icon

Autosedačka pre 4,5 mesačného syna

helka90
26. feb 2021

Ahojte.chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o pomoc, radu. Potrebovali by sme autosedačku pre nášho 4,5 mesačného syna. Vajíčko mu je už malé ale sedieť ešte nevie. Viete mi poradiť nejakú čo by bola pre neho vhodná a zároveň mu ešte nejaký rok dva vydržala ? S akými máte dobre skúsenosti ? Vôbec sa v Tom nevyznám a keďže sú obchody pozatvarane alebo fungujú ako výdajne miesta nemám sa s kým poradiť. Ďakujem pekne

ruzasipova
26. feb 2021

@helka90 Co znamena, ze mu ze mala? Nozky mu trcat mozu, hlavicka nie.

zuvelyn
26. feb 2021

Neverím že mu vajíčko malé. Syn má 10 mesiacov, 11kil a donedávna sa vozil v Cybex aton 5 čo je fakt drobné vajíčko. Nrobliekas ho príliš do neho a preto máš pocit že sa nezmestí? Ja som dávala len body s tepláky vždy, cez neho deku.

helka90
autor
26. feb 2021

@zuvelyn Veriť mi nemusíte. To že má váš syn 10 mesiacov a 11 kíl je fajn. Môj syn má 4,5 mesiaca a 10 kíl. Každé dieťa je iné. A nie neobliekam inak by sa mi potil. Tiež mu davam len bodicko a tepláčiky a dečku.

helka90
autor
Autor odpoveď zmazal
yvanielka
26. feb 2021

@helka90 je tu skupina https://m.modrykonik.sk/group/4516/ tam ti určite poradia 🙂

helka90
autor
26. feb 2021

@yvanielka ďakujem krásne

cookie29
26. feb 2021

Ake mas vajicko? Over si limit vaha a vyska. Bezne idu do 13kg a cca 80-90 cm... vzdy mozes kupit vajicko typu nania be one, cca 40€ a ide do 90-95cm tusim jedno z najvacsich na trhu. Inac su aj sedacky, ale aj ked tvrdia ze od narodenia, vacsina je realne odporucana od cca 6m.

helka90
autor
26. feb 2021

@cookie29 super, ďakujem za radu pozriem to..

jankalukasova
26. feb 2021

@helka90 ja tento problem dobre poznam. U nas posluzila sedacka romer britax max fix II ale momentalne mas aj cybex sironu, pripadne romer britax dual fix (tusim...) skratka protismernu sedacku, ktora je 0-18kg. Ta nam potom sluzila dlho.

tani777
26. feb 2021

Do pokracovacej sedacky (0-18,pripadne viac) ma ist dieta ked samostatne sedi aspon 2m..tie vacsie sedacky maju uplne iny sklon (darmo,ze sa daju dat do lahu),proste je v nej v pasivnom sede (ak same nesedi) a to skodi na chrbatik..pre nesediace dieta jednoznacne vajicko..najvacsie na trhu je klippan dinofix...
To,ze ma sedacka oznacenie 0-18kg je kvoli detom,ktore su drobnucke,nemaju este 9kg,ale uz sedia samostatne,a vajicko im je male na dlzku - presahuje hlavicka

jolana2804
26. feb 2021

@jankalukasova No nesedící dítě do sedačky 0-18 nepatří.
@helka90 Jedině kvalitní velký vajíčko (Klippan Dinofix) nebo jediná pokračovací sedačka vhodná pro nesedící děti s integrovaným vajíčkem Klippan Kiss 2 plus

jankalukasova
26. feb 2021

@jolana2804 moje dieťa malo v pol roku 11,2kg.... keď si tuto hmotnosť premietneš do pomerne krátkeho telíčka, tak bola proste taká bucka, že iná možnosť nebola. Vo všetko bola napráskaná (bolo leto...) ako sardinka. Bola som rada, že som zohnala protismernú sedačku, v ktorej mohla cestovať. Skúšali sme aj iné vajíčka ale všetko bolo úzke.

dominika_sk
26. feb 2021

Opytaj sa v skupine na fb DETI V AUTE. Dostaneš odpoveď od odborničky, nie tuto že sedačka nania necertifikovany šrot🤦🏼‍♀️