icon

Aký podsedák odporúčate pre 7-ročné dieťa do auta?

mimusina
22. máj 2026

Ahojte, prosím aký PODSEDÁK odporúčate do auta na krátke vzdialenosti cca 5km pre 7r dieťa na občasné vozenie?
Ďakujem pekne.

hefo
22. máj 2026

Úplne hocijaký. Účel podsedáka je len zdvihnúť celé telo dieťaťa tak, aby bolo v správnej výške voči štandardnému bezpečnostnému pásu auta, nevplýva na väčšiu ani menšiu bezpečnosť.

Takže vybrať taký, čo je primerane široký, pohodlný a s peknými obrázkami 😉

tanyan
22. máj 2026

Ahoj, primárnou funkciou podsedáka je, aby bol bezpečnostný pás v správnej polohe. Z tohto uhla pohľadu je teda vhodný taký, ktorý dobre drží v aute a dieťa sa na ňom cíti pohodlne.
Ja mám napríklad rovné sedadlá v aute, takže mi nevadili tie bočné anatomické vyvýšenia a mohla som dieťaťu položiť pod zadok akýkoľvek. Tie polystyrénové sa začali časom mrviť, lepší mi bol taký obyčajný plastový.

mirola
22. máj 2026

s isofixom... inak je to jedno.. ja som kupila makky s tapacingom.. aby sa nesmykal

san_dra11
22. máj 2026

To máš úplne jedno. Ak je možnosť isofixu, tak taký. Predsa je to o niečo bezpečnejšie. Ale inak asi v tomto nie sú nejaké špeciálne kritériá.

simca06022011
22. máj 2026

hocijaky. len nech sa da riadne upevnit.

wade
22. máj 2026

Ja som kupil s isofixom pred par rokmi (Peg Perego Viaggio). Je super, nehybe sa, stabilny / pohodlny. Nejakych 70-80 eur.

anonym_0ba62b
23. máj 2026

@mimusina podsekaky maju vobec nejaku funkciu? Ved sa vraj neodporucaju

beata_k
23. máj 2026
@anonym_0ba62b

@mimusina podsekaky maju vobec nejaku funkciu? Ved sa vraj neodporucaju

@anonym_0ba62b Ich funkcia je aby dietatu nesiel bezpecnostny pas cez krk. V pripade nehody sa zatiahne velkou rychlostou a moze prerezat krk. Asi taku ma funkciu...

anonym_0ba62b
23. máj 2026
@beata_k

@anonym_0ba62b Ich funkcia je aby dietatu nesiel bezpecnostny pas cez krk. V pripade nehody sa zatiahne velkou rychlostou a moze prerezat krk. Asi taku ma funkciu...

@beata_k och zase ty 🤮 prisambohu v kazdej diskusii si od kosic az po detske sople, jedlo, choroby az k podsedakom..

beata_k
23. máj 2026
@anonym_0ba62b

@beata_k och zase ty 🤮 prisambohu v kazdej diskusii si od kosic az po detske sople, jedlo, choroby az k podsedakom..

@anonym_0ba62b Nezavid 😀