Ako vybrať bezpečnú autosedačku pre dieťa?
ahojte žienky...
... prišla som si po radu. Aktuálne vyberáme autosedačku pre syna ( 14mesiacov) . Možno mi niekto z vás bude vedieť odporučiť vhodnú a už odskúšanú autosedačku. Moje atribúty sú bezpečnosť, isofix a čo je dôležité ( a pre tento dôvod aj náročnejšie vybrať ) polohovanie sedačky, aby v prípade spánku pri dlhšej ceste hlavička malého " neovisla" dopredu. Viem, že to je sedačka a nie posteľ, no mierny sklon na polohovanie počas spánku by som uvítala a ťažko sa mi to vyberá cez web len z popisu či obrázkov. Do predajne pôjdeme až o týždeň - dva tak aby som mala prehľad keďže netuším.... ak máte dobré skúsenosti tak s akým typom sedačky ? zaujíma ma aj to polohovanie 🙂
A ešte jedna otázka konkrétne na tie maminy ktoré konkrétne máte Britax Romer Evolvafix- táto ma zaujala asi najviac, aké máte na ňu recenzie už z používania a čo ten spomínaný spánok ? kúpili by ste zas alebo .. ?
Ďakujem za váš čas 🙂 ♥
@anonym_autor choďte sa poradiť do Deti v aute. Zadáte im miery dieťaťa, jeho váhu, aký typ auta máte, aké máte na sedačku požiadavky (napr. ta polohovatelnost), rozpočet.. a odporučia vám na mieru. My sme u nich kúpili už tri sedačky a každá nám krásne sadla do auta aj dieťaťu. Prvu som kúpila podľa recenzií a rád na internete a napriek tomu že to bola kvalitná znackova sedačka a iní ju chválili, tak nám vôbec nesadla do auta a veľmi zle v nej syn sedel, musela som kupovať druhú.
Majú aj skupinku na FB, kde radia, predajne majú v BA a tuším v Žiline kde sa dajú aj poskusat.
Tiež odporúčan dedi v aute. Totiž závisí aj od auta a od mier dieťaťa. Ale my máme nuna pruu a sme moc spokojní.
Skontroluj ci sa ti zmesti do auta, syn takto dostal od znameho co robi v distribucii super sedacku za super cenu myslim ze sa vola Maxi Cosi R...alebo tak dako , ale len, len ze sa zmesti.
Ak pada hlava nie je to zvycajne sedackou ale sikmymi sedadlami v aute, nie vsetky sedacky su vhodne do kazdeho auta. My napr. mame auto s extra sikmymi sedackami a Britax nam tam nesedel, nevyrovnal ten sklon a padala by hlavicka, my sme mali pokracovaciu Joie iSpin a bola super 🙂 ale tiez sme sa radili. Odporucam Deti v Aute alebo aj Brendon je celkom fajn, ak sa vam da.
Ak napises na deti v aute, nabeton ti dobre poradia. Mozes u nich rovno objednat, nastavia ti vsetko, ak je do BA daleko, aj cez video.
Pridaj si ku kriteriam „otocna“, ver mi.
My sme mali Be safe izi turn a bola super. Trocha miernejsia cena a stale solidna sedacka za mna Joie i-spin. Kamoska mala britax a nebola spoko.
Žienky ste super, ďakujem za rady a usmernenie budem to riešiť cez deti v aute.. ... dakujem ♥
Pozri si Nuna Pruu

My mame Evolva fix ale kupovali sme ju ked mal maly 3 roky. Dovtedy sme mali cybex sirona platinum v protismere a v druhom aute este nejaky Britax otocny 360 stupnov ale uz si nepamatam ako sa volal. Spokojnost s obidvoma, robili sme tyzeenne dlhe trasy cca 600 km. Boli super obidve. Evolvu mame este stale… maly ma 8. Kym bol mensi spal dobre … dole je klin na zmenu polohy … ale pre 14 mesacneho … by to urcite nebola prva volba … predsa je do 36 kg … a je to velky rozdiel v konstrukcii.tiez musis brat do uvahy sklon sedaciek v aute … sedacka moze byt super ale nemusi pasovat do tvojho auta … ja par skupin, co sa tomu venuju … len nepamatam sa ako sa volaju nakolko my uz sme mimo