Dieťa má 9 700 g. Môžem už kúpiť autosedačku?
Ahojte mam 7mes.babatko a ma 9.700kg zda sa mi že vajicko mu je už malinke možem mu kupit autosedacku?
Ďakujem za každú odpoved...
U nas tak isto, este nemali ani 9 kg a uz boli v dvojke, do vajicka sa nevosli, trcala im hlava a kolena mali pod bradou 🙂)
Jasne, vyber si takú čo sa dá ešte dať do "polosedu". V mojej bola ešte aj podložka za kríže ak by tam bolo menšie dieťa, čo nevie sedieť... Sú na to určené autosedačky. My sme mali 9-16kg BeSafe a uplne vyhovovala (malú som vo vajíčku mala asi tak 2x a išla do sedačky -ALE my sme malo chodili autom v tom veku). Komfort sa nedá ani len po popísať...
dcerka isla do autosedacky uz ako 8-mesacna, sice vahovo bola pod tou hranicou, kedze bola chudulinka ale bola vysoka, teda bez vahania sme kupovali velku sedacku a bol to fakt dobry tah, krasne v nej obsedela a konecne bola pri cestovani spokojna....chrbatik ma uplne v poriadku, nevidim na nej a ani ortoped ziadne nasledky skorsieho pouzivania.....ved kym by vtedy dosiahla tu vahu 9 kil, tak to uz mala skoro 2 roky😀 a k tomu este jej ta vyska 😀........
sedem mesačné dieťa by som isto do autosedačky nedala, toto nie je o váhe, ale o bezpečnosti dieťaťa, vieš si predstaviť ako by malému lietala hlavička pri prudšom zabrzdení v klasickej autosedačke? ak máš pocit, že vajíčko je tesné, kúpiť väčšie, rozhodne dávať malého proti smeru jazdy.
kategoriu 0-18 kg urcite mozes, moje deti v nej sedeli od 4 mes do 2,5 roka. ak by si chcela 9-18, treba ju vyskusat (nekupuj naslepo), no urcite najdete nejaku vhodnu.
existuje predsa aj kategoria sedaciek 0-18kg, ktore sa daju dat aj do protismeru...aj my mame taku, vajicko bolo len take "obycajne" z trojkombinacie, mala je velke dieta, takze z neho rychlo vyrastla...do roka aj dlhsie som ju vozila v protismere, potom som sedacku pripla opacne a teraz sa vozi uz v smere jazdy..
No my mame polrocik prave a mame 9kg no uz mame druhe vajicko pretoze
to prve mu bolo tesne uz v 3mesiacoch a tiez este asi pockame min2 mesiace
I ked mu uz nozky trcia no este nesedi sam takze nasilu to robit nebudem.
v kazdom pripade autosedacku uz mame kupenu
A prečo by si nemohla?
My sme pri dcére vajíčko ani nekupovali, mali sme rovno sedačku, kategória 0-18 kg, samozrejme so zmenšovacou vložkou pre novorodencov, upevnenú v protismere jazdy. Tá sa dá aj polohovať do ľahu, čiže dieťa tam je úplne pohodlne. Vajíčko som kúpila iba pri synovi, aj to iba z praktických dôvodov, rýchlych prenosov a presunov aj inými autami. Aby som nemusela stále prekladať autosedačku. Lebo aj on mal samozrejme takú od narodenia (0-18 kg).
Ak je drobcovi vajíčko malé, tak samozrejme musí do autosedačky. Tam nie je o čom rozmýšľať. My máme Romer 0-18 kg, a kým dievčatá začali samé sedieť, tak som ich vozila v "ležatej" polohe. Akonáhle sedeli, tak som im dala sedačku do polohy sedenia a bolo.
Malý je od 7mesiacov v sedačke (0-18), teraz má rok a je stále v protismere (a ešte bude). http://www.babyrecenzie.sk/clanky/detail/Autose...
Ahoj, moja malá má cca 9300g a už mesiac používame autosedačku 9-36 kg.Nevidím žiadny problém.....
Jasnacka len treba ju mat v protismere-optimalne sa uvadza dokonca az do 2 rokov-my chceme vydrzat co najdlhsie min rok urcite🙂pri autonehode je tak mensia sanca poskodenia krcnej chrbtice-zavazneho to urazu
ak malemu trci hlavicka z vajicka, musis kupit sedacku. v pripade ak pekne usedi, tak mozesu taku od 6 mes., ak este nesedi stabilne su take od 0-18 mes.
Ahoj, hej aj my sme museli kupovať novú, väčšiu..http://www.biboc.eu/produkty/50/chipolino-verso...
ano, su sedacky prisposobene od veku 0 mesiacov, treba si vybrat len tu spravnu a hlavne aby sadla aj do auta. 😉 Nas maly vajicko neznasal, vobec tam nechcel sediet...tak uz teraz by som volila autovanicku, kde si pekne pospi na dlhe cesty alebo toto :
http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/inf...
Ked mal syn 8 mes dali sme ho do sedacky 0-18. Dala sa polohivat do lahu ako vajicko ale bola vacsia. Do vajicka sa mi ani nahodou nevosiel (mali sme romer).
Potom od 1,5 roka presiel do 9-36kg taka ta s pultikom.

Ahoj ja mám dvoch chlapcov a ani jeden mi nechcel byť vo vajičku lebo im bolo tam tesno a keď bola zima a boli naobliekani tak mi neskutočne vystrajali, tak som to vyriešila autosedačkou a to ešte ani nemali 9 kg mám polohovateľne autosedačky tak keď mi zaspali tak som im to dala na ležato a si pobubali aj dve hodinky. 🙂 . Aj tak ti bude trebalo autosedačku tak treba skusiť. 🙂