Ako vyriešiť chybu pri nahrávaní obrázka na Google Flow?
25. aug 2026
Ahojte,
chcela som práve nahrať obrázok do google flow, ktorý je môj avatar vytvorený z mojej fotografie. Keď mi ho načítaval, zrazu mi vypísal, že sa nedajú nahrať prominentné osoby, čo ja nie som. Ako to vyriešiť? V google flow som prvý deň, tak nemám s tým skúsenosti. vďaka za rady.

To hlasenie nie je o tom, ze by vas Google povazoval za znamu osobu. Filter vo Flow reaguje na fotorealisticku ludsku tvar ako taku, nerozlisuje, ci je to selfie, portret alebo avatar vyrobeny z vasej fotky. Ked avatar vyzera ako skutocny clovek, dostanete presne toto.
Preto tam neprejde ani vlastna fotka, hoci na nu mate plne pravo. Google to ma nastavene tvrdo kvoli deepfakom a pravu na podobizen, a v niektorych krajinach je nahravanie fotorealistickych ludi obmedzene este viac nez inde.
Co funguje. Dat avataru vyrazne stylizovanejsi vzhlad, teda ilustraciu, kresbu, komiksovy alebo 3D styl. Cim menej to vyzera ako fotka, tym skor to prejde. Druha cesta je nevyrabat postavu nahranim obrazka, ale nechat si ju vygenerovat priamo vo Flow cez nastroje na postavy a tu potom pouzivat opakovane, aby vam ostavala rovnaka.
Ak by ste to chceli skusit este raz s tou istou fotkou, orez a odstup pomahaju viac nez cokolvek ine, portret zblizka to zastavi skor. Spolahnut sa na to ale neda, stabilnejsie je zmenit styl.