icon

Mazanie fotiek v zdieľanom Google albume: Ako to funguje?

Dnes o 06:01

Ahojte.
Máme rodinný album v Google Fotkách, kam pridávame fotky viacerí. Teraz ma napadlo, či človek, s ktorým ho zdieľam, vie zmazať aj fotku, ktorú som tam pridala ja.

A ak áno, vymaže ju len z albumu alebo úplne aj mne?

veselo_neveselo
Dnes o 07:58

Vymaze ju z albumu. Ak ju mas ulozenu aj inde, tak ta ti zostane.

jimmyy128
Dnes o 13:27

Odpoved vyssie plati, ale len na polovicu tvojej otazky, tak to doplnim.

Kto co moze: vlastnik albumu vie z neho vyhodit hocico vratane fotiek, ktore tam dali ini, ostatni ucastnici vedia odstranit to, co sami pridali. Google ma v pomocniku aj tu dolezitejsiu vetu - ked sa fotka odstrani z albumu, z knizice Google Fotiek sa neodstrani. Takze aj keby ti niekto tvoju fotku z rodinneho albumu vyhodil, tebe v aplikacii ostane, len ju ostatni prestanu vidiet.

Co tu nikto nespomenul a co robi v praxi vacsi bordel: ked niekto zdielany album OPUSTI, zmiznu z neho naraz vsetky fotky, videa, komentare aj lajky, ktore tam dal. Album sa vie takto poriadne vyprazdnit bez toho, aby ktokolvek cokolvek mazal, staci, ze sa niekto z rodiny nahneva a odide.

A opacny smer, na ktory sa zabuda: ak si niekto z albumu tvoju fotku ulozi k sebe, ma vlastnu kopiu vo svojej knizici a tu uz nezmazes ani ked mu odoberes pristup. Cize rodinny album ber skor ako vitrinu nez ako zalohu.