Autosedačka s poutáním proti směru jízdy.Zkoušeli ste?
Máte niekto skúsenosti s autosedačkami škandinávskeho typu (pútanie proti smeru jazdy), kategória pre 9 až 18 (25)kg? Vzhľadom k vyššej bezpečnosti si chceme nejakú zadovážiť, ale rada by som poradila s niekým s osobnou skúsenosťou.
@biene @sitemaka do malych aut sa hodia Britax modely (povodne sme to tiez riesili, ale nakoniec sme kupili vacsie auto) a este teraz kamoska objednavala Klippan Triofix, tiez do mensieho auta. Tak snad aj ta by sa vosla. http://www.klippan.fi/index.php?option=com_virt...
@dokocaidovoza ano, ten klippan triofix bude dokonca predavat aj www.bezpecnaautosedacka.sk ako novinku, ale bude vraj cez 400€ stat. to je teda uz riadna palka. Britax su tiez dost drahe, kedze ich maju len vo Svedsku. Ta maxi cosi mobi ma super cenu v Polsku, preto som nad nou uvazovala. Ale uz som zistila, ze do auta vojde a aj ked predne sedadlo dame dopredu uplne nadoraz, tak zostane este dost miesta na sedenie, takze ju zrejme kupime, kedze vyjde o polovicu menej.
Hej, Triofix je drahy, vsade okolo tych 400 eur ☹ Som zvedava, ked dojde kamoske, co je to za zazrak 🙂
Používáme už víc než třičtvrtě roku protisměrnou autosedačku BeSafe Izi kid, naprostá spokojenost. Synek mi po cestě ve městě hlásí trolejbusy, autobusy a tramvaje a nestěžuje si, ani nemá na co, celý svůj život zatím jezdí protisměrně (je mu přes dva roky) 🙂 Pořizovala jsem protisměrnou sedačku kvůli bezpečnosti, rozhodně podle mýho dítě s velkou hlavou (a tu má v poměru k tělu mnohem větší než je to u dospělých a to nekončí ve chvíli, kdy je dítěti rok a vyrůstá z vajíčka) není v posměrné autosedačce ve chvíli nárazu nijak bezpečné. Autosedačka byla dražší a my rozhodně nemáme na vyhazování peněz, ale to si raději odpustím jiné věci, než abych neinvestovala do bezpečnosti, navíc se při jízdě autem cítím mnohem bezpečněji. Nevýhodou je instalace, manžovi trvá cca půl hodiny, než sedačku pořádně nainstaluje do auta, takže jí prakticky nevyndaváme, ona má totiž kovovou opěrnou nohu vzadu a kovové opěrné držadlo vepředu (směrem k zádům sedadla), které se musí pásy připoutat. Autosedačka je velmi robustní. S nohama není absolutně žádný problém, to kovové držadlo vpředu (směrem k sedadlu) tu sedačku oddaluje od sedadla a dělá prostor pro nohy. Neměnila bych 😎
@dokocaidovoza Ja tiez suhlasim a som zatial spokojna so sedackou proti smeru jazdy. Tiez som kupovala tu: www.bezpecnaautosedacka.sk. Momentalne mame tuto: http://bezpecnaautosedacka.sk/products/kiss-bla...
Ale ten Triofix vyzera super ako dalsia sedacka. Ved porozpravaj dajake dojmy a navnad 🙂
@aeonium ahoj a je to s isofixem? Já mám totiž starou felicii a tam isofix nejde,ale tu besafe bych taky chtěla. Je drahá, ale za bezpečnost zrovna šetřit fakt nechci, hlavně vzhledem k autu, které je samo o sobě nebezpečné.. a dá se to vozit i vepředu? Vzadu je to samozřejmě lepší, ale kdybych jela na delší cestu sama, tak bych byla asi nervózní jí mít v zadu a ještě proti směru..
@emilianana hlavne ta instalacia je strasne jednoducha - co pise @aeonium, tak pri Triofixe nemusis riesit. Ma bazu, tu pripnes a potom uz len nakliknes sedacku. Trva to par sekund. Bocnice tiez vyzeraju velmi kvalitne (maju side protection patent). Celkovo, mohutna sedacka, posobi bezpecne na prvy pohlad. Pripadne, ak mas viac otazok, napis mi do IP a mozem ta spojit s kamoskou, co ju ma.
Ahojte.Rozhodujeme sa medzi sedačkami Axkid Kidzofix a Klippan Kiss 2.Dcéra má 15 mesiacov,ale je to taký tenký slížik,preto neradi by sme riskovali bez odskúšania,či jej niektorá z nich bude dobrá.Nemáte niekto z okolia Rimavskej Soboty alebo Bratislavy nejakú z týchto sedačiek a či by sme si nemohli ju vyskúšať? keďže predajne s týmito sedačkami nie sú,len ako e-shop.
@urma Ahoj, my sme s nou zatial velmi spokojni, zo zaciatku malemu opierka vybiehala spod hlavicky, mozno bol este trosku maly, ale teraz mal uz 13 mesiacov a je to uplne v pohode, myslim, ze aj instalacia podla navodu je celkom jednoducha, drobec z nej ma dobry vyhlad (mame skodu roomster), vobec mu nevadi, ze sedi v protismere, zatial sme ho v smere ani nevozili. Jedine, co by mohlo byt minus je, ze je tazka, takze nie je velmi vhodna na prenasanie z auta do auta, ale aj ta vaha ma asi svoje opodstatnenie. Zatial jej naozaj nemam co vytknut. Aha napadlo mi len, ze v lete, ked som mu pritiahla pasy, na krku mu to trosku otlacalo, ako vrtel hlavickou, mal na krcku cervene vysuchane pasy, tak len tolko. Inak odporucam 😉
@urma A este mi napadlo, uvazujeme nad kupou dalsej, k rodicom do auta, kedze tiez dost casto vozia maleho, my mame Axkid kidzone (bez izofixu) a na stranke bezpecnaautosedacka.sk, ponuka akciu, ze ak objedname viac sedaciek naraz, mame par percent zlavu (http://www.bezpecnaautosedacka.sk/pages/akcie), tak ak by ste objednavali pridali by sme sa aj my.
@ann84 My sme z Bratislavy, byvame pri Figare, ak by ste chceli mozete ju prist vyskusat, mame Axkid kidzone, myslim, ze je ako kidzofix, len bez izofixu. Ale tusim, ze ak napisete priamo slovenskemu predajcovi (bezpecnaautosedacka.sk), da sa s nimi dohodnut aj vyskusanie. 🙂
@lenka_l Dakujem 😉 Takze na tej sedacke sa asi nedaju pasy vyskovo nastavovat, ze? No nas dorbec ma este len 6 mesiacov, nema ani 9 kg, len je dost dlhan. Do vajicka ho obleceneho uz urcite ani pasy nedociahnu zapat. Idu mu uz totalne spoza chrbatika, takze tam sa minie velky kus pasov 🙄 . A zas kupovat kategoriu 0 mi pride velky luxus, aj ked som povodne chcela 0 az 18 kg, ked som videla jednu, prisla mi strasne malicka, teraz tak akurat, lenze na kolko, ze ano. Vajicko tiez ma byt do 13 kg a neviem neviem, co by to muselo byt za dieta a v com oblecene, aby sa tam narvalo 😀 .
Tak skusime daco vymysliet, ci uz so skuskou alebo zlavou, ja som za tvoj navrh v pohode
Tam my máme Britax First Class Plus, v Mondeu ji v pohodě ještě i s rezervou dám proti směru, a koupili jsme teďka jako druhé auto starý chrysler voyager a tam nestačí pásy, dá se tam dát jen po směru 😒 Tak když budete vybírat protisměrnou sedačku, tak si ji vyzkoušejte i ve svém autě 🙂
Ahojte kocky za par dni budeme predavat sedacku britax hiway... Kravickovy vzor 🙂 vo vynikajucom stave kupovanu cez carseat.se. Ak by bol zaujem napiste IP.
@urma Ahoj, pasy sa nedaju vyskovo nastavovat, ono to funguje tak, ze ako zatahujes pas, posuva sa hlavova opierka nizsie pod hlavicku... my sme tam maleho zacali vozit tusim ked mat 8 alebo 9 mesiacov a ako som pisala, tak sa mu vysuvala spod hlavicky, ale zase on nie je ziadny dlhan. U rodicov ho vozime vo vajicku este stale, az teraz mu uz zacina byt male. Inak na tej stranke, kde sme ju kupovali, som teraz narazila aj na taky vanusik, zevraj pre mensie deti, nestudovala som na co je, lebo uz ho nepotrebujeme, ale asi sa da dat pod ritku, aby deti sedeli vyssie, takze vtedy by bol problem s operkou hlavy vyrieseny.... inak su tam velmi ustretovi, radi poradia s hocicim, staci im napisat mail... ja som zozaciatku riesila, ci a ako sa nam bude dat nainstalovat do auta, ale maju tam aj zoznam aut do ktorych a na ktore sedadlo sa ta sedacka da vpohode namontovat. Takze mozno sa skus poradit aj s nimi a uvidis 🙂
@kinsi ahoj. Prosim ta,do akej miery sa da napolohovat autosedacka. Da sa dat do pololahu-sedu,ked dietatko spi? 🙂.Dakujem.
@biene my si ju tiez chceme objednat z polska,alebo zo svedska ;) este som nepozerala postovne :P
@kinsi ahoj. Prosim ta,do akej miery sa da napolohovat autosedacka. Da sa dat do pololahu-sedu,ked dietatko spi? 🙂.Dakujem.
Kto mate izofixovu protismernu sedacku, to aj vam ostalo u spolujazdca tak malo placu na nohy? 😒 Mame Hyundai i30 combi, takze nie zas az take male auto...
@urma Ahoj, v podstate ano, zatial sme to stale neriesili, ale urcite je v plane... s tym miestom na nohy u spolujazdca, u nas ho tiez nie je vela, ale napr. mne (mam 170 cm a 55 kil) sa tam sedi uplne v pohode... vacsiemu chlapovi by tam bolo asi tesno, ale pre mna OK, mame skodu roomster, aj ked nam sa daju trochu posuvat zadne sedadla... mozno aj preto...
Baby, nejdete niekto objednavat autosedacku z bezpecnaautosedacka.sk? pri spolocnom nakupe viac kusov sedaciek su tam celkom zaujimave percenta na zlavu... ja uvazujem nad axkid kidzone, zatial mi na moje poziadavky vychadza najlepsie, ale lepsia cena by potesila...
http://www.bezpecnaautosedacka.sk/pages/akcie
dobry den mile maminky, ak by z Vas niektora mala zaujem, budem predavat autosedacku Axkid Kidzofix (9-25kg) s izofixom - pouzitelna ako v protismere, tak aj v smere jazdy - je to tato: http://www.babyrecenzie.sk/recenzie/produkt/36388/. Povodna cena bola 400 eur, teraz ju ponukame za 200 eur. Je v 100% stave bez akychkolvek poskodeni. Boli sme s nou veeelmi spokojni - je fakt uzasna!!! Mozem len a len odporucit pre Vase dietatko, ked mu chcete zabezpecit maximalnu bezpecnost pri vozeni v aute.
@cunderlikova.andrea
Zdravim, kde ste sedacku kupili a kolko stala prosim vas? Snazime sa uz dlhsie kupit sedacku tychto parametrov ale bezuspesne. Ak sa uz nevyraba, neviete ci je nejaka relevantna nahrada?
Dakujeme.
Dobry den, autosedacku sme kupili cez www.bezpecnaautosedacka.sk - vidim vsak, ze uz ta stranka nie je aktualna. Skuste napisat tu: mozno sa Vam ozvu: http://www.babyrecenzie.sk/kontakt/ Od nich som mala komunikaciu ohladom odberu autosedacky, faktury, atd. tu bola ta web stranka: http://www.babyrecenzie.sk/recenzie/produkt/37744/ Tu je vyrobca: http://www.axkid.com/zh/products/ Podla mna zozeniete autosedacky upevnitelne v protismere jazdy - len treba ist do obchodu - napr. Brendon - napr. tato: http://www.brendon.sk/Products/Details/84345 Dufam, ze som pomohla. Co sa tyka ceny nasej autosedacky, kuk moj prispevok hore.
@cunderlikova.andrea dakujeme za odpoved. Stranky pozrieme. Ta vasa je este aktualne na predaj? Ak ano, je to ta problemova sarza alebo sa ten problem s isofixom vasej netykal?

@biene škoda,je krásná 🙂bohužel pro mě nepraktická ☹