Autosedačka 0 - 18 kg alebo 9 - 18 kg
Vyberame sedacku pre nasu slecnu, avsak uz ma skoro 9kg a este len 6mes, vajicko nam uz pomaly nestaci a budeme musiet presedlat do vacsej sedacky skor ako zacne sama sediet. Vedeli by ste mi daku doporucit? Moje poziadavky:
- bola by som rada ak by bola prosti smeru jazdy
- mozno daka z tych co najvacsich sedaciek aby naozaj vydrzala aspon do 4r
- a asi aj polohovatelna kedze este nebudeme vediet sediet.
Rozmyslala som nas Romer Trifix alebo Cybex Sirona - avsak neviem ci su dost velke
Ocenim kazdy tip a názor 🙂
@saxxxana
V tomto prípade by som zvolila variat sedačku 0-18 kg. Značku už podľa tvojho výberu. Tieto sa totiž dajú polohovať takmer do ľahu, môj osobný pocit je, že dieťa tam leží pohodlejšie, ako vo vajíčku. A majú odnímateľnú "novorodeneckú" vložku (my ju ešte vždy používame, hoci syn má už 15 mesiacov 😅 ).
A samozrejme sa dajú upevniť v smere i v protismere jazdy.
@saxxxana A prečo chceš, aby bola v protismere jazdy? Moj malý mi tak reval, ked sme ho dali do novej sedačky od 9-18kg v smere jazdy, bol štastný, že konečne pekne vidí cez okno a naša sa dá aj polohovat na ležanie, takže my sme spokojní. My máme zn. Graco.
ahojko ja mam tiez 8 mesacneho drobca a uz ma 10kg a dakujem prepacte ale blbe otazky mamicke 😉 vyssie ano nezmesti sa ani moj nejde o to, ze nohy mu trcia, ale ked ho dam do auta tam mu nohy nevpracem v protismere do operadla napr. taka drobnost a ide zima a vo vetrovke uz vobec ho tam nenatlacim nie uz teraz v mikine je problem ho tam "narvat" 😵 😵 😵 😀 😀 😀 a rovno uvazujem o autosedacke 9-18 kedze moja starsia ma tuto variantu potohovatelnu tak len im posuniem sedacku maly uz zacina sediet nad znackou som nerozmyslala kedze mame sedacku concord tak vyuzijeme tu a bude stale v poloze "lezmo"
a kedze ti mala tak rychlo rastie rataj s tym ze do 4 rokov ju na 1000% nevyuzijes do tych 18kg urcite budes musiet prestedlat na tu vyssiu kategoriu min. este 1x takze bud kupis rovno tu od 9kg do 18kg a potom uz len tu do 36kg alebo budes kupovat na 2x sedacku tak ci tak evidentne mame "mohutnejsie" deti 😵 😵 😵 co sa vymykaju standardnym tabulkam a hlavne na zaciatku do roka bude rychlo rast takze z vlastnej skusenosti ti odporucam kupit uz tu vacsiu sedacku, ale to je moj osobny nazor popr. pockaj este 1-2 mesiaciky kym mala zacne trosku viac sediet a hybat sa a rovno do tej od 9-18kg popr. rovno od 9-36kg polohovatelnej znacku si netrufam urcit to je najlepsie zajst do predajne kvalitnej a tam si vyskusat aj s malou co jej sadne a tam ti aj profici poradia ale urcite ta budu prehovarat na postupne kupovanie sedacniek sak nech biznis ide 😉 😉
a urcite nie v protismsere jazdy ale v smere lebo mala uz zacne vnimat vsetko a bude sa ti jedovat ze chce vidiet, to vidim na malom za mesiac dva bude chciet pozerat von oknom!!!!
@janickacrazy Pretoze je to preukazatelne bezpecnejsie. Preto by sa mali deti co najdlhsie drzat v protismere. Napr. vo Svedsku je to zakonom dane ze deti do 4r LEN v protismere.
@saxxxana Hej, počula som, že je to bezpečnejšie, ale moj malý bol v protismere total nespokojný a stále vrieskal, čo v podstate znervoznovalo šoféra, tým pádom u nás je bezpečnejšie dat dieta v smere jazdy, dieta spokojné, šofér kludný a dá lepšie pozor na cestu, tot moja osobná skúsenost.
@janickacrazy Tak to mas pravdu...ale velakrat sofer za nehodu ani nemoze....
@saxxxana Ahoj, mozem sa spytat, ci ste nakoniec kupili protismernu Cybex Sidonia? Mame 7 mesacneho cvalika a hladam uz dalsiu sedacku 🙂 . Dnes som objavila na nete tuto a velmi sa mi paci, ze sa da tak natacat. Pri nakladani dietata to je urcite ocenitelne 😉 , hlavne takeho tazsieho.
@urma Zatial stale nie. Stale rozmyslame nad cybex sirona(0-18kg)- bojim sa len ze nam dlho nevydrzi a nad Maxi Cosi 2way pearl (9-18kg) stoja obe okolo 4sto, co je fakt dost cez limit ale naozaj chcem protismernu, a na besafe som necitala dobre recenzie z testov :( Takze stale sme nekupili ale tento mesiac nas to urcite uz caka, uz to nemozme odkladat.
hm, tiez sa toho bojim,hoci som ju este nevidela na zivo - tu sironiu. A mas pravdu, ze 4stovky su uz fakt riadny peniaz 😝 , ale tie protismerne su tusim vsetky v tejto cenovej hladine. Co uz... Inak my mame uz jednu protismernu doma Axkid Kidzofix. Starsi do nej isiel v 9 mesiacoch, tak som najskor planovala, ze mladsieho tam presuniem z vajicka a kupim starsiemu. On ju uz aj tak nema v protismere, lenze tak melemu dietatu to nema podla mna dostatocne polohovanie. Zvlast v "mensom" aute. A to mame combika 😝.Musela by byt spolujazdcova sedacka nacapena na pristrojovej doske a tudis nepouzitelna. Aj teraz sa tam mm uz len takzko vojde. To len tak na okraj 😀 , ze treba ratat aj s tymto 😉 Mozno niekomu pomoze pre info.
My rozmyslame kupit tiez od Romer http://www.predeti.sk/produkt/autosedacka-max-w... da sa upevnit proti smere jazdy, tak si skus pozriet aj tu , ale najlepsie je to ist aj s drobcom vyskusat ako sa v nej bude citit, my sa to tak chystame urobit 🙂)
@urma
My sme nakoniec kupili od Cybexu Sironu, v akcii a mozem povedat ze je super. Mala je vyssie takze vidi viac von ako pred tym ked bola vo vajicku. Je krasne polohovatelna a pri nakladani a vykladani si ju mozem otacat. Sice tie farby v kolekcii 2015 su nic moc ale tak sak na farbe nezalezi 🙂 Sme spokojny 🙂
My sme tiez mali po vajicku chvilku autosedacku 0-18kg, ale prilis sa neosvedcila. Syn sa z nej stale vyklanal a opieral sa v nej laktami, aby lepsie videl.🙂 tak sme kupili Romerku 9-18kg, ma dobre hodnotenia a dobre sa s nou aj manipuluje (casto ju prehadzujem z auta do auta), no a hlavne malemu sa v nej super sedi. takze vsetci sme velmi spokojni. 🙂
Dobry je nejaky rozdiel medzi 0-18kg a 9-18kg? Dakujem

@saxxxana podla coho mas dojem, ze vam vajicko uz nestaci? trci malej hlavicka alebo nozicky?