Autosedačka pre veľké dieťa
Ahojte, , kukali sme romerku 9-18 kg, moj maly ma vsak 7 mesiacov a 11 kg, je aj dost dlhy a kdesi som citala ze pre taketo vacsie deticky je tato varianta nevyhodna, neviete mi poradit tie 9-25 ci su ok?mate niekto? neni su zaradene v testoch tak neviem no a stoja cca 70€ oproti inym sa mi to zda dost malo .dakujem
My sme nasej dlhej dcere kupili 9 - 36 kg, taka, kde sa da regulovat vyska opierky na hlavu aj na sirku ramien. Kupili sme uz ale taku, ktora ma vyborne vysledky crash testov a teda stala vyse 200 eur, ale pouziva sa uz 2 roky a sme maximalne spojoni my aj dcera 🙂
@bettya neboj sa sedačka garantuje bezpečnost do danej vahy ja som mala stohoto obavu nakolko dcera ako 5mesačna važila 8,5kg cca a vajco bolo primale tak sme mali taku renolux ale tu na s auta ukradli tak od roka mame maxi cosi tobi ta je do 18kg hlavne je polohovatelna za jazdy dcerka ma 16,3kg a sedačku este rok vynosi v juli bude mat 3roky ma tam vela miesta a je pohodlna ,nam sa vaha v roku zastavila na 15kg až teraz pribrala kilo, potom mame už kupenu britax evolu 123 ultra je pohodlna a da sa po bokoch rozširit o cca 4cm je od 9-36 len nevyhoda že ma len 1stupen na polohovanie aj to musiš urobit pred zapnutím do auta.
kto mi poradi 🙂... moj maly bude mat teraz 4 mesiace... vazi 8 kil a meria 65 cm. je mu uz mala autosedacka, ale neviem aku mu kupit, ked este nemoze normalne sediet. kupila som aj v proti smere auto sedacku aj polohovatelnu, ale sa mi nezda taka dobra ako vajicko
@misicka1710 podla coho usudzujes ze mu je vajicko male? Nezmestia sa mu ramienka, pretrca mu hlavicka?
ze ma plecia trocha v predu, alebo mi sedi trocha bokom.. neda sa mi normalne posediet
@luliu no aj hlavicka mu bude o chvilku pretrcat
my mame romerku 0-18 kg, je to v protismere aj v smere jazdy, je aj polohovatelna, sme spokojni. Vajicko malej oblo tiez tesne, najma v zime s oblecenim. V protismere je to trosku nemotornejsie, ale isto lepsie ako sedacka v smere jazdy....
aj my máme riadneho valibuka a tiež to bola riadna dilema, ako 6 mesačný vážil 9,5 kg, určite by som kúpila váhovú kategóriu 9-36 kg, najlepšie urobíš ak si ich pozrieš v obchode a ak sa dá aj vyskúšaš, mali sme z netu vyhliadnute 4 ktoré sa nám pozdávali , medzi nimi carrettero 2012, dve už už nepamätám a túto čo sme aj kúpili coto baby salsa 2012, a sme spokojný. Presvedčili ma na ňu náš tatino a predajca, ktorý rieši aj ich reklamácie vrámci Slovenska. Napr. poťah sa môže prešúchať, na carreterro vraj často vybledne farba, niektorým sa výnimočne pokazia tie klipy... takže máme ju už 8 mesiacov a farba drží aj v tých horúčavach a zaťiaľ sme spokojný. 🙂, aj cenovo je dostupná.
no len maly bude mat len 4 mesiace. a ja potrebujem z obidvoch stran... uz som jednu kupila. najprv sa mi zdala nie dobra ako vajicko, ale malemu sa pacila, ze moze pozerat a bol spokojnesi 🙂.. tak mame do 10 kil proti smere a od 10 kil v smere jazdy 🙂. len to bolo dost tazke najst niejaku dobru, lebo aj ked maly bude mat len 4 mesiace a pomaly 9 kil este nemoze sediet smere jazdy...aj tak dakujem za rady 🙂
@misicka1710 mi mame taky isty problem,tiež som pozerala autosedačky 0-18,alebo 0-25.vyhoda je že sa daju polohovat

Tak pozri kategoriu 9-36. Ci ich robi romer neviem ale recaro ci stoerchenmuhle a kopa inych firiem ich vyraba a su aj v testoch.