icon

Autosedačku Joie Stages v aute ledva zapnem. Čo s tým?

surama
9. aug 2022

Ahojte, mame autosedacku Joie Stages a auto Hyundai i20, avsak ak ju dame v protismere, tak ju ltt zapneme. Pas je brutalne narvaty. Nalozit tam dieta je snad nemozne, kedze s pasom sa neda pohnut a je problem ho aj odpojit. Mate niekto podobnu skusenost? Ako to riesit? Syn ma 11 mesiacov a este ma byt v protismere, ale proste neda sa. Davame ho tam v smere, ale chapete, bojim sa, kedze to nie je bezpecne.

Strana
z2
surama
autor
10. aug 2022

@yanni Zbytocne sa tu vzrusujes, pretoze vsetky veci, na ktore sa pytas boli spomenute vyssie v komentaroch. Takze, keby si ich citala, tak by si sa dozvedela, ze mi tak radili v skupine Deti v aute na FB, takze nie, nebola skusana v aute, kedze som sa spolahla, ze dobre vybrali a objednavala som z eshopu. Dalej keby si citala, tak by si zistila, ze som pisala, ze to budem riesit s autoservisom, ci sa da vymenit pas za dlhsi. Dalej som pisala, ze mi islo o to ci aj ini ludia s nou maju taky problem alebo ja som ju nejak zle pripla. Zbytocne budes riesit ci je bezpecna atd...tato diskusia nie je o tom.

mamuskazuzuska
10. aug 2022

Ahojte, tu ta co chce len zarobit alias majitelka Deti v aute 🙂 1. @yanni - poprosim link na tie testy ktore spominas a tiez o priklad PASOVEJ reboard sedacky s nohou alebo TT ;) vdaka... 2. @gertys ak mas odvahu, prosim ta o meno na FB (kludne do spravy) a velmi rada si precitam tvoj prispevok v skupine kde sme ti neradili pasovu protismerku ale tlacili otocne sedacky... ak je to naozaj tak ako pises, verejne sa ti tam ospravedlnim. 3. @gertys nikto ti nekaze sedacku kupovat u nas, nech sa ti paci vyuzi co sa da u nas na FB a potom si kup niekde kde ti neporadili, kludne. Ale prosimta a. nechod sa potom radit s nastavenim naspat (lebo to je naozaj chrapunske a v realnom zivote a v kamennom obchode by si to nespravila a ak ano ta by ta hnali kade lahsie alebo vysmiali) a b. nabuduce prosim sa nerad v skupine kde ti poradia, venuju ti kopec casu a potom nehejtuj po nete.
Tejto teme sa, damy, venujem uz bezmala 9 rokov z toho skoro 7 ako hobby (tzn. bez nejakeho biznisoveho pozadia alebo umyslu). Viac sa tu rozpisovat nejdem, mam dost stresu a problemov s vysokym tlakom. BTW ceny mame ako vsade inde (ano niekde maju po registracii vacsiu zlavu, nech sa paci mozte nakupovat aj tam, ja si svoju pracu cenim a potrebujem platit ucty a nie som eshop co len vybavuje objednavky a prelepuje stitky na krabiciach) 🙂 Pekny den ;)

mamuskazuzuska
10. aug 2022

k @surama preco pises tu a nepises nam (deti v aute) o pomoc/poradu? Alebo si sa tiez poradila a kupila inde (ako polovica skupiny)? Sedacka ti bola asi poradena na zaklade nejakych poziadaviek (cena? pasovost sedacky? neviem kedze ten prispevok nemam ako najst), keby si nemala kratky pas (co ale nemas asi natolko aby si nevedela nainstalovat sedacku v protismere -co je super a nechapem preco kvoli tomu ohrozujes svoje dieta a vozis v smere) stale ti pri nakladani zavadzia - to je fakt jedno ci je kratky alebo dlhy. Stale ide ako ide a vo dverach zavadzia (co ale pri jemnom prieskume sedacky - napr. video na stranke (na eshope - aspon teda nasom) - proste vidis a zistis).

surama
autor
10. aug 2022

@mamuskazuzuska Pisem tu, pretoze sa chcem opytat inych mamiciek, ktore ju tiez pouzivaju ci to tak tiez maju. Co je na tom?

Ako som pisala, sedacka je ok, maly je v nej spokojny, problem je, ze pasy su kratke. Vidis, ze tu viacero bab pisalo, ze pasy su proste kratke. Zbytocne budes tvrdit opak. Nepride mi ok, ze musime dvaja brutalne tlacit autosedacku do operadla, aby sme ju ltt zapli. Pas sa odopnut ani neda, musime tu sedacku zase natlacit ( rozumej z celej sily narvat) a nejak s nou mykat, aby sa pas vobec odopol. A co sa tyka dlzky pasov, tak je rozdiel ci pri nakladani viem pas uvolnit a tak nalozit dieta ( ako v oficialnom videu k tejto autosedacke) a potom ho dotiahnut alebo ho tam davat cez narvaty pas, ktory cakam, kedy mne alebo malemu streli do tvare (prehanam, ale proste toto fakt cakam).

Je super, ze sa venujes aj poradenstvu ( a ako som pisala vyssie, verim, ze ste mnohym dobre poradili) , ale musis vediet prijat aj negativnu kritiku a nie hned utocit na ludi, ktori neboli spokojni. Ak ti polovica ludi, ktori sa pridu poradit, nakoniec kupia autosedacku inde, tak treba porozmyslat preco.

mamuskazuzuska
10. aug 2022

@surama V pohode, nech sa paci sedacku mozes vratit (predokladam ze si kupovala niekde z eshopu, myslim ze s tym nebudu mat problem) a mozes sa kludne inde poradit a mozno bude nejaka lepsia. Inak menej pasu potrebuje napr. Joie Steadi - tiez pasova obojsmerka (ktorych je mimochodom uz dost malo na trhu vobec)... A sedacku predsa nevyberas kazdy den ako vajce ale raz priputas a a mas.

surama
autor
10. aug 2022

@mamuskazuzuska Nebudem ju menit, pretoze vravim, ze maly je v nej spokojny. Budem riesit vymenu pasu v autoservise, ak sa bude dat. Len su to proste starosti a peniaze naviac. Ale tak chcem maleho vozit v protismere, tak co uz.

gertys
11. aug 2022

@mamuskazuzuska prosim Vas ja Vam prajem aby ste mala mnoho spokojnych klientok. Viem ze im venujete kopec casu ale mne ho tam nikto nevenoval a na 3 otazky bol problem odpovedat takze nemusite sa bat na mna ste zuadnu energiu neminuli a preto som aj zo skupiny hned odisla lebo to nemalo vyznam. Radili mi tam len matky ktore ked si kupili od Vas sedacku uz si mysleli ze su odbornicky. O Vas nazor som naozaj stala ale vy o mna ako klientiu nie. Nemam dovod sa k Vam vracat ani si ziadat od Vas rady sedacku mame uz dlho priputana je dobre nastavena tiez. Viem si to dohoadat aj sama k tomu Vas nepotrebujem urcite 😀 nezjedli ste mudrost sveta len ste na to pozabudli. A nie ste jedina na svete co sa vyzna do sedaciek. Nie je Vas vela ale su aj ine zeny tak sa prosim vratte nohami na zem. Uplne s Vami suhlasim ze je to chrapunstvo nikdy som to neurobila ani neurobim lebo by mi to vycitky svedomia nedovolili. Ano ak by som o Vase sluzby zaujem mala kupim si sedacku u Vas. Nestotoznujem sa ja osobne s tou stranku preto som odisla a nechcem mat s Vami nic spolocne. To ze napisem svoj subjektivny nazor niekomu kto sa ma na to pytal nie je ohivaranie. Nie str dokonala sekta a nemate 100% spokojnych sledovatelov.

mamuskazuzuska
11. aug 2022

@gertys my stojime o kazdeho klienta, ale zaroven ma skupina 17tis. clenov denne pribudnu desiatky prispevkov, ide o free skupinu kde za nic neplatite a primarne riesime predajnu, eshop a platiacich zakaznikov (obviously)... mimochodom na MK si tykame - je to pravidlo 🙂). Ja nikde netvrdim ze sme zjedli mudrost sveta ale sama viem ze vybrat sedacku spravne nie je jednoduche a keby ste videli ako ku mne chodia zle priputane sedacky aj deti v nich tak by ste pochopili ze ani ta instalacia a priputanie nie je take jednoduche. Aj to vase by som si teda pozrela 🙂 Prirovnanie k sekte si ale teda vyprosim. Mimochodom nie ste vy ta co dala prispevok v piatok vecer a v sobotu doobeda uz bola prec lebo sme jej nenapisali? :D

evkao
11. aug 2022

@gertys tak teraz som zmatena - na jednej strane ti v skupine radili len otocne sedacky a nerespektovali tvoje poziadavky, na druhej strane sa ti tam nikto nevenoval.... to mi nejak nevychadza 🤔

nucky
11. aug 2022

@surama my ju mame tiež, a strkam ho tam normalne aj a tym pasom napnutym a tiež je to ltt na tesno...najskor nohy potom hlava, len ho polozim a tam ho este usadim poriadne...syn ma 12 kg a nosi 86 velkost a v pohode sa tam da strcit

evaachesa
11. aug 2022

@evkao teraz som to pochopila tak, že @gertys vlastne nepočkala na odpoveď od odborníkov z deti v aute, ale vypočula si len zopár rád od mamičiek, ktoré citujem, "si už mysleli že sú odborníčky".
Potom je to ale OBROVSKÝ ROZDIEL tvrdiť že ti Deti v aute poradili zle, keď sa k tvojmu príspevku vlastne ani nestihli vyjadriť a ty si hneď skupinu opustila. Haló, veď toto sú úplne iné tvrdenia ako pár strán dozadu! 🤷 Robíš im tým akurát zlé meno! 🤨
Autorka sa tiež ktovie ako radila s Deti v aute, keď nakoniec vošla do predajne Babetkovo v Košiciach a ani si len sedačku nenechala vyniesť do auta. Áno, je to na poschodí, ale výťah tam majú. Pýtala som sa na možnosť skúšania sedačky v aute osobne keď som sa tam bola pýtať na protismerky a nebol s tým problém. Keďže ale nemali sedačky aké som hľadala, otočila som sa na nohe a išla preč. Kontaktovala som @mamuskazuzuska a mali sme pár dňovú komunikáciu cez súkromné správy, kedy som 3x zmenila typ sedačky, no nakoniec sme vybrali tú správnu a vhodnú. A ja som nadmieru spokojná.
Udivuje ma ako si niekto myslí, že tam nemajú čo robiť a čakajú za PC aby mohli okamžite reagovať na vaše príspevky....lebo oni určite nemajú nič iné na práci. 🤷

surama
autor
11. aug 2022

@evaachesa Vyprosim si taketo osocovanie mojej osoby! A este od niekoho, kto nerozumie pisanemu textu. Nech sa paci, ukaz mi, kde som pisala, ze som bola kupovat sedacku v Babatkove. Pisala som, ze mam zle skusenosti s kamennymi predajnami, napr. s Babatkovom, kde nebola ochota ani len ukazat mi viac kocikov, takze si neviem predstavit, ze by mi chodili skusat autosedacky do auta. Raz som tam chcela kupit dvojkombi, raz sportiak a vzdy to bolo o tom, ze mi ukazali jeden a potom som sa citila pod tlakom ci ho chcem a ochota ukazat viacero bola velmi mala. Cize ja ako zakaznik sa tam nemam dovod vracat a radsej necham peniaze inde. Napr. v Maderne maju uplne iny pristup a vazia si zakaznikov. Vzdy sa mi venuju a super poradia, len maju mensi vyber bohuzial.

A dalsia vec, ked poskytujem poradenstvo a mam tolko ludi v skupine, tak je to perfektny zdroj zakaznikov. Avsak ked polovica ludi, ktori pridu, tak nakoniec nakupia inde, tak sakra by mi svietil cerveny vykricnik, preco to tak je. A viem presne preco.

mamuskazuzuska
11. aug 2022

@surama ano kvoli cene. presne preto ze ludia si nevazia ludsku pracu nevyse...

evaachesa
11. aug 2022

@surama pardon, ospravedlňujem sa Ti...pochopila som že si tam kúpila a nemôžeš vrátiť späť keďže si nekupovala cez eshop.
No a nie je to ťažká matika ani logika prečo ľudia nakupujú nakoniec inde... samozrejme idú tam, kde im dajú väčšiu zľavu. To že im niekto venoval čas pri výbere, to ich už nezaujima. O tom to celé je. 🤷

surama
autor
11. aug 2022

Posledna sprava odo mna a viac tejto teme nebudem venovat cas ani energiu. Prisla som sa tu poradit, ako moj problem riesit - bolo mi poradene a mam na vyber 2 moznosti, ktore vyskusam. Za to dakujem. Pomohli ste 👍

Na zvysok uz ani nereagujem. A majitelke eshopu, (ktoreho sa tema diskusie priamo netykala, ale bol spomenuty v suvislosti so skusenostami s poradenstvom) prajem viac pokory a vela spokojnych zakaznikov.

nikiki29
11. aug 2022

@surama určite žiadne predlžovanie pásu 😓 je to nebezpečné a nezodpovedné. Žiadny “predlžovák” nie je testovaný s autosedačkou.
Čiže sadnúť si s malým dozadu a naložiť z vnútra alebo vymeniť autosedačku. Alebo sa trápiť nakladaním cez pás, ale teda z vlastnej skúsenosti je to nereálne a natrapia sa všetci - aj rodičia aj dieťa.

surama
autor
11. aug 2022

@nikiki29 Tak predsa este tebe odpisem. Tie dva sposoby som myslela - nakladanie dietata z opacnej strany alebo vymenu pasu v autoservise (dufam, ze sa bude dat 🙏). S tym predlzenim pasu uplne suhlasim. Hladala som si o tom nieco na nete, a teda vobec to nie je bezpecne.

nikiki29
11. aug 2022

@surama viac uvedomelých matiek ako si ty 🙏🏻

Strana
z2