icon

Ako rozpohybovať staršie fotky pomocou programov?

5. aug 2026

Ahojte, prosím vás, ktorý program vie rozpohybovať fotky?
Predtým som používala Meta ai - ale už to akosi nevie 🙂 Potrebujem pár starších fotiek rozpohybovať. Ďakujem krásne.

cibinka18
•
5. aug 2026

ja som tak robila cez Canva

jimmyy128
•
22. sep 2026

cibinka18 ma pravdu, Canva je z toho najistejsia cesta. Je to v Magic Studio pod polozkou Image to Video, nahras fotku a bud das Smart a necha to na seba, alebo Custom a napises, co sa ma hybat. Vysledok je kratky klip okolo styroch sekund a bez zvuku, takze na jednu spomienku to staci, ale dlhsie video by si musela poskladat z viacerych za sebou.

K tomu, preco ti Meta AI zrazu prestala stacit - pri tychto nastrojoch to casto nie je chyba u teba. Google to ma napisane priamo v navode: vo Fotkach Google je funkcia Video z fotky, ale hned nad nou je poznamka, ze generativne funkcie nie su dostupne vo vsetkych regionoch, a Europsky hospodarsky priestor je presne ten, kde tato zatial nebezi. To iste plati pri Gemini. Clovek teda cita navod, vsetko sedi, a v telefone to jednoducho nema.

Este jedna vec, ktora sa pri starsich fotkach podcenuje. Ak su to skeny alebo odfotene papierove fotky, maju nizke rozlisenie a kazdy pridany pohyb to este zvyrazni - tvare sa rozmazu a vysledok vyzera horsie ako povodna fotka. Najprv by som fotku prehnal cez vylepsenie a doostrenie a az potom rozpohyboval, ten rozdiel je vidiet hned na prvom pokuse.

A este sa spytam, lebo to meni odpoved: ide o jednu fotku na pripomenutie, alebo chces z viacerych poskladat kratke video? Pri tom druhom by som to riesil uplne inak.