icon

Autosedačka pre 14 mesačnú dcérku

lienka1987
27. apr 2018

Dobrý deň prajem maminky, poprosim Vas o radu..mame malu 14mes.dcerku..zatial ju v aute mame v sedačke Peg Perego do 13kg..mala ma do 10kg..vybrali sme si autosedačku Britax Romer Evolva 1-2-3 SICT 9-36kg, ale pozerame aj ine druhy z tejto znacky..ide o to, ze ma svagrina zneistila..oni kupovali 3sedacky pre jedno dieta..1.do 13kg, 2.do 18 ci 20kg a 3.teraz do 36kg..vsetky od Britax Romer..vraj nekupujeme dobre tu 9-36kg..prosim poradte mi, je dobre kupit takuto jednu alebo radsej dalsie dve ako to urobila svagrina? Neviem, mne sa zda,ze je zbytocne kupovat trisedacky ked stacia dve..

gabca025
•
27. apr 2018

z hľadiska bezpečnosti je lepšie mať sedačky s menším váhovým rozptylom. Švagriná ti radí dobre. Ak ti to financie umožnia, radšej kúp autosedačku do 18/20 kg

lienka1987
autor
•
27. apr 2018

Tvrdi mi ze sedacky 9-36kg nie su pohodlne pre dieta..my sme pri vybere premyslali z praktickeho a cenoveho hladiska..a samozrejme zaujima nas aj jeho bezpecnost a pohodlie..ak mate skusenosti s autosedackami v tejto vahovej kategorii, prosim poradte ci by ste sli znova do tejto kupi, alebo kupit cca do 25kg a potom do 36kg..dakujem..

marion09
•
27. apr 2018

@lienka1987 ja som chcela kupit do 36kg ale Romer-ka bola na nas draha tak sme kupili inu do 25kg s tym ze potom kupime uz len nejaky podsedak

marion09
•
27. apr 2018

@lienka1987 v tej do 25kg bola mala v zime v zimnom obleceni doslova "narvata" takze do 36kg by bola priestrannejsia

dapo
•
27. apr 2018

z bezpecnostneho hladiska co najmensi vahovy rozptyl, cize najprv vajicko (do í, resp. 13 kg), neskor sedacka s patbodovym pasom do 18kg a potom sedacka do 36 kg...a v zimnom obleceni do sedacky vobec nedavat, pasy sa vtedy nedaju spravne utiahnut

jankalukasova
•
27. apr 2018

@lienka1987 hmm, ja som toto riešila pri dcérke nedávno. Má 14. mesiacov ale je bacuľka a to riadna... 13kg.. tiež som si myslela, že bude dobré ak jej kúpim sedačku 9-36kg a aj som mala vybratú, tiež romerku. Doteraz sa vozila v romer max-fix, ktorá je od 0 do 18kg a už v nej bolo celkom tesno a nožičky mala pokrčené..preto som si myslela, že je zbytočné kupovať sedačku do 18kg a radšej teda už takú čo je aj až do 36kg... Nedalo mi to a volala som do obchodného zastúpenia a po rozhovore mi bolo povedané, že samozrejme je vždy lepšie mať sedačku v jednej kategórií a nie v dvoch, tiež mi povedali, že mnou vybraná sedačka je asi najužšia akú romer robí a ak je malá bacuľka, tak neodporúčajú. Že sadačka v smere jazdy od 9 do 18 kg je väčšia, širšia a priestrannejšia ako ako tá naša od 0 do 18kg. A tak sme sa rozhodli pre sedačku king II a som naozaj spokojná, malá tiež. Tieto sedačky sú veľmi obľúbené a rozšírené takže nie je problém kúpiť aj bazárovú za dobrú cenu. Napr. takú, ktorá bola používaná len v druhom aute a podobne. Fakt sa dajú nájsť fajn kúsky za fajn ceny a je to lepšie ako sedačka cez dve kategórie.

nika82
•
27. apr 2018

kupila by som obojsmerku 0-18kg a do autosedacky ma ist bez hrubej bundy

homolca
•
27. apr 2018

od 1.1.2018 plati konecne aj na slovensku norma i-size....dieta do 15 meaiacov jedine v protismere !!! bez ohladu na vahu...teda sedacka 0-18. kg... su uz rozne znacky, makke, polohoovatelne, priestranne...najlepsie je v protismere co najdlhsie...najlepsie vyskusat v obchode, velmi radi poradia...ine su pripustne, ale o rok ked budete chciet predat nikto nebude chciet...a nekupovat "neposkodene,len prasknuty plast" ... tiez by som sa vyhla znacke ako ferrari, nania a podobne...su tvrde, nepohodlne a cisty polyester...dieta sa uvari...plus ich certifikatom tiez moc neverim....mame recaro zero 1 a maximalna spokojnost

lienka1987
autor
•
27. apr 2018

Maminky necham si Vami poradit a pustim sa znova do hladania..na jednej strane mate pravdu, ze tak je lepsie mat jednu vahovu kategoriu a nie dve..najlepsie by vsak bolo ich vyskusat..takze skusim najst obchod v LM alebo RK kde by ich mohli mat a vidiet ich tak nazivo..

lenka1993
•
27. apr 2018

Ano aj my mame teraz tretiu. Prvu 0-13 (vajicko), potom 0-18 a teraz mame 15-36. Tiez si myslim ze sedacky 9-36 nie su dobra volba. Podla mna nemoze jedna sedacka rovnako ochranit 2 rocne 10 rocne dieta.

90909
•
27. apr 2018

@lienka1987 za mna urcite vyskusat...ale ako tu uz bolo spomenute..ja by som sa orientovala uz len vyhradne na sedacky s oznacenim i-size..norma nenorma, z hladiska bezpecnosti som rozhodne za to, aby bolo dieta v protismere co najdlhsie...okrem ineho, tieto sedacky musia obstat aj v testoch bocneho narazu....myslim, ze aj romer king uz je vo verzii i-size...my mame dualfix...boli tu spomenute aj podsedaky..v obchode nam povedali, ze napr. v Rakusku su zakazane, lebo ich testy dopadli katastrofalne...myslim, ze aj u nas sa uz budu stahovat z predaja..ale to neviem isto..to len tak pre info

meluela
•
27. apr 2018

@lienka1987 v obchode toho o sedackach zial moc nevedia .. pozri si aj kategoriu 9-25 protismerne
https://www.modrykonik.sk/blog/meluela/article/protismerna-autosedacka-britax-max-way-r-bxxz90/

evallu
•
27. apr 2018

Ja som mala do 13, potom do 18 a teraz do 36 (3.tiavsedacka) a je ozaj oveľa oveľa menej pohodlná ako do 18kg) nepreskakuj tu do 18 ti Radim pre pohodlie dieťaťa ...

babi81
•
27. apr 2018

@lienka1987 my mame cybex sirona plus od narodenia do 18kg, da sa dat do oboch smerov, uplne spokojny aj na dlhe cesty, boli sme v toskansku na dovolenke, chodime do rakuska lyzovat do nemecka k rodine a znamym.jedina nevyhoda ked ju raz das do auta rak sa ti uz nechce zmontovat.a stary rodicia ju vozili vo vajicku a potom, v autosedacke 9-36 recaro young hero.sme spokojny s oboma.

zuzana247
•
27. apr 2018

@lienka1987 kamaratka mala tiez Peg Perego vajicko do 14mes. A potom kupili Romer Trifix 🙂
Su s nou spokojny 🙂
Ale odporucam stranku www.autosedacky24.sk alebo www.buggies.sk ,maju dobre ceny a pri platbe prevodom zlavu 🙂
Poslala som ti aj ip 🙂

zuzana247
•
27. apr 2018

@90909 minule pisala jedna mamka,vraj ani dualfix nevysiel dobre v testoch.
a na nete je toto https://www.dualfix-check.com/?lang=sk
Tak si skontrolujte to seriove cislo 🙂

90909
•
28. apr 2018

@zuzana247 my me najnovsi model 2018

zuzana247
•
28. apr 2018

@90909 tak potom super 😊😊 vela stastnych km 😊

90909
•
28. apr 2018

@zuzana247 dakujeme..a dakujem aj za typ😊ja som aj preto zvolila romer...lebo som.pocula, ze oni si naozaj davaju zalezat a ak nieco nie je ok, tak to radsej stiahnu

homolca
•
29. apr 2018

v lm je napr predeti...maju petite mars 0-18, je velmi dobra