icon

Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute

joannita
4. máj 2023

Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦‍♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦‍♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem

Strana
z8
anavixy
4. máj 2023

Nie je este mala na tu sedacku? Kolko vazi?
Neviem preco ine by sa dokazala vyvliect z pasov ked su nadoraz… ale zas ak je to sedacka z kategorie 0+ tak tam ked sa pasy utiahnu bez dietata tak je to tak maly priestor, ze tam sa ziadne dieta nezmesi, takze bud je ona mala alebo sedacka velka alebo pasy treba este viac utiahnut. Ale to je len moj teoreticky nazor, skusenost nemam. 🙂

joannita
autor
4. máj 2023

@anavixy Vazi 13kg, na jej vek a vahu je to vhodna sedacka.
Pasy ma uplne na doraz, viac nejdu zatiahnut, je v nich ako prikovana, ale ona tam tie ruky proste prestrci.
Tato sedacka co mame je velkostne uolne idealne na nu, ieje to 0+ ani, je to od 9kg

mamamasama
4. máj 2023

Stale celkom dobre.Nas si to vie rozopnut uplne 🤦🏻‍♀️

simona20201309
4. máj 2023

@joannita asi by som odstavila auto a ostala stat aj pol dna. Nakricat na ňu, ak nerozumie slušne. Skratka toto nesmie. A tiež si nie som istá, či ja ta sedačka vhodná ak sa vyvlecie

joannita
autor
4. máj 2023

@simona20201309 na 18m dieta nakricat?
Keby mala 3roky nepoviem, uz chape suvislosti, ale 18m?
Vysvetlujem jej to, ale samozrejme ze to nechape este.
Sedacka je vhodna, ako pisem, pasy ma uplne natesno☺️

joannita
autor
4. máj 2023

@mamamasama 🤦‍♀️ mozno aj nas toto caka 🤭

daskasss
4. máj 2023

Vyvlecie sa z hocijakej autosedačky,nie je to o tom. Neviem,asi by som s ňou jazdila minimálne.ale je to len obdobie, moja to robila tak mesiac a uz ju to prestalo baviť. Prípadne dať sladké chrumky, lízatko,nech má inu robotu?

ladyblcha
4. máj 2023

skus taketo, co nevie otvorit silou
https://www.mall.sk/autosedacky-prislusenstvo/z...

joannita
autor
4. máj 2023

@ladyblcha dakujem, toto mi za 30 sekund podáva ze mamiii a rehoce sa 😂 taketo sme kupili uz....
Ona je velmi sikovna proste 🤷‍♀️

joannita
autor
4. máj 2023

@daskasss ja dufam ze to prejde, u nas to trva asi 2 mesiace. Hej nieco do ruky je moznost, ale zas nie na dlho.... 🙂

matullienka
4. máj 2023

@joannita možno skôr niečo takéto a zopnut tým tie pásy dokopy

bubobubo29
4. máj 2023

@joannita bolo by fajn pridat foto ako tam je dieta usadene a priputane

simona20201309
4. máj 2023

@joannita áno, na 18mesacne
Nechape súvislosti? Práve preto nemá zmysel dookola vysvetľovať. Nehovorím ze máš na ňu vrieskat ako blázon, ale poriadne zvýšiť hlas a poriadne prísnym tónom povedať rázne, že stačilo! Sú situácie ako je práve táto, kedy ide už o bezpecnost a vtedy som sa ja určite nemaznala.

simona20201309
4. máj 2023

@matullienka ja som niekde čítala že sa tieto vykepsovaky vôbec neodporucaju, pretože môžu spôsobiť smrteľne zranenia. Bolo niekde aj video na YouTube, kde sa robili testy

matullienka
4. máj 2023

@simona20201309 ja som to videla iba pri tých satkach či čo to je čo drží hlavu dieťaťa keď spí aby mu nepadala, tak neviem. Veď v podstate toto by malo iba zabrániť aby to dieťa pri náraze z tých pásov nevyletelo ale možno nám niekto k tomu povie viac

selest
4. máj 2023

Nas maly to skusil par krat ale muz na neho veru "nakrical" alebo mu teda razne povedal ze toto veru nesmie lebo ideme domov a nebude "vylet, obchod, kolacik atd.." Dohovaranie nepomahalo hoci v tom veku uz pekne hovoril aj rozumel vo vetach.

quaxi
4. máj 2023

@joannita my sme mali tento problém a vtedy ešte tie klipsne neboli, tak som ušila návleky na pásy, po celej dĺžke spod krku až po sponu, na navlekoch široký veľmi silný suchý zips a ten som zapla.

tamitamitami
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
4. máj 2023

Skúsila by som toto keď ti to prvé odopla https://www.alza.sk/EN/maxi/besafe-belt-guard-d...
(V predošlých komentároch mi dalo zlý link)

klip0
4. máj 2023

Akú konkrétne máte autosedačku ? Respektíve pomohlo by k poradeniu keby dáš fotku ako tam je dieťa usadene

anjelicek26
4. máj 2023

Dokupte tu hrudnu sponu na pasy a mas vybavene. Stoji par eur. A nie, toto fakt nerozopne. Ide to dost tazko.

joannita
autor
4. máj 2023

@simona20201309 hlas som zvysila samozrejme, vysvetlovanie bolo dost dorazné by som to nazvala. Ale ja teda neviem, mam 2 deti, ale v 18m ani jedno nechapalo a nechape suvislosti tohto typu. A to mam celkom sikovne deti v porovnani s ostanymi. 100x mozem zvysit hlas a znova to spravi.

joannita
autor
4. máj 2023

@bubobubo29 ked nezabudnem zajtra, odfotim

joannita
autor
4. máj 2023

@tamitamitami ona ani nieze odoplla, ale ona to vyvlecie odtial. Diky pozriem

simona20201309
4. máj 2023

@joannita ved hovorím, že ešte nechape dôsledky. A neskúšala si ich strašiť policajtom? Ze idú za vami a bude sa ujo policajt zlostiť? Pokuta? Možno by som ešte skúsila nejakou rolovou hrou. Doma sa hrať na policajtov, urobiť stopku a zastavovať, dat pokutu za pásy apod?
Ste nuteni cestovať autom denne?

matullienka
4. máj 2023

@joannita tie špony majú tú nevýhodu, že oni sa vlastne len zboku nasunu na ten pás, bolo praktickejšie keby sa navliekli len to by človek musel rozobrať pol autosedačky

joannita
autor
4. máj 2023

@anjelicek26 sponu mame, ale ona nie ze ju odopne, ale vyvlecie z tych pasov.
Tu co posielas nepoznam, pozriem.

nikpa
4. máj 2023

@joannita ja som videla pásy v strede stiahnuté k sebe eska páskou 🙊 a 3 ročný sa z toho veru nevyvliekol. Polemizovať o tom nejdeme či je to bezpečné ale určite viac ako vyvlecene pásy.

joannita
autor
4. máj 2023

@simona20201309 na to mi pride tiez mala aby chapala suvislost policajt pokuta, mylsim ze ma na haku policajtov a pokuty.
Ano denne jazdime ked vozime starsieho do skolky a zo skolky

joannita
autor
4. máj 2023

@nikpa 😂 super. Ked nic nepomoze, asi to skusime 😂

Strana
z8