icon

Bezpečnostné pásy vzadu v aute

11. sep 2022

Pripútávate sa v aute keď sedíte v zadu?
Ja to beriem ako bežnú vec, sadnem do auta, či už v zadu alebo v predu a dam si pas. Ale dnes ma jedna pani viezla v aute a asi 5x mi opakovala že načo si dávam ten pas, že nemusím. To iste minule aj švagriná, sedeli sme spolu vzadu v aute, ja v strede, vedľa mna dieťa a vkuse do mna hustila že si nemám dávať pas. Ako halo… ona si ho dala za seba, tak ho mala zapnutý aby jej nepipal. Ako ja neviem, nechcem vyletieť cez čelne sklo keby sa nedajbože stala nejaká nehoda. Vkuse vravím že na pokutu nemám a vkuse len mávnu rukou že načo pas ešte aj očami gúľajú… ze to netreba.
Dávate si vy bezpečnostný pas keď sedíte v zadu alebo nie? Ja už občas neviem ako mám argumentovať voči týmto osobám 😂

Strana
z2
patus_2
11. sep 2022

Vpredu, či vzadu to je absolútne jedno. Stále som pripútaná a keď šoférujem, tak si potrpím natoz aby každý bol pripútaní. Komu sa nepáči, tak môže ísť autobusom, bicyklom alebo pešo, ale nie v mojom aute. Stačí prudšie zabrzdiť a neprípustná osoba preletí. Fakt toto nepotrebujem zažiť.

miamie
11. sep 2022

ano, zapinam si pas vzdy a všade, ked idem ako spolujazdec a ked soferujem tak to vyzadujem od vsetkych co idu so mnou v aute, aby sa priputali. zatial s tym nikto nemal problem.

maranta_leuconeura
11. sep 2022

Zasnem co sa hlupakov este stale ignoruje dokazy, ze pasy zachranuju zivoty. Uprimne, ja som sa v okoli s tym vobec nestretla, u nas sa vsetci automaticky zapnu. Ja tiez v taxiku si davam pas vzadu, iba raz sa mi stalo, ze tam nebol, tak som si presadla na druhe sedadlo. Jednoducho bez pasu nejdem a uz toboz nie s cudzim clovekom o ktorom neviem ake ma reflexy, ako brzdi a pod.

simona139469
11. sep 2022

Aj ja si vždy dávam pas však to je jasne a aj keď niekto v aute nemá tak doňho hucim až kým si ho nezapne.

skeblicka77
11. sep 2022

Ja sa pripútavam vždy a všade, aj keď vzadu sedím minimálne. a absolútne nechápem, keď decká stoja vzadu v aute nepriputane, bez sedačky. Niektorí si bohuzial myslia, že sú nesmrteľni.

sonicka96
11. sep 2022

Vždy si dávam aj keď ideme iba cez cestu, stať sa môže hocikedy zle . Manžel je síce šofér ale vie že nemá ísť kým niesom aj ja pripútaná. On sa sem tam tiež zabudne zapnúť ale o tom je ten spolujazdec aby upozornil na bezpečnosť a nie že načo sa priputavať 🤦‍♀️ takým ľuďom by som hneď v sekunde ukázala následky kedy sa ľudia nepripli.

zuzanaete
11. sep 2022

@vulka Kedysi bolo v mnohych pripadoch lepsie vyletiet z auta. Dnes su uz auta konstrukcne a bezpecnostne na uplne inej urovni a pasy zachranuju zivoty.

autor
11. sep 2022

Ďakujem za reakcie ja som si už myslela že som divná. Ja som o tomto hovorila môjmu mužovi, lebo vravela mi to aj švagriná ale aj svorka že sa nemusím pripútať že načo… on mi povedal že oni nikdy v zadu nepoužívali pasy 🤷🏽‍♀️ Ale tak hlavne že on má rozum a používa ich.
Ja som sa raz zabudla pripútať z taxíku, v noci nám vbehla srna do cesty. našťastie sa nič nestalo ale hlavu som si tresla poriadne. Tak isto kamarát ako 17 ročný vyletel cez čelné sklo pri autonehode a bol v kóme. Mal z toho následky dlho…. Aj o paličke chodil mladý chalan. Ešte aj bratranec sa mi zabil pri autonehode ☹️

sense
11. sep 2022

Ja priznávam občas sa vzadu zápasem občas nie, keď dom vpredu zápasem sa vždy, vzadu keď som v taxíku alebo keď je tam aj dcéra. Vzadu sedava ale minimálne a áno viem zrovna vtedy sa môže stať nehoda, ale jednoducho v niekt autách mi vzadu ten pas vadí keď sa nedá nastaviť.
A rozhodne nikomu nevravím ze načo si dáva vzadu pas. Pokiaľ veziem dieťa pas mat musí a dospelý ma svoj rozum.

trema
Autor odpoveď zmazal
zuzanaete
11. sep 2022

Kedysi na autach vzady pasy ani neboli. Az neviem od ktoreho roku sa zacali montovat aj na zadne sedadlo. My sme na nasej prvej skodovke nemali pasy vzadu. Ale tak v tom case bola aj ina dynamika jazdy - pomalsie auta, ovela menej aut. Takze je to neporovnatelne. Ja sa vzdy priputavam. Viem o rodine, co mali nie ich vinou celnu zrazku. Rodicia a 11 rocne dieta boli nepriputani a zomreli. Prezilo bez vaznejsich zraneni 3 rocne dieta v autosedacke.

derdia
11. sep 2022

Ano automaticky vzdy.

denkanr
11. sep 2022

Aj moja svokra je taka hrdinka, načo pásy.... Lebo ona jazdila so svojimi tromi deťmi keď boli malí a nikdy sa im nič nestalo. Keď sa nestalo im nič, tak nikomu 🤦‍♀️ vtedy neboli detské sedačky, teraz sú to len "módne doplnky", sa čuduje že to vôbec kupujeme 🤦‍♀️sa musím chytať za hlavu keď toto počúvam. Jasne ze sa priputavame aj vzadu.

sojorez
11. sep 2022

@vulka Tiez som mala takeho kolegu. Plus nosil vreckovy nozik vo vrecku na odrezanie zaseknuteho pasu.

pinkgirl
11. sep 2022

Vždy sa pripútam a je jedno na ktorom mieste sedím. Keď ideme ako rodina, muž sa ani nepohne z parkoviska pokiaľ nedostane od detí ústne potvrdenie o pripútaní.

denda007
11. sep 2022

Ja som bola s chlapcom v nemocnici a videla som ako isla mamicka a otecko s novorodeniatkom do auta. Stastna rodinka. Mamicka si sadla do zadu, dieta v perinke na rukach a odisli.... ako halo???? Nechapem tuto nezodpovednost. Snazili sa on mozno rok, mozno 3. Nosila ho 9 mesiacov, rodila mozno 20 hodin. A necha si ho v sekunde zabit pri naraze auta, lebo je neviem lakoma? Dat 30 eur za vajce a dieta riadne priputat. Toto nikdy nepochopim

Strana
z2