icon

Ako nastaviť čas neaktivity v Microsoft Teams?

Dnes o 17:58

Sedím pri počítači, čítam dlhší dokument alebo robím niečo, kde chvíľu nepíšem, a Teams ma po pár minútach hodí na „Away“... šéf už dokonca poznamenal, že som často preč, pritom normálne pracujem ...
Dá sa ten čas neaktivity niekde nastaviť, aby ma neprepínal tak rýchlo?

anonym_ccb13f
Dnes o 18:00

@anonym_autor Sedím pri počítači, čítam dlhší dokument alebo robím niečo, kde chvíľu nepíšem, a Teams ma po pár minútach hodí na „Away“... šéf už dokonca poznamenal, že som často preč, pritom normálne pracujem ...
Dá sa ten čas neaktivity niekde nastaviť, aby ma neprepínal tak rýchlo +4 Priamo v aplikácii Microsoft Teams sa čas neaktivity (predvolených 5 minút) nedá nikde manuálne predĺžiť ani vypnúť.Ako to môžete vyriešiťVytvorte si vlastné stretnutie: V kalendári kliknite na „Stretnutie“ (Meet now) a spustite si rýchle online stretnutie iba sami pre seba. Kým ste v meetingu a ztlumíte si mikrofón, Teams vás bude ukazovať ako aktívnych/dostupných (stačí si stav prepnúť na zelenú).Nastavte si stavovú správu: Napíšte kolegom do stavu (vedľa profilovky) text typu: „Čítam dokumenty / Pracujem sústredene“. Šéf tak hneď uvidí dôvod, prečo nereagujete okamžite.Blokujte si čas v Outlooku: Vytvorte si v kalendári bloky označené ako „Sústredenie“ (Focus time).Utility tretích strán: Niektorí používatelia na pracovných počítačoch využívajú malé oficiálne nástroje, napríklad Microsoft PowerToys Awake, ktoré zabraňujú tomu, aby počítač prešiel do neaktívneho režimu.

petamich
Dnes o 18:15

To su ti super sefovia a manazeri, ktori si myslia, ze produktivia sa meria tym, kto je kolko "zeleny" 😬 sefovi povedz, ze si spolu mozete prejst napln tvojej prace a co vsetko bezne pokryvas, lebo ak nevie, co robia jeho ludia, ked nevisia na teams, tak to je jeho vizitka.

Ja sa dam do do not disturb aj na zopar hodin, ked potrebujem sustredene pracovat, to neviem, co by mi povedal tvoj sef.

martinmmartin
Dnes o 19:08

Ja "nastavujem" takto

beata_k
Dnes o 19:38
@martinmmartin

Ja "nastavujem" takto

@martinmmartin A aky je princip?

martinmmartin
Dnes o 19:39
@beata_k

@martinmmartin A aky je princip?

@beata_k sekundova rucicka sa postara o zelenu ikonku

beata_k
Dnes o 19:40
@martinmmartin

@beata_k sekundova rucicka sa postara o zelenu ikonku

@martinmmartin Fi ha, vyskusam 😁

anonym_5d97a5
Dnes o 20:31

@anonym_autor inac teda ak citas dlhsi dokument, to akoze nescrollnes na dalsiu stranu? Ak ano, tak nemozes ostat away... mne sa Teams prepne away, ked sa naozaj nic nedeje (mys, klavesnica, nic)...
Inac ako ti radili v prispevkoch vyssie... len niekde to admin / firma nepovoli menit (rozne veci z toho)...