Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ako sa vám páči nové Elodie? Za mňa ako každý rok trošku šok, ale vybrala by som si 😉.

    Dvaja malý zajkovia 😉

    Takéhoto šikovného pomocníka máme v našom tíme ❤

    Zaľúbila som sa 😍

    Konečne čas na kávu 😉.

    A na dnes aj trošku relaxu 😉.

    Ovocná pšenová bábovka s orechmi.

    200 g hladkej pšenovej múky, asi 50 g polohrubej pšeničnej múky, 400 g v šupke uvarených zemiakov, 80 g masla, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 100 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 bezfosfátový prášok do pečiva, 1 PL hrozienok, hrsť zmesi sušeného ovocia (slivky, marhule, jablká), strúhaná citrónová kôra (z chemicky neošetrených citrónov), škorica, tuk na vymazanie a hrubá múka na vysypanie formy

    Studené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky. Vajcia ušľaháme s maslom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Múky zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, práškom do pečiva, orechmi, škoricou, pokrájaným ovocím a premytými a usušenými hrozienkami. Mlieko primiešame k vaječnej pene a po troškách vmiešame sypkú zmes. Vypracujeme vláčne cesto a podľa potreby ho zahustíme polohrubou múkou alebo rozriedime mliekom. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy a uhladíme. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a bábovku upečieme (špajľou vyskúšame, či je cesto dosť prepečené a nelepí sa na špajľu).

    Dobrú chuť!

    inšpirácia - časopis Dieťa

    Veľkonočný relax popri veľkom upratovaní a pečení 😉.

    Toto je jednoducho umenie...už len vymyslieť tú pózu, krása 😍

    Čo zajtra na obed?
    Bylinkové knedličky?
    500 g uvarených zemiakov, 100 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu, 100 g nahrubo nastrúhaného parmezánu, 3 žĺtky, 1 vajce, 3 polievkové lyžice škrobovej múčky, 1 zväzok čerstvého oregana, 0,5 dl olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ

    Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme celé vajce a žĺtky, škrobovú múčku, rozmrznuté špenátové listy prekrájame, pridáme nakrájané oregano, osolíme, okoreníme a premiešame. Pomocou dvoch lyžíc tvoríme zo zmesi väčšie knedličky, ktoré poukladáme na podložku na naparovanie do hrnca s vriacou vodou (alebo do parného hrnca) a paríme asi 5 minút. Knedličky rozdelíme na taniere, prelejeme trochou olivového oleja, posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a okamžite podávame.

    Chlapom ten kočík jednoducho pristane 😉
    Adam Ďurica

    Moji kamaráti pochodili s malým bábätko i zahraničie...podarilo sa to aj Vám?

    Niečo pre relax 😉.

    Krásny sviatok dievčatá 😉🌹

    Trošku relaxu pri číslach 😉.

    Krásna Karolína a nový Cybex.

    ❤ Krásny deň zaľúbených ❤
    Kolegyne pripravili takúto hádanku.
    Čo poviete? Ľahké, či ste sa potrápili 😉?

    Keď má dieťa pod dozorom chlap😝

    Dilema 😎
    Krajší je ten vľavo, či vpravo😍?

    Kto má rád matematiku 😉?

    Krásneho Silvestra a v novom roku nech sa Vám splnia aj tie najtajnejšie sny 😉
    Peťa a tím BM

    Milé maminky,
    Ďakujem za prejavenú dôveru v roku 2018
    Prajem Vám krásne prežitie sviatkov a do nového roka veľa zdravia, lásky a rodinnej pohody.
    Vaša Peťa.

    Kto už má napečené medovníčky, trošku inšpirácie na zdobenie z netu 😉

    Kto sa teší na Mikuláša 😉?

    Krásnu a pokojnú adventnú nedeľu ❤

    BANÁNOVÉ MUFFINY
    2 šálky (1 šálka = 3 dcl) múky (kombinujem bielu hladkú a špaldovú celozrnnú), 1 šálka hnedého cukru (prípadne menej – podľa sladkosti banánov), 1 vanilkový (nie vanilínový) cukor, 1 bezfosfátový prášok do pečiva (kupujem v drogérii alebo biopotravinách), 3/4 šálky mlieka, 1/2 šálky oleja, 1 vajíčko, 2 mäkšie banány, 2 lyžice kakaa, cca 50 g kvalitnej horkej čokolády

    V mise zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva, pridáme vajíčko, olej a mlieko. Dobre premiešame, pridáme roztlačené banány. Pre staršie deti môžeme pridať čokoládu nakrájanú na kúsky a časť cesta zafarbiť kakaom. Hustotu kakaového cesta môžeme upraviť – pridaním múky alebo mlieka. Plníme do papierových košíčkov a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
    zdroj: dieta.sk

    Táto nátierka je chutná na kolieskach uhoriek alebo cukety, prípadne ako plnka do polovičiek papriky.

    Zdravá, chutná, pripravená zo surových ingrediencií. Slnečnicové semienka sú bohatým zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínu E, minerálnych látok (medi, železa, horčíka, mangánu, fosforu, selénu a zinku) a obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny.

    ČO BUDEME POTREBOVAŤ

    1 šálka (250 ml) slnečnicových semienok, ½ šálky mandlí, ½ šálky sušených paradajok, ½ KL mletej červenej papriky, 1 PL citrónovej šťavy
    Na dochutenie: soľ, lahôdkové droždie

    Slnečnicové semienka a mandle namočíme na niekoľko hodín, prípadne na celú noc (necháme ich v chladničke namočené v miske). Sušené paradajky namočíme asi na 10 minút vo vode.
    V robote s nožmi tvaru S (food processor) spracujeme namočené a opláchnuté semienka a mandle. Pridáme nadrobno nakrájané namočené sušené paradajky. Ak je masa veľmi hustá, pridáme trošku vody, v ktorej boli namočené paradajky. Pridáme mletú červenú papriku a dochutíme. Môžeme skladovať niekoľko dní v chladničke.
    zdroj: dieta.sk

    Krásny a dokonca zadarmo som dostala, teším sa. ❤

    U nás ovocie proste milujeme 😍