Autosedačka s poutáním proti směru jízdy.Zkoušeli ste?
Máte niekto skúsenosti s autosedačkami škandinávskeho typu (pútanie proti smeru jazdy), kategória pre 9 až 18 (25)kg? Vzhľadom k vyššej bezpečnosti si chceme nejakú zadovážiť, ale rada by som poradila s niekým s osobnou skúsenosťou.
@desszi no kdyby někdo poblíž tuto sedačku měl, fakt ráda vyzkouším 🙂 😉 ,ale popravdě ve felicii mi vzadu přijde snad mnohem víc místa,jak v naší fabii 😝 . Zrovna sem četla diskuzi,kde maminy řeší,zda dát vajíčko a mít 3 sedačky vedle sebe vzadu v autě...ve fabii se prostě vejdou max. 2 dozadu a víc ani ň..(nehledě na to,že třetí pás je jen bederní)...to místo pro třetího je prostě jen pár cm...Ale strašně ráda bych ji zkoukla na živo a vyzkoušela...zda by seděla. Malej mi jel jednou ve vajíčku, který bylo ještě na podstavci, byl samozřejmě proti směru jízdy a to vajíčko bylo opravdu veliké...do felicie se vešlo krásně...no a do mého auta jen za spolujezdce, který musel mít ale sedačku zcela vpředu,pokud by se tam teda vubec vešel 😨 😕
@kikimaruska neviem ci ti to pomoze, ale druhe auto mame Fabiu Combi, novsi typ a krasne sa tam zmesti, je vsak pravda, ze vzadu sa uz dvaja dospely velmi nezmestia, jedine zeby boli taky stihly ako ja (48kg) 😉 😀 z toho mi vyplyva, ze viac ako dve sedacky sa nevojdu, mozno este tak ze dve klasicke sedacky a jeden podsedak, ci ako sa to vola, pre vacsie dieta
@desszi Áno objednali, ešte raz ďakujem za tip. Prave mi dnes napísali, že dostali platbu, tak už len teraz čakáme na sedačku.
@meusicka No veď to bol jeden z dovodov prečo som sa začala o tieto sedačky zaujímať. Chodíme často s malou samé a chcem ju preto naďalej voziť na prednom sedadle. No som zvedavá, či dakedy neskončíme s nejakou pokutou...
@desszi no já mám právě tu starší...Zatím teda mám jen jedno dítě a občas vozím druhé, když razíme s kamarádkou na výlet...Uvidíme, třeba časem tu někdo takovou pořídí, ale tu v okolí jsou spíš maminy, co autem moc nejezdí a kupují hodně levné sedačky, jen aby něco bylo...nějaké extra bezpečné za tisíce nee...Ale jednou když bude velká rodina by se mi líbilo i větší rodinné autíčko...a tam už pak problém nebude 🙂
@desszi No pravdu povediac som si to nikde neoverovala, ale ktosi, myslím práve tu , na MK, napísal, že vraj musíš ak je to možné použiť prednostne inú ako prednú sedačku, že až ak máš ostatné plné, možeš dať aj dopredu. Ale ako vravím, nemám to overené a zatia´t som nikdy problém nemala a myslím, že už 3x ma policajti zastavili a vždy bola malá vpredu (zatiaľ vo vajíčku) a inak auto prázdne...
@kinsi: my sme nakoniec kupili pultikovu kiddy comfort pro.. hlavne preto, ze uz sme ju dost potrebovali a uz moc nebol cas cakat na dorucenie.. bezpecnostne dopadla dobre - teda v ramci sedaciek "v smere" 🙂 a mala je spokojna, tak som aj ja.
ale ak bude druhe mimi/ teda ked bude.. tak si dam casovu rezervu a dopredu zacnem zhanat protismernu 😉
@medi Som rada, že sa malej sedačka páči.
@desszi Naša MC Mobi akurát dnes prišla - je to fakt super internetový obchod.Zaplatili sme ju myslím 26,4,, 28,4. už napísali, že majú platbu a dnes už je doma. Malej sa tiež páči, do auta som zatiaĺ neskúšala dávať, priateľ je na ňom v robote.Vypadá fakt pekne (farba black reflection) - pridávam fotku s malou u nás v obývačkenie je moc kvalitná, ale inú teraz urobiť nemožem, lebo malá spinká.
holky prosím vás, jak jste spokojené se sedačkou maxi cosi mobi? poutáte ji někdo na přední sedadlo vedle řidiče? opíráte ji při tom o palubní desku nebo fixujete pomocí té nohy? bude mít dítě dost místa pro nohy až do těch 25 kg? díky 😒
@jirinahol MC Mobi sme pred dvomi dňami namontovali do Citroen Xsara Picasso na predné sedadlo - nebol s tým vačší problém, fixovali sme pomocou tej nohy. To sa dá i oprieť? Skúsim to, bolo by to asi lepšie, lebo takto ja nevidím do spatného zrkadla (priateľ je vyšší, on čiastočne vidí). Chystáme sa ju prehodiť do Toyoty Yaris, tiež na predné sedadlo. My sme ju v podstate kupovali preto, aby sme relatívne bezpečne mohli voziť malú ďalej vpredu.
Miesta má zatiaľ moc, má presne 11kg, do budúcna to nedokážem odhadnúť, ale do tých 20 si myslím, že bez problémov. Inak mne písal švédsky distribútor, že MC Mobi je vhodná do výšky cca 110cm, pre vyššie deti dop. Britax Two way, či Multi tech. Tie som ale nikdy osobne nevidela, takže neviem.
Odkiaľ si? Ak by si bola odniekadiaľ z okolia Brna, možme sa niekedy dohodnúť a mohla by si sa prísť na sedačku kuknúť.Alebo Ti ju možem nafotiť aj s malou v aute.
baby mate niekto sedacku HTS BeSafe iZi Combi X3? Je mozne ju niekde v BA vidiet,vyskusat? Ako ste s nou spokojne? Uz dlhsi cas sledujem autosedacky a citam..citam...citam...a nakolko mame velkeho drobca, ma 6,5 mesiaca a cez 9,5kg, tak budeme musiet zamenit vajicko za nieco vacsie a pohodlnejsie...na dlzku by mu vajko este sadlo, ale na sirku mu je pri ramienkach uzke..a kedze zvykneme dost cestova, tak chcem nieco bezpecne a pohodlne...pripadne odporucili by ste mi nieco ine?
ahojte no tak trochu to aj ja ozivim tiez dost rozmyslame nad sedackou proti smeru jazdy no a paci sa nam besafe izi comfort alebo niektora z kategorie 9-18 kg ale nikde ju nemaju na zivo tiez sme z BA tak sa chcem spytat @livia333 vy ste ju nakoniec niekde nasli?? inak ked bola pred nejakym mesiacom v avione taka baby vystava tak tam vystavovali aj tieto sedacky a hovorili ze ich maju v obchode all toys tusim tak neviem chystam sa tam kuknut pripadne ak si ju ty nasla niekde inde daj mi prosim ta vediet... dakujem 😉
no tak pre tych co su z BA ja len ze akurat som volala do All toys v eurovei a maju tam na predajni aj sedacky besafe takze sa daju vyskusat super tak ideme to kuknut... 😉
@livia333 Romer (Britax) First Class plus...tiez sme museli riesit podobny problem v pol roku, mame ju uz 1,5 roka a dcerka v nej stale sedi (ako 2rocna)....do 4 rokov sice urcite nie je (ak porovnavam s Romer King plus), hlavne v zime tam uz urcite nenatrepes 3,5 rocne dieta, ale myslim, ze do 3 rokov posluzi a potom sa da rovno prejst na kategoriu od 15 kg napr. Romer Kid
caute baby... tak som pisala do carseat a odtial mi odporucili do nasho auta sedacku britax hiway alebo britax duologic.... vraj su take kompaktnejsie a zmestia sa aj do mensich aut...
neviem nemate ich niektooooo???
to je fakt hrozne to kupovat takto na blind predsa len to nie je lacna zalezitost... 😒
inak fakt nerozumiem preco sa tieto sedacky tak malo propaguju ked su take bezpecne??? 😕 a preco ich obchodnici vobec nemaju v ponuke... ani na bazaroch sa nedaju nikde zohnat dokonca ani v britanii proste fakt nic... 😖 uf
my sme teraz kupili pre nasu dcerku tiez BeSafe IZI Combi X3 ale mame asi este novsi model kedze nemame v aute isofix a tak to putanie do proti smeru je trosku zlozitejsie,ale zato nasa sa da putat aj v smere jazdy ma tam otvory na pas aby sa priputala v pohodke v smere jazdy keby som ju chcela dat na predne sedadlo 😉
Ahojte, trochu tuto temu ozivim. Mate niekto skusenost so sedackou BeSafe IZI Combi X3 Isofix? Je to nasa zatial top volba, tak ma zaujima cokolvek k nej mate, nejake postrehy...a tak. Dakujem.
@jinjin Ahoj, všimla jsem si, že máte Britax First Class taky po ní koukám, ale chci se zeptat v jakém autě ji máš? Někde jsem totiž četla, že je potřeba mít hodně dlouhé pásy ani nevím, zda je to potřeba proti nebo po směru...děkuju moc za info, konečně jsem našla někoho, kdo ji má...
tady nějaké testy
@lucikan ahoj my mame BeSafe IZI Combi X3 Isofix a sme s nou velmi spokojni. Je narocnejsia na instalaciu do auta a je aj dost vysoka Pozor na sklon sedacky, pretoze pri polohe v lahu, bola mierne z kopca- zalezi na sklone sedadiel v aute. Najlepsie by bolo si ju vyskusat, nie do kazdeho auta sa hodi.
@kinsi nevím jak je to na Slovensku,ale na předním sedadle můžeš mít dítě jen ve vajíčku a pak už musí být vzadu,výjimku mají auta,kde nejsou vzadu pásy-viz staré škodovky,tam může dítě v sedačce sedět vpředu do tří let,prý je to tak i u vás,ale žádného policajta jsem kvůli tomu nestavěla,zato ale v takovýchto autech můžou být děti vzadu pak bez sedačky-protože pak jaksi ztrácí smysl,nevím,už si to nedovedu představit a to jsem tak vlastně vozila ty tři starší
@marecek4 Neoverovala som v ČR, ale v SR možeš mať dieťa na prednom sedadle, pokiaĺ je umiestnené v sedačke na to určenej - proti smeru jazdy, nemusí to byť nevyhnutne vajíčko, može to byť i sedačka kategórie 9-18(25kg) uchytená v protismere. Je doporučené dieťa viezť na zadných sedadlách, ale nie povinné.
Inak teraz som sa na to pozerala i v čr, myslím, že je to obdobné - nie je obmedzenie na predné/zadné sedadlá, viz napr. túto diskusiu, sú tam i odkazy na príslušné zákony http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=828&t.... Ono je to v podstate len nedorozumenie, lebo v SR/čr si každý pod protismernou sedačkou predstaví len vajíčko, ale samozrejme je to nezmysel, existuje plno protismerných sedačiek i pre vyššie vekové a váhové kategórie od popredných výrobcov, akurát sa u nás bežne nepredávajú (napr.Maxi Cosi Mobi).

@kikimaruska MC mobi sa krasne vojde aj do starsich typov Felicie (ktory mame u starej mamy) a do vacsiny skodoviek.