Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute
Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem
Stale celkom dobre.Nas si to vie rozopnut uplne 🤦🏻♀️
@joannita asi by som odstavila auto a ostala stat aj pol dna. Nakricat na ňu, ak nerozumie slušne. Skratka toto nesmie. A tiež si nie som istá, či ja ta sedačka vhodná ak sa vyvlecie
@simona20201309 na 18m dieta nakricat?
Keby mala 3roky nepoviem, uz chape suvislosti, ale 18m?
Vysvetlujem jej to, ale samozrejme ze to nechape este.
Sedacka je vhodna, ako pisem, pasy ma uplne natesno☺️
@mamamasama 🤦♀️ mozno aj nas toto caka 🤭
Vyvlecie sa z hocijakej autosedačky,nie je to o tom. Neviem,asi by som s ňou jazdila minimálne.ale je to len obdobie, moja to robila tak mesiac a uz ju to prestalo baviť. Prípadne dať sladké chrumky, lízatko,nech má inu robotu?
skus taketo, co nevie otvorit silou
https://www.mall.sk/autosedacky-prislusenstvo/z...
@joannita možno skôr niečo takéto a zopnut tým tie pásy dokopy
@joannita bolo by fajn pridat foto ako tam je dieta usadene a priputane
@joannita áno, na 18mesacne
Nechape súvislosti? Práve preto nemá zmysel dookola vysvetľovať. Nehovorím ze máš na ňu vrieskat ako blázon, ale poriadne zvýšiť hlas a poriadne prísnym tónom povedať rázne, že stačilo! Sú situácie ako je práve táto, kedy ide už o bezpecnost a vtedy som sa ja určite nemaznala.
@matullienka ja som niekde čítala že sa tieto vykepsovaky vôbec neodporucaju, pretože môžu spôsobiť smrteľne zranenia. Bolo niekde aj video na YouTube, kde sa robili testy
@simona20201309 ja som to videla iba pri tých satkach či čo to je čo drží hlavu dieťaťa keď spí aby mu nepadala, tak neviem. Veď v podstate toto by malo iba zabrániť aby to dieťa pri náraze z tých pásov nevyletelo ale možno nám niekto k tomu povie viac
Nas maly to skusil par krat ale muz na neho veru "nakrical" alebo mu teda razne povedal ze toto veru nesmie lebo ideme domov a nebude "vylet, obchod, kolacik atd.." Dohovaranie nepomahalo hoci v tom veku uz pekne hovoril aj rozumel vo vetach.
Skúsila by som toto keď ti to prvé odopla https://www.alza.sk/EN/maxi/besafe-belt-guard-d...
(V predošlých komentároch mi dalo zlý link)
Akú konkrétne máte autosedačku ? Respektíve pomohlo by k poradeniu keby dáš fotku ako tam je dieťa usadene
@simona20201309 hlas som zvysila samozrejme, vysvetlovanie bolo dost dorazné by som to nazvala. Ale ja teda neviem, mam 2 deti, ale v 18m ani jedno nechapalo a nechape suvislosti tohto typu. A to mam celkom sikovne deti v porovnani s ostanymi. 100x mozem zvysit hlas a znova to spravi.
@bubobubo29 ked nezabudnem zajtra, odfotim
@tamitamitami ona ani nieze odoplla, ale ona to vyvlecie odtial. Diky pozriem
@joannita ved hovorím, že ešte nechape dôsledky. A neskúšala si ich strašiť policajtom? Ze idú za vami a bude sa ujo policajt zlostiť? Pokuta? Možno by som ešte skúsila nejakou rolovou hrou. Doma sa hrať na policajtov, urobiť stopku a zastavovať, dat pokutu za pásy apod?
Ste nuteni cestovať autom denne?
@joannita tie špony majú tú nevýhodu, že oni sa vlastne len zboku nasunu na ten pás, bolo praktickejšie keby sa navliekli len to by človek musel rozobrať pol autosedačky
@anjelicek26 sponu mame, ale ona nie ze ju odopne, ale vyvlecie z tych pasov.
Tu co posielas nepoznam, pozriem.
@simona20201309 na to mi pride tiez mala aby chapala suvislost policajt pokuta, mylsim ze ma na haku policajtov a pokuty.
Ano denne jazdime ked vozime starsieho do skolky a zo skolky

Nie je este mala na tu sedacku? Kolko vazi?
Neviem preco ine by sa dokazala vyvliect z pasov ked su nadoraz… ale zas ak je to sedacka z kategorie 0+ tak tam ked sa pasy utiahnu bez dietata tak je to tak maly priestor, ze tam sa ziadne dieta nezmesi, takze bud je ona mala alebo sedacka velka alebo pasy treba este viac utiahnut. Ale to je len moj teoreticky nazor, skusenost nemam. 🙂