icon

Zo zdravotných dôvodov nemôžem brať HAK

21. mar 2022

Dlhé roky som užívala HAK, vo výnimočných prípadoch sme s manželom použili kondóm. Po zdravotných problémoch však HAK užívať nesmiem. A ja si sex odvtedy užiť neviem. Nikdy som nad inou ochranou neuvažovala, nebolo treba, ak by aj HAK zlyhala, bola som mladá, tri deti sme vždy chceli. Teraz však tri deti máme, ďalšie už nechcem, mám viac ako 40 a ja potrebujem vaše rady a skúsenosti s iným spôsobom ochrany. Kondóm nie je ono, raz za čas ok, ale nie stále. Áno, pôjdem aj k lekárovi po radu, pozriem si info na nete, ale rada by som aj vaše skúsenosti. Budem veľmi vďačná.

kluska
21. mar 2022

v tvojom pripade uz len sa dat sterilizovat, ty alebo tvoj muz, lebo inak si intimny zivot neuzijes. Apropo my s kondomom uz pomaly 14 rokov, bez nehody. Vela moznosti nemas, kondom, prerusovany sex, vnutromaternicove teliesko a vyhybanie sa plodnym dnom a potom uz len sterilizacia.

petamich
21. mar 2022

nehormonalne vnutromaternicove teliesko? tak to idem riesit ja

autor
21. mar 2022

@petamich ďakujem. Pozrela som to a to asi nie, keďže veľmi ľahko dostanem mykózu. Síce nechodím s tým k lekárovi, stačí domáce preliečenie, ale neviem, či by mi to lekár odobril. Ale určite sa s ním o tom poradím.

bella1988
21. mar 2022

Manzel na vazektomiu-je to rychly ambulantny zakrok,po ktorom moze normalne fungovat dalej vo vsetkych oblastiach zivota a mate obaja pokoj.Muzska vazektomia je omnoho jednoduchsi zakrok ako zenska sterilizacia

blaazi
21. mar 2022

odporúčam pozrieť www.lpp.sk

bluka2
21. mar 2022

Určite vazektomia

autor
21. mar 2022

@bella1988
@bluka2 ďakujem, už som to len tak medzi rečou manželovi navrhla, resp. spomenula, ale nechytil sa toho, budem si musieť s ním o tom viac pohovoriť. Len si nie som istá, či do toho bude chcieť ísť. Ale čím viac o tom študujem, tým viac som tomu naklonená.

bluka2
21. mar 2022

Možno nájdeš videá alebo literatúru od Carl Djerassi, jeden z tých, chemik, čo vysyntetizoval jednu zložku antikoncepcie. Takže jeden z otcov antikoncepcie. Bol na vazektomii. Písal o tom v jeho poslednej biografii. A hovoril na TEDEx. Inšpiratívny muž.

janula2511
8. okt 2022

Ako si vyriešila ochranu?ani gestagenovu hák nemôžeš?

dominika7990
8. okt 2022

Mne mykózy po teliesku prestali. A však ja mám hormonálne.