icon

Autosedačka od 9 kg Römer king plus alebo Maxi cosi tobi

13sylvianela
21. jan 2012

poradte prosim, neviem sa rozhodnut.

Strana
z2
kristimikova
31. jan 2012

ak mozem poradit, ja by som isla do romerky. mam a som velmi spokojna. pozri testy http://auto.rodinka.sk/autosedacky/testy-autose.... ja mam s isofixom http://www.kociky.sk/autosedacky-detske-bratisl...

lucinka4
31. jan 2012

tiez som sa rozhodovala medzi tymito dvomi kedze som ich v jednom teste videla ako najlepsie,romer bola lepsia len v udrzbe,inak co sa tyka bezpecnosti v tom teste boli na rovnakej urovni..takze rozhodla cena a maxi cosi je lacnejsia takze mame tuto...som spokojna aj ked pri nasej Simonke je v jednom kuse vyzera totalne katastrofalne kedze ta si spaja cestovanie autom s jedlom 😀

13sylvianela
autor
29. feb 2012

kupili sme Römer king plus, zatial spokojnost, hlavne co sa zapinania pasov tyka. dakujem za rady dievcata 🙂

vivusika
29. feb 2012

@13sylvianela určite nebudeš ľutovať, my sme ju tiež mali s upevnením na isofix a spokojnosť maximálna 🙂 slúžila od Šimčových ôsmych mesiacov do troch rokov a stále bola ako nová...

13sylvianela
autor
29. feb 2012

@vivusika Ďakujem

lilla244
6. apr 2012

tiez sme kupili ..
tak dufam,ze bude dobre sluzit :O)

emea8
4. jún 2012

Ahojte práve sa chystáme tiež kúpiť romer king plus (9-18). Počula som, že má rôzne typy poťahov. Vedeli by ste mi poradiť ktorý je lepší. Náš malý sa veľmi potí a momentálne vo vajíčku je to katastrofa ako býva spotený:(( Počula som, že romer je v tomto smere výborná a dieťatko sa v nej veľmi nepotí. aké máte s týmto skúsenosti? Alebo je lepšie obstarať si letný poťah alebo vložku proti prehrievaniu? Prosím poraďte. ĎAKUJEEEEM🙂)

lilliaan
4. jún 2012

@emea8 My mame tuto: http://www.nejlepsiceny.cz/autosedacky/romer-ki... Je to Highline verzia a tato kravickova - co som pocula - ma potah ako ine nemaju. Maly sa v nej nepoti, no je pravda, ze ju pouzivame len 4-5 mesiacov a leto az teraz zacina... Romer predavaju letny potah na sedacky, tak ja si myslim, ze staci kupit tu zakladnu verziu classic a na leto si dokupit letny potah a ten lahko vyperies... 😉

babymarket_sk
1. sep 2012

Pred kúpou je lepšie odskúšať sedačku upevniť do auta a aj spolu s dieťatkom...a vybrať tú, v ktorej sa dieťatko cíti dobre 😉

biba321
5. dec 2012

baby a na Romer musim mat isofix? na Maxi cosi nemusim?
pretoze my pouzivame 2 auta,tak by to s isofixom bol problem.. aj ked je to s isofixom bezpecnejsie ze?
dakujem za radu

babymarket_sk
8. dec 2012

@biba321
oba z uvedených výrobcov majú autosedačky bez aj s isofixom

krpcok
8. dec 2012

@biba321 my sme kupili romer king plus bez isofixu a sme maximalne spokojný 🙂

elfka.elfka
8. dec 2012

@biba321 ved ked je sedacka s isofixom neznamena ze sa da pripnut len tak, moze sa aj klasicky pasom ako ostatne

biba321
9. dec 2012

@babymarket_sk
@krpcok
@elfka.elfka
dakujem za odpovede
ako sa prosim pripevni sedacka-ze sa moze aj v protismere jazdy? to je asi bezpecnejsie.. ja mam 10 mes.dietatko,9 kg,by som ho este v protismere radsej dala-je to mozne aj bez isofixu?
aky je prosim rozdiel,resp. ktora je lesie: romer king plus 2013 alebo brutax first clas + 2013?
a neviete ci byvaju aj akcie na autosedacky,resp. na akom portaly su najlepsie ceny?
dakujem vopred moc

luliu
9. dec 2012

@biba321 to by si si musela kupit sedacku v proti smere jazdy, to nemá nic s isofixom. Romer king plus sa používá v smere jazdy. V SR taku tazko zozenies ☹

biba321
9. dec 2012

@luliu
kukni tu http://autosedacky.heureka.sk/britax-first-clas...
aj ked tomu moc nerozumiem ako to pripevnim proti smeru jazdy-len polozim ako vajicko?
a ked v smere jazdy-tak priputam pasmi - staci to,je to dost bezpecne,udrzi to sedacku?
a isofix kebyze chcem,to asi nie je v zakladnej vybave sedacky vsak?

luliu
9. dec 2012

@biba321 toto je sedačka od narodenia do cca 4 rokov, do roku je v protismere, potom uz v smere jazdy. Sedačka s isofixom je o dost drahsia ako bez, plus nie každé auto má isofix uchytenie

biba321
9. dec 2012

@luliu a myslis ze je dobra tato sedacka,mam ju kupit? my mame stale vajicko,ale hrozne male mu je
baby zero,uplne krpate
a potom este nejake neznackove,sirsie,ale take obycajne plastove nekvalitne,a hlavne pruhy mu uz nezapnem,tak sa mi to zda hrozne riskantne takto chodit v aute s babetkom..

a ked dam tu autosedacku protismeru,to sa len oprie ako vajicko medzi predne a zadne sedadlo a pasom,ze?

luliu
9. dec 2012

@biba321 aké staré máš dietatko, sedí samé? Ak ano, kupila by som sedacku 9-18 kg v smere jazdy

biba321
9. dec 2012

@luliu este nesedi same
a nie je bezpecnejsie proti smeru?

luliu
9. dec 2012

@biba321 keď samé nesedí, musí byt v protismere. Bezpecnejsie to je hlavne kvoli krcnej chrbtici, ale i tato sedačka pojde do smeru jazdy ked bude sediet, max. do roka bude v protismere.

biba321
9. dec 2012

@luliu myslis ze je ok tato moja vyhliadnuta? som ani nevedela ze take su,som myslela ze vprotismere iba vajicko..

luliu
9. dec 2012

Myslím ze je ok a potrebujes taku, kedze do vajca sa ti nezmesti a 9-18 nevyhovuje, kedze este nesedi

mmacko
13. dec 2012

Ak by mal niekto zaujem, predavam Romer safefix plus s isofixom, pouzivanu cca rok v super stave. Mam v inzeratoch

ducci
26. dec 2012

my mame maxi cosi tobi a sme velmi spokojne, ale presne sme sa rozhodovali medzi tymito dvoma )

tehula
5. jan 2013

baby, ak by ste niektora mali zaujem o fungl novu autosedacku Maxi cosi Rubi vo farbe wallnut brown, este s visackami, tak sa mi ozvite. Dam za dobru cenu

koran
26. feb 2013

kočky chcem sa spýtať na autosedačku Romer King Plus, práve mi prišla poštou a to polohovanie sa mi zdá na spanie málo, myslela som že to bude oniečo viac na ležato 😕 ako v nej spinkajú vaše bábatká? ďakujem

radsar
11. mar 2013

@tehula Čím sa odlišuje maxi cosi rubi od maxi cosi tobi? Hľadala som to na internete, ale nenašla som nejaký veľký rozdiel, ale kedže je tam rozdiel v cene cca 20 -25 eur, niečo v tom bude.

tehula
11. mar 2013

@radsar rozdiely, co poznam su akurat v pocte poloh opierky, ze RUBI ich ma 8 a TOBI 7, obe sa daju polohovat sed-oddychova poloha lah, maju bocne opierky hlavy. Tobi uvadza, ze extra vhodna opierka hlavy pre male deti, no ak tym myslia tu zahlavovu opierku, tak v tom ziaden rozdiel som si nevsimla.
na Rubi sa potah dava trosku tazsiedole (musis vyvliect aj popruhy - to je tiez rozdiel oproti Tobi), tym padom na Rubi sa neda dokupit letny potah napriklad.

tehula
11. mar 2013

@koran zial, co sa tyka nazvy oddychova poloha, neda sa to zrovnat u Roemerky s vajickom. Prosto tam to do vyraznejsieho lahu nedas, ani ak mas Evolvu, ani pri Duo plus.
Nie som si teraz ista v znackach ostatnych, lebo my robime len s Roemer, Maxi Cosi a Cybexom, ale napr tusim u Bebeconfort bola aj taka vyraznejsia oddychova poloha. Pre mna ale zas to nie je z hladiska crash testov teda kriterium na vyber sedacky.
Dufam, ze malinka si zvykne, my sme v Duo plus mali deti od cca 10mes a spinkali tam v pohode pocas jazdy, ze nepadala im hlavicka. Dala si to teda do max lahu polohy?

Strana
z2