icon

Autosedačka Britax dualfix M i-size

24natalia11
21. aug 2025

Malému sme kúpili autosedacku z druhej ruky a vôbec nevieme ci je v nej dobre. Ide o Britax dualfix M i size.
Bude mať 9 mesiacov, ma 75cm a 9,5kg
Dokupili sme novorodenecku vložku, avšak mame pocit ze je na ňu už velky. Na foto je vidieť ako mu nepasuju tie pásy a po čase mu zlezu na ramená a on sa jeduje. Keď sme vložku vybrali, mame zas pocit, ze mu je autosedačka veľká.
Nechať vložku este alebo už nie?

Autosedačka Britax dualfix M i-sizeAutosedačka Britax dualfix M i-size
denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
24natalia11
autor
21. aug 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy to je ďalšia vec ze pásy sú zatiahnute, ale nejdu mu ich dat akoby viac ku krku, popod tu opierku..akoby mal vysoko ramená už na to

denkabemommy
21. aug 2025
@24natalia11

@denkabemommy to je ďalšia vec ze pásy sú zatiahnute, ale nejdu mu ich dat akoby viac ku krku, popod tu opierku..akoby mal vysoko ramená už na to

@24natalia11 vyber tú výplň, je tam po častiach - v každej komore je niekoľko molitánov, takže nemusíš všetkú. Ale toto nie je nijak bezpečne pre dieťa. Pri náraze by akoby ani zapnutý nebol.

vevesh
21. aug 2025

@24natalia11 podla mna ma tie pasy na volno+ hlavova opierka je prilis nizko - vytiahnut o jeden stupen a pevnejsie utiahnut pasy.

vkatush
21. aug 2025

Opierku dať vyššie. Pásy bližšie ku krku a zatiahnuť poriadne.
Novorodeneckú vložku neviem, tú sme nepoužívali pri tejto sedačke, syn ju nepotreboval.

anonym_007c71
22. aug 2025

Sedí sam u 2 mesiace ? - sam sa posadi? Pokiaľ nie vrátila by som do vajca.

Pásy su tu úplne zle - prakticky nie je priputany. - opierku vyššie, pásy poriadne na plecia a dotiahnuť.
Ale tieto btitaxky co som čítala moc deťom nesedia - ta hlavova cast je moc otvorená.

anonym_cbdeb1
22. aug 2025

Vsak tie pasy nema vodec dotiahnute a na ramenach. Vedla seba ma plno miesta, hlavu ani telo nic nechrani. Oplieska sa tam ako handrova babika..Ste na najlepsej ceste si zmrzacit dieta prvym tuknutim.

Britax je fajn, ale sedacky maju nedostatocne vlozky, su vhodne pre velke deti. Ten vas syncek uz sedi stabilne 2 mesiace? Ak nie odpalite mu este chrbat

24natalia11
autor
22. aug 2025
@vevesh

@24natalia11 podla mna ma tie pasy na volno+ hlavova opierka je prilis nizko - vytiahnut o jeden stupen a pevnejsie utiahnut pasy.

@vevesh ved to ze ta opierka sa nedá dat už vysie preto mu tie pasy nepasuju. Tým ze ho tam dám sa ta vlozka posunie celá dole

24natalia11
autor
22. aug 2025
@anonym_cbdeb1

Vsak tie pasy nema vodec dotiahnute a na ramenach. Vedla seba ma plno miesta, hlavu ani telo nic nechrani. Oplieska sa tam ako handrova babika..Ste na najlepsej ceste si zmrzacit dieta prvym tuknutim.

Britax je fajn, ale sedacky maju nedostatocne vlozky, su vhodne pre velke deti. Ten vas syncek uz sedi stabilne 2 mesiace? Ak nie odpalite mu este chrbat

@anonym_cbdeb1 ved to ze mi to nejde dat tie pasy lepšie preto sa pýtam

24natalia11
autor
22. aug 2025
@vevesh

@vevesh nedá sa mi to dat vysie, keby ano pasy mu pekne sadia

24natalia11
autor
22. aug 2025
@anonym_cbdeb1

@anonym_cbdeb1 áno sedi už od 6teho mesiaca

anonym_cbdeb1
22. aug 2025

Tak ak chces inak poriadne poradit, posad malwho zadkom uplne dozadu ako na rovnej stolicke, potom zatiahni pasy a odfot poriadne zpredu. Toto co je vidno je skratka zle

vevesh
22. aug 2025
@24natalia11

@vevesh nedá sa mi to dat vysie, keby ano pasy mu pekne sadia

@24natalia11 musi sa dat- najdi si na youtube navod na tuto sedacku. Hlavova opierka sa da urcite vyssie vysunut.

vkatush
22. aug 2025

Dá sa dať hore hlavová. Mali sme presne takú. Zo zadnej strany máš také "tlačidlo". Ide to ťažšie, lebo je to pevné, ale ide. Pozri si návod na YouTube, keď tak.

24natalia11
autor
22. aug 2025
@vkatush

Dá sa dať hore hlavová. Mali sme presne takú. Zo zadnej strany máš také "tlačidlo". Ide to ťažšie, lebo je to pevné, ale ide. Pozri si návod na YouTube, keď tak.

@vkatush ahaa ano viem to ide, ale az teraz mi doplo ze ked ju vysuniem pôjde aj tam vlozke hore...ďakujem moc, niekedy si prídem ako vypatlana 🫣