť 😁

saraag
Odpoveď bola odstránená
ninka1609
12. sep 2022

@dominika5315 u nás 40€ za trojmesačné balenie

romana1110
12. sep 2022

@dominika5315 ja som platila nejakých 35€ možno aj viac .. mne tiež ostal mesiac

dominika5315
13. sep 2022

Ďakujem vám , vôbec neviem či na ne prejsť keďže som včera dostala mail od nás z lekárne kde nie sú na sklade .

janula2511
autor
13. sep 2022

@dominika5315 v inej lekárni si sa nepýtala ?

dominika5315
13. sep 2022

@janula2511 pýtala ano maju v dr.max tiež len , že by mi objednali len sa bojím toho že ich nasadím a časom mi povedia , že sa nedajú zohnať .

janula2511
autor
13. sep 2022

@dominika5315 skús zavolať gynekologovi či vie o Tom niečo.kedy ti ich predpísal

dominika5315
13. sep 2022

@janula2511 ďakujem ti za odpovede , včera mi to predpísala len mám dobrat svoje a potom pokračovať v týchto . Chytaju ma silné migrény pri menzese tak že aby som skúsila tieto . Nejak to už doriešim , skúsim sa informovať vo viacerých lekárňach. Ďakujem ešte raz

janula2511
autor
13. sep 2022

@dominika5315 aké berieš teraz som?

dominika5315
13. sep 2022

@janula2511 teraz mám yadin beriem ich už asi 4 roky

romana1110
13. sep 2022

@dominika5315 ahoj. Neviem či ti to pomôže ale ja som pri zlynde mala veľmi silné migrény a bolesti hlavy ... Dal mi ju preto lebo mám tie silné migreny ,že pri zlynde by som nemala mať a mala som.

dominika5315
14. sep 2022

@romana1110 ďakujem veď to že ja som spokojná s yadin ale že to že mi bolo dobre časom sa to môže zmeniť a žiadny iný problém nemám okrem tej migrény . Ale možno už aj vekom 🤣 nasadím zlyndu a potom ju nebudem môcť zohnať čo urobím zase mi dá len nejaké iné .

romana1110
14. sep 2022

@dominika5315 a neskúšala si tu čo máš prehodiť na iný čas ? Lebo ja som tak pred rokmi brala Mistra po čase mi robila zle a prehodila som ju z rána na večer a migrény prešli len keď som ju vysadila to bola sranda 😅😅😅 nechcela som uz žiadnu ale po pôrode mi musel nasadiť lebo som správala k kúpeľni 🤣🤣 zlynda na nič a mám novinku na trhu lydely a ako ani neviem ,že ju beriem 😁 a cena je cca 21€ na 3 mesaice som povedala ,že tu mi mohol dať hneď 🤣🤣 síce je kombi ale nie je tak veľa tých hormonoch. ..

renatarenata24
Odpoveď bola odstránená
saraag
28. sep 2022
kovacovasandra
Odpoveď bola odstránená
ninka1609
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
Odpoveď bola odstránená
mirka1996
Autor odpoveď zmazal