icon

Ako funguje preplatenie dentálnej hygieny v Peňaženke zdravia?

mimavdk
10. apr 2026

Prosím o pomoc s preplatením dentálnej hygieny. Mám VšZP a chcem si dať preplatiť dentálnu. Vôbec sa nevyznám do ich programov a neprehľadnej aplikácie. Čo znamená maxi a mini? Musí sa tam za to niečo platiť? Naozaj som si myslela, že preplatenie bude jednoduchšie.

anonym_6177c9
10. apr 2026

Aplikácia je bezplatná. Mini je pre jedného a maxi pre skupinu az 8 clenov

motylik2559
10. apr 2026

@mimavdk Ked budes mat preventivne prehliadky - zubar, gynda a ak mas narok u obvodneho (ak este nevznika, tak nevadi) a vszp to bude uz mat zaevidovane, co aj ty uvidis v kolonke prevencia,tak mozes nahrat pokladnicny doklad z dentalnej v penazenke zdravia mini (vyberies co chces preplatit, bude ta to pekne navigovat, nahras doklad, uvedies cislo uctu) a posles. Oni tam potom maju nejaku lehotu na vyplatenie, aj to tam uvadzaju, ked si to otvoris, budes vidiet v akom stadiu spracovania je tvoja ziadost🙂

slavomira236
10. apr 2026

Davala som pred 3 tyzdnami zatial nic..podmienka prehliadky musis mat. My sme 3ja a mame maxi penazenku. Ved je uplne jednoduche to tam nahodit a prehladne

anonym_8fc5ef
10. apr 2026

Hlavne dent. hygienistka musi mat zmluvu s VšZP

lukbe
11. apr 2026

Je to jednoduché. Len sa treba dostať na správne miesto a zadat údaje. Vždy sa mi ti podarilo a v pohode preplatili aj dentálnu aj okuliare do tych 100 eur.