icon

Bude bezpečnejšie dať dieťa do poľského vajíčka alebo do kvalitnej autosedačky?

10. júl 2023

Zajtra ráno cestujeme s deťmi do Rakúska. Máme 5 mesačné bábätko , bude bezpečnejšie vziať ho v obyčajnom poľskom vajíčku alebo síce v kvalitnej, ale väčšej sedačke ( joei i spin 360)?

hsara99
10. júl 2023

A je dieťa vo váhovom rozsahu Joei? Je tam utopené?

guiseppinka
10. júl 2023

Obxcajne vajco... Zase nerobme z polskych sedaciek totalne sunty... Ved aj v pl su ludia ako my

autor
10. júl 2023

@hsara99 necelých 7 kíl má. Popravde neviem aké je tam to váhové rozpätie, píšu , že je s vložkou vhodná od narodenia. Keď tú vložku má tak je tam okolo nej tesno, ale mňa skôr trápi ten polosed. Aj keď to nastavíme tak tam sedí .

enoula
10. júl 2023

Vajíčko. Kazde vajicko je inak tvarované nez kazda sedacka, v sedacke sedi, je to nezdrave pre babo, jeho chrbticu do buducna

hsara99
10. júl 2023

V tom prípade, za mňa skôr vajíčko

mimi3008
10. júl 2023

Jednoznacne vajco

autor
10. júl 2023

@enoula teraz neriešim čo je zdravé, ale čo bude v prípade nehody bezpečnejšie. Čert nikdy nespí a ak by mala sedačka dieťa ochrániť viac ako ten tenký plast z 10 ročného vajíčka tak jednu cestu chrbát vydrží. Ale niesom si istá či by tá kvalitná sedačka poskytla dostatočnú ochranu aj v prípade tak malého bábätka , keďže je jednak väčšia a aj tá poloha nie je najideálnejšia.

avonladyba
10. júl 2023

Vajíčko

hsara99
10. júl 2023

Nechcem rýpať, ale na Slovensku vám nehoda nehrozí? Veď ak sa ti nezdá vajíčko bezpečne, treba ho vymeniť. Takisto sa vám môže niečo stať aj len tu na dedine po ceste do obchodu…

romikk22
10. júl 2023

Za mňa jednoznačne vajíčko pre také maličké a 7kg ešte je malé podľa mňa na sedačku, Poliaci robia tiež dobre veci ako píšu vyššie, nemusí to byť zlé vajíčko, alebo naopak ak by sa mi nezdalo tak ho nepoužívam ani 5km napr do mesta nie to ešte dalej

enoula
10. júl 2023

No tak ak ma vajicko fakt uz 10r, tak to skoro sa zaujimate o bezpecnost ..to by som povedala, ze uz ma svoje davno za sebou a nemali ste ho vobec pouzivat...
Skuste mozno skupinu deti v aute na FB, opytat sa priamo predavajucich vajicka a sedacky, ti sa vyznajú v tejto oblasti

joannita
10. júl 2023

Autorka, pozeram tu joie, ved to vyzera ako vajicko, da sa dat do protismeru co je dolezite a aj sklopit aby dieta lezalo. Za mna teda Joie urcite

autor
10. júl 2023

@hsara99 tak nerýp keď nechceš. Vajíčko nám do rána ukradli z auta, na predajni v meste sme nič schopné nezohnali takto narýchlo, všetko je na objednávku, toto jedno sme našli na pôjde, je po mužovej 11 ročnej neterke, bolo ku trojkombinacii kočíka .

nikpa
10. júl 2023

Spýtaj sa vo FB skupine deti v aute. Najlepšie, ak dieťa rovno odfotis v autosedačke a pošleš do skupiny, poradia ti.

autor
10. júl 2023

@nikpa nemám FB 😏m

nikpa
10. júl 2023

Škoda, teraz by sa ti hodil. Joei i spin 360 je od narodenia, mala by mať aj novorodenecku vložku, ide upevniť do protismeru. Takže teoreticky by mala byť vhodná aj pre vaše 5 mesačne dieťa. Aj keď teda všade odporúčaju, dieťa kým samo nesedí a zmestí sa do vajíčka, tak voziť vo vajíčku. Osobne si myslím, že z hľadiska bezpečnosti je tá vaša autosedačka kvalitnejšia ako poľské vajíčko. Zvolila by som Joie, nie vajíčko. Každopádne sťastnú cestu 🙂

mamamasama
10. júl 2023

Polske veci su rovnako, ak nie viac kvalitne ako mnohe ine vyrobky. Fakt neviem na co nakupujes polske veci, ked su podla teba shit

zuzana76
10. júl 2023

@mamamasama nekupuje, to maju po neteri jej manzela, vajicko im zmizlo z auta.

mapypotkancek
10. júl 2023

Máme Joie i Spin 360 a s novorodeneckou vložkou tam naše dieťa cca v 5-6 mesiaci (nepamätám si presne) úplne krásne bolo. Na mňa pôsobí Joie s uchytenim o Isofix oveľa bezpečnejšie ako vajce, ktoré sa uchytava cez bezpečnostný pás. Plus dieťa je v protismere. Skontroluj, či dobre sedí v Joie aj s novorodeneckou vložkou, či mu nie je veľká. Ale z popisu by som si ja vybrala Joie.

beata_k
10. júl 2023

Urcite Joie. Mam ju doma a v protismere tam dieta urcite nesedi. Lezi a nohy ma vylozene hore. To je rozdiel.

sim_mi
10. júl 2023

Aj vajicko ma exspiraciu, treba na nom pohladat budiky, na ktorych je vyznaceny datum, dokedy sa ma pouzivat. Joie ma novorodenecke vlozky, ale dieta v nej sedi, aj ked sa zda, ze nie. Autosedacka nema tvar vajicka, nie je zagulatena, ani ziadnym polohovanim nedosiahnete polohu,v akej babatko ma byt. Za mna vajicko len ak je v schopnom stave, inak by som nesla nikam

banalu
10. júl 2023

Z toho co si napisala by som vybrala Joie. Unava materialu plati aj na vajicka a 10 rocne vajce a jeho bezpecnost je diskutabilna.
Inak mam tu Joie, a myslim si, ze s vlozkou + zaklonit + protismer a bude cesta uplne v pohode pre 5 mesacnu.

slovakboy
10. júl 2023

Raz som videl nakupovať jedného pána v cyklistickom obchode prilbu. Vybral si tú najdrahšiu. Spýtal som sa ho prečo? Začudovane sa na mňa pozrel a hovorí: hlava je hlava. Áno to ma pravdu, ale každá prilba musí spĺňať rovnaké bezpečnostné normy a tie drahšie ju určite nespĺňajú s omnoho väčšou bezpečnosťou. Sú väčšinou ľahšie a lepšie odvetrané. Stačí že si ju človek nenasadí správne a nekryje mu čelo alebo je voľne dotiahnutý ramienok a nepomôže. Náš tréner nám občas buchol doskou po hlave na miesto, kde mal pocit, že ho nemáme dobre chránené. S tým vajíčkom to bude podobné. Dôležitejšie je že veľkostne pasuje. Nemyslím si že poľské výrobky sú menej kvalitné. Vo veľkej krajine sa nájde viac nekvalitných výrobcov alebo obchodníkov ale aj v Číne jazdia Tesly aj Škodovky vyrobené v Číne a čínske auta rovnakej kvality ako sú vyrobené tu. To len obchodníci vozia šmejdy a my ich ochotne kupujeme pretože nič lepšie tu nik nevie priviezť. Sorry za rozvedenú tému ale súvisí s otázkou a vysvetľuje prečo si myslím čo si myslím. Že to poľské vajíčko je vporiadku. Pomôže ti to dôverovať.

nucky
10. júl 2023

ja by som sa do toho vajicka uz bala posadiť dieťa....na pôjde sa menia teploty, v zime je tam casto chladno, v lete teplo...to nerobi materiálom dobre...a uz je pravdepodobne daaaaavno po expiracii to vajco....ja by som posadila asi do joie...neviem koľko tam bude sedieť, ale pri jednom raze nepredpokladám, že sa stane pre chrbát niečo hrozné, to by ste museli používať pravidelne a 5 mesacná, už je troska stabilnejsia, nie je to novorodenec..

autor
10. júl 2023

@mamamasama sa tu chytáte toho prívlastku poľské ako keby som tým poliakom nadávala 🤦. Toto vajíčko by nebolo kvalitné ani keby ho vyrobili Maďari, Nemci či Američania. Jednoducho je to staré vajíčko , nemá isofix , materiál je tenký a oproti tomu v čom sme vozili deti doteraz je to obrovský rozdiel. Ja tu nespochybňujem kvalitu poľských výrobkov , ale kvalitu konkrétneho vajca, tak sa upokojte .

@slovakboy

https://www.youtube.com/watch?v=d7ox33-UF2g

skús si to pozrieť. Tu nejde o cenu, my nekupujeme najdrahšie veci, my sa snažíme kupovať veci kvalitné.

@sim_mi to vajce budíky nemá nikde, hľadala som a ísť musíme, ideme malej pre načúvací prístroj.

Za všetky reakcie k veci ďakujem. Vezmeme Joiku, po ceste späť už bude mať vajíčko, kúpime tam .

daniela1911
10. júl 2023

Určite Joie s isofix. Bez rozmýšľania… nie kvôli “poľskému” ale kvôli spôsobu uchytenie, toto vajíčko nebude mat isofix

guiseppinka
11. júl 2023

@daniela1911 je uplne jedno, ci je sedacka/vajco uchytene pasmi alebo isofixom... Obe su rovnako bezpecne, iba isofix je blbuvzdornejsi a teda neda sa tam spravit chyba pri upinani...

enoula
11. júl 2023

Ked pises, ze chcete cestou kupit dalsie vajicko, tak Deti v aute maju predajnu v BA, mozte sa tam stavit, poradia, nastavia vam.. a az teraz som si vsimla, že maju aj pozicovnu, ale uz je asi neskoro pre vas

cookie29
11. júl 2023

ani jedno ani druhe...vajicka z trojkombinacie su vacsinou nekvalitne, vacsina z nich nebola ani testovana ADAC a pod. A ak ma viac ako urcity vek, tak uz bezpecne nie je vobec, je tam unava materialu, ved je to len plast a polystyren, si predstav, ze mas polystyren na povale, vykyvy teplot, v lete v aute kludne 40-45°C a v zime -20°C v akom stave bude po par rokoch? Bude sa drolit atd... a to iste aj plast. Koliky na pradlo, nechane v zime vonku na mraze sa lamu jedna basen.
A Autosedacka je este nevhodna, dietatko by malo sediet aspon 2 mesiace a nema asi ani rozmery. Takze za mna je nebezpecne oboje. Uz je asi neskoro, ale skusila by som eventualne pozicat od niekoho vhodne zadrziavacie zariadenie.