icon

Akú detskú sedačku vybrať do Škody Superb?

18. jan 2025

Dcéra 3 roky, 14 kíl a 98 cm. Akú sedačku kúpiť do superbu ročník 2021? Samozrejme, co najbezpečnejšie. Dakujem

andreakotesova
18. jan 2025

Takú istú, ako do Dacia Logan ročník 2017 😉🙃

autor
18. jan 2025

@andreakotesova superb ma šikmý sklon sedadiel. V niektorých š dackach deťom padajú hlavy dopredu.

bolarazjedna
18. jan 2025

Porad sa na FB na stránke deti v aute, tam ti isto dobre poradia.

nevenka
18. jan 2025

Superb ma vseobecne sikme sedacky, nam sedela znacka Joie, my sme ale brali tu 360 spin, otocnu. Sedi nam aj v Chrysler Grand Voyager. Dieta ma 4 roky, 15 kg a este nema 100 cm, takze este mu sedi. Skor teda treba pozerat vysku hlavovej opierky. Asi uz chcete tu vacsiu kategoriu, tak potom by som tiez zvazila Joie, my mame este pre jedno dieta joie i-traver. Ta sa zapina ale pasom. A da sa sklopit sklon chrbta spolu so sedackami, ci uz vpredu alebo v druhom rade v Chrysleri. V Suberbe teda len vpredu.

klip0
18. jan 2025

@andreakotesova to vôbec nieje pravda, sedačku treba vyberať aj podľa auta

klip0
18. jan 2025

A teda tiež odporúčam skupinu a predajňu Deti v aute

andreakotesova
18. jan 2025

@klip0 to bol vtip 😉

muminka27
18. jan 2025

Tak Superb mame tiez, na sklon som vobec nehladela, autosedacky sa vedia prisposobit... Hladaj s top tether.

nila0622
18. jan 2025

@muminka27 Britax napr. nepasuje na šikmé. 🙂

autorka - za mňa na šikmé tiež Joie ako písala
@nevenka

nevenka
18. jan 2025

@nila0622 britax sme skusili a des. Teda ak sa bavime o tych otocnych, protismernych, nic ine sme vtedy neskusali. Aj ten Joie i-spin nie je uplne idealna, ale asi naj a co sa tyka aj bezpecnosti, aj toho sklonu.
@muminka27 ako sa daju prisposobit, by ma zaujimalo 🙃

nila0622
18. jan 2025

@nevenka Súhlasím, my ju tiež máme na šikmých

muminka27
18. jan 2025

@nevenka tuto mam ja vo svojom mensom aute

muminka27
18. jan 2025
nevenka
18. jan 2025

@muminka27 no dobre, aj Joie i traver sa takto "prisposobi", a este lepsie, ked je na prednom sedadle, ale chcela by som vidiet, ako by si prisposobila sedacku protismernu, co ma bazu a ta baza ma svoj sklon, ked sme dieta posadili do sedacky v protismere, tak bolo v predklone.
A toto je sedacka uz teda z tej dalsej kategorie.
Ale napriklad v Britaxe, co ma sesterka aj tato vacsia, tak dieta tam sedi brutal rovno, az mierny predklon tam bude, ta sa neda sklopit dozadu, aby sa prisposobila sedacke auta. Na dlhsie cesty by som takto teda nechcela ist. Takze nie vsetky prisposobis a treba na to mysliet. Nic viac, nic menej.

muminka27
19. jan 2025

@nevenka ved nepisem, ze kazda jedna sa da prisposobit 🤷🏻‍♀️ od 15kg uz nemusi sediet v protismere. Ak dieta zaspi, niektore sa daju sklopit na sikmo..

bolarazjedna
19. jan 2025

@muminka27 nemusí sedieť v protismere zo zakona, ale kvôli bezpečnosti sa odporúča protismere min. do 4-5rokov.

muminka27
19. jan 2025

@bolarazjedna preklep, teda do 15m musi byt v protismere

bolarazjedna
19. jan 2025

@muminka27 ja som tie kg ani si nevšimla 🤦 az teraz 😃