Akú detskú sedačku vybrať do Škody Superb?
Dcéra 3 roky, 14 kíl a 98 cm. Akú sedačku kúpiť do superbu ročník 2021? Samozrejme, co najbezpečnejšie. Dakujem
@andreakotesova superb ma šikmý sklon sedadiel. V niektorých š dackach deťom padajú hlavy dopredu.
Porad sa na FB na stránke deti v aute, tam ti isto dobre poradia.
Superb ma vseobecne sikme sedacky, nam sedela znacka Joie, my sme ale brali tu 360 spin, otocnu. Sedi nam aj v Chrysler Grand Voyager. Dieta ma 4 roky, 15 kg a este nema 100 cm, takze este mu sedi. Skor teda treba pozerat vysku hlavovej opierky. Asi uz chcete tu vacsiu kategoriu, tak potom by som tiez zvazila Joie, my mame este pre jedno dieta joie i-traver. Ta sa zapina ale pasom. A da sa sklopit sklon chrbta spolu so sedackami, ci uz vpredu alebo v druhom rade v Chrysleri. V Suberbe teda len vpredu.
@andreakotesova to vôbec nieje pravda, sedačku treba vyberať aj podľa auta
A teda tiež odporúčam skupinu a predajňu Deti v aute
@klip0 to bol vtip 😉
Tak Superb mame tiez, na sklon som vobec nehladela, autosedacky sa vedia prisposobit... Hladaj s top tether.
@muminka27 no dobre, aj Joie i traver sa takto "prisposobi", a este lepsie, ked je na prednom sedadle, ale chcela by som vidiet, ako by si prisposobila sedacku protismernu, co ma bazu a ta baza ma svoj sklon, ked sme dieta posadili do sedacky v protismere, tak bolo v predklone.
A toto je sedacka uz teda z tej dalsej kategorie.
Ale napriklad v Britaxe, co ma sesterka aj tato vacsia, tak dieta tam sedi brutal rovno, az mierny predklon tam bude, ta sa neda sklopit dozadu, aby sa prisposobila sedacke auta. Na dlhsie cesty by som takto teda nechcela ist. Takze nie vsetky prisposobis a treba na to mysliet. Nic viac, nic menej.
@muminka27 nemusí sedieť v protismere zo zakona, ale kvôli bezpečnosti sa odporúča protismere min. do 4-5rokov.
@bolarazjedna preklep, teda do 15m musi byt v protismere
@muminka27 ja som tie kg ani si nevšimla 🤦 az teraz 😃

Takú istú, ako do Dacia Logan ročník 2017 😉🙃