Ktoré mobilné aplikácie vám uľahčujú život?
Ahojte, vieme si zazdieľať, ktoré aplikácie v mobile máte na uľahčenie života ( tým nemyslim aplikácie obchodov, TV, média, podcasty, sociálne siete, messengere, komunikátori apd).
Možno začnem ja.
- Čo sa týka zdravia mám klasický krokomer, aplikáciu zdravie, Instantheartrate a aplikáciu Clue na sledovanie menštruačného cyklu.
- Navigáciu používam waze.
- Samozrejme pre účely nákupov mám Klarnu, bývalý stocard
- AI mám stiahnutú chatGPT s 8 eur mesačným paušálom, mám aj Gemini AI.
- Z ostatných čo ešte používam často je diktafón a mirror, klasickú kalkulačku a prevodník medzi menami jednotlivých štátov ( CZK na EUR apd.)
- Na poznámky používam iba "poznámky" v Iphone, ale určite existuje viac užitočná a prehľadná appka.
Ďakujem za vaše zdieľanie.
Ja mozem telefonovat kdekolvek som . Nieco co by moji stary rodicia pocas ich mladosti povazovali za zazrak
@martinmmartin nemusíme hovoriť o starých rodičoch, ja som dieťa, kde boli pevné linky doma a automaty na mince max. na predplatené karty na každom rohu. Svoj prvý mobil som mala v dospelosti, tlačítkovú tehlu 200 kg. To ale neznamená, že keď mám mobil, tak sa ho nesnažím efektívne využiť bro.
A teraz som tu ja, totálny antitalent a odporca techniky🤣 (zábava začína). Navigáciu nepoužívam, pretože neviem šoférovať a zároveň sa sústrediť na navigáciu🙈 iPhone mám snáď 15rokov (každé dva roky nový) a nedávno som sa dozvedela, že v ňom mám nejaké kľúče, čo ma zaujalo, ale odvtedy som už zabudla na čo to malo slúžiť 🤣 môj muž ma smart domácnosť, ja ani netuším, čo to znamená (ja ju pravdepodobne nemám)🙈 neviem, čo znamená Al, ten chát a boh vie ešte čo. 🙈🙈🙈
@anonym_autor web browser/y, komunikator a potom jednoznacne Google maps (vsetky druhy navigacie okrem podrobnej [cyklo]turistickej, recenzie, foto, otvaracie hodiny a domovske stranky akychkolvek institucii...), fotak, banka/y, hodiny/budik/baterka, kalendar s pripomienkami, poznamky (nejaky Simple Notepad)...
Ale uzitocna appka by bol taka, aby sme do mobilu stale vsetci necumeli (tym myslim aj sebakriticky). Nieco v zmysle cedulky v ceskej hospudke: "Wifi nemame, mluvte spolu!"
@anonym_autor web browser/y, komunikator a potom jednoznacne Google maps (vsetky druhy navigacie okrem podrobnej [cyklo]turistickej, recenzie, foto, otvaracie hodiny a domovske stranky akychkolvek institucii...), fotak, banka/y, hodiny/budik/baterka, kalendar s pripomienkami, poznamky (nejaky Simple Notepad)...
Ale uzitocna appka by bol taka, aby sme do mobilu stale vsetci necumeli (tym myslim aj sebakriticky). Nieco v zmysle cedulky v ceskej hospudke: "Wifi nemame, mluvte spolu!"
@madeincssr aké poznámky? Lebo ja mám poznámky od apple a nesedí mi to. Preto sa pýtam, čo ľudia v rámci produktivity používajú. Je jasné, že všetci máme nejaké mapy, browsery, obchody, bankové appky, apple tv a iné TV appky, rôzne baterky, mirrory apd. Chcela som vedieť nejaké vychytávky, ktoré ľudia objavili, sú free a môžu veľmi pomôcť.
@madeincssr aké poznámky? Lebo ja mám poznámky od apple a nesedí mi to. Preto sa pýtam, čo ľudia v rámci produktivity používajú. Je jasné, že všetci máme nejaké mapy, browsery, obchody, bankové appky, apple tv a iné TV appky, rôzne baterky, mirrory apd. Chcela som vedieť nejaké vychytávky, ktoré ľudia objavili, sú free a môžu veľmi pomôcť.
@anonym_autor ja som Androidak, nie som ziadny mobilovy guru a vsakovakym appkam sa v zasade vyhybam (len to, co naozaj potrebujem a vyuzivam, su v tom aj nejake pre mna specificke (mojim volnocasovym zaujmom)). Preto aj poznamky mam rad minimalisticke (Notepad Free - ikonka zlty post-it blocek s linajkami a hnedym zahlavim). Nechcem mat v mobile VSETKO, aby som nezavislacil a v pripade jeho straty/ukradnutia nehystercil. Preto napr. Kontakty mam vyhradne na google konte (nikdy nie [len] mobile), aby sa mi same zalohovali a v pripade vymeny mobilu (hoci aj docasnej) same "prisli" do mobilu.
Ľudia doslova platia za to aby blbli. Prvé štúdie su známe. Pravidelným používaním Chat GPT znizujes svoje kognitívne funkcie až o 47 %.
@anonym_3b6fe0 presne a je to desivé.
som zial dinosaurus v technologiach. Pouzivam google maps lebo sa viem stratit kdekolvek. Inak max internet banking a par aplikacii na komunikaciu. Platim kartou (nie telefonom), v mhd pouzivam papierove listky 🙈 a uz nejaku dobu planujem postahovat podcasty nech sa nenudim cestou do prace vo vlaku. Ak idem niekde autom, som radsej ak muz soferuje, inak vybavim aitom vsetko, len mam z toho stres.
Ja zo zasady pouzivam,co najmenej aplikacii na ulahcenie. A to sa v digitalnych technologiach vyznam. Ale prave preto viem,co to robi s mozgovou aktivitou. Preto sa im vyhybam a trenujem si mozog starym dobrym sposobom. Dokonca si radsej poznamky zapisujem rucne do velkeho diara. Mam poznamky aj v mobile,davam si pripomienky,ale ostatnym appkam sa vyhybam. A odporucam to kazdemu.
Ja zo zasady pouzivam,co najmenej aplikacii na ulahcenie. A to sa v digitalnych technologiach vyznam. Ale prave preto viem,co to robi s mozgovou aktivitou. Preto sa im vyhybam a trenujem si mozog starym dobrym sposobom. Dokonca si radsej poznamky zapisujem rucne do velkeho diara. Mam poznamky aj v mobile,davam si pripomienky,ale ostatnym appkam sa vyhybam. A odporucam to kazdemu.
@marca12 ja si mozog trenujem v praci az - az. Kazdy den pocitam, vyhodnocujem, robim analyzy, statistiky, testy, indukcie a implikacie apd. Vela citam, lustim krizovky, sudoku, hram sach a poker. Ale v beznom zivote som rada, ked si mozem ulahcit zivot technologiami a prezit tak cas efektivne v prirode a so svojou rodinou.
@marca12 ja si mozog trenujem v praci az - az. Kazdy den pocitam, vyhodnocujem, robim analyzy, statistiky, testy, indukcie a implikacie apd. Vela citam, lustim krizovky, sudoku, hram sach a poker. Ale v beznom zivote som rada, ked si mozem ulahcit zivot technologiami a prezit tak cas efektivne v prirode a so svojou rodinou.
@anonym_autor na pobyt v prírode s rodinou netreba platenú verziu chatGpt, prežijem aj bez prevodníka mien a pod. Mám v mobile od nova kalkulačku aj krokomer bez nejakých špeci funkcií a to úplne stačí . Keďže chodím na túry pre prípad núdze mám stiahnutie mapy, ale nie pre navigáciu.
Ľudia doslova platia za to aby blbli. Prvé štúdie su známe. Pravidelným používaním Chat GPT znizujes svoje kognitívne funkcie až o 47 %.
@anonym_3b6fe0 Ale výrazne si urýchľujem prácu. Mozog si trénujem v práci aj tak dosť. Mám veľmi náročnú prácu. A potrebujem ušetriť čas.
Z takych beznych, mam appku na
- ukladanie receptov z roznych zdrojov
- sledovanie cyklu
- park4night na cestovanie
-splitwise/tricount na sledovanie skupinovych vydavkov
-na poznamky notes keeper, ale idem skusit filofax, na prepojenie poznamok z diara s telefonom ked nemam papierovy so sebou
-buy european na hladanie eu alternativ
-canva, snapseed, na vizualne veci
-redreader na citanie redditu
-vlc player, podcast player
-wallet, meet, maps
-a par ako booking, ticketmaster, apka na vlak, bez ktorych sa da zit lebo maju weby co funguju ale.v apke je to rychlejsie
-kroky meraju hodinky, v appke je vidiet co, kolko, kedy, ale na hodinkach mi to vacsinou staci
-a lightning storm simulator 🙂
@anonym_3b6fe0 somarina,chatGPT mi dal toľko informácií rôzneho druhu,že neviem,kde inde by som sa to dozvedela
@anonym_autor nemám žiadne vychytávky,len bežné appky,eshopy,banky,film,hudba,hry,chatGPT
@anonym_autor
Ja som vacsinou na cestach robim pre seba, takze mam 2 mobily Galaxy note ultra fully loaded to je moj office su samostatne keby bol jeden strateny, ukradnuty, aj to sa stalo, takze Microsoft, Adobe , Dropbox na cloud filing, Wiber na telefonovanie, Crok, a dalsie AI, X, Snapseed, wallet, atd..atd.
velmi casto pouzivam poznamky od googlu - KEEP - mam to v mobile a automaticky aj v PC. Mame tam s muzom zdielany nakupny zoznam so zaciarkavacimi polickami, doplname hned ked sa nieco minie, je to velmi prakticke… mam tam aj zoznamy na balenie na rozne typy dovoleniek, aby som nemusela stale rozmyslat ze co balit, pravidelne aktualizujem podla toho co nam chybalo, pisem si tam aj podane lieky detom, ked su chore, tiez zdielane s muzom… kopirujem si tam dobre recepty z netu, aby som nemusela hladat, ze ktory to bol…
- navigacia WAZE
- podcasty a hudba SPOTIFY (aj v aute)
- camScanner na skenovanie dokumentov

Ja mozem telefonovat kdekolvek som . Nieco co by moji stary rodicia pocas ich mladosti povazovali za zazrak