icon

Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute

joannita
4. máj 2023

Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦‍♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦‍♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem

yaseminn1
8. máj 2023

@joannita Moja bude mat v septembri 3 a nechape, vobec kricanie neomoze, len dieta extremne vystrasi, vysttesuje, zacne revat a bude mat zachvat placu.Moja sa totalne odopina, vyvlieka, vsetko.Na kratke trate ked idem po obci alebo po dceru do skoly v obci ju nechavam uz MB a volno lebo je tp este horsie, neraz tak plakala priputana az mi ovracala auto a potom som mala co robit.. Na dlhsiu a uplne na dialnice na dlhe trate ziadaminu osobu, susedu, muza, ktokolvekinysa k nej postavi, dieta zrazu respekt, ticho a bez slova sa proputat necha dobrovolne a uz je pokoj. Mala som tyzdne, ze mi ju suseda vkuse priputavala. Akonahle idem sama alebo uz aj zo skoly so starsou decko ani za svet nebude priputane a ked na nu uz od nervov zakricim len sa schuli dole na zem a to uz som vystresovana aj ja, cize zoadny krik nepomoze. Treba privolat inu osobu a dieta sa v klude necha priputat.

yaseminn1
8. máj 2023

@joannita Moja bude mat v septembri 3 a nechape, vobec kricanie neomoze, len dieta extremne vystrasi, vysttesuje, zacne revat a bude mat zachvat placu.Moja sa totalne odopina, vyvlieka, vsetko.Na kratke trate ked idem po obci alebo po dceru do skoly v obci ju nechavam uz MB a volno lebo je tp este horsie, neraz tak plakala priputana az mi ovracala auto a potom som mala co robit.. Na dlhsiu a uplne na dialnice na dlhe trate ziadaminu osobu, susedu, muza, ktokolvekinysa k nej postavi, dieta zrazu respekt, ticho a bez slova sa proputat necha dobrovolne a uz je pokoj. Mala som tyzdne, ze mi ju suseda vkuse priputavala. Akonahle idem sama alebo uz aj zo skoly so starsou decko ani za svet nebude priputane a ked na nu uz od nervov zakricim len sa schuli dole na zem a to uz som vystresovana aj ja, cize zoadny krik nepomoze. Treba privolat inu osobu a dieta sa v klude necha priputat.A pomaha aj to lizatko alebo nieco ked jej das do ruky ked ju posadis do sedacky a rychlo ju priputas kym ma pozornost upriamenu minutu na to co si jej dala.

andreatytler
8. máj 2023

@ouwecka A od akej vysky alebo vahy sa pouzivaju podsedaky?

zenazaba
8. máj 2023

4.maja si pisala, ze "zajtra odfotis". Este stale si neodfotila.

mamusa123456789
8. máj 2023

@nikpa tak toto musíme vyskúšať... Mne to robia 2 z 3 deti a ide ma poraziť dokonca naša najmladšia mi raz vyliezla celá z autosedacky

miriam11
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
8. máj 2023

Ja toto nemozem citat. Jazdite aj nariek tomu ze sa vam deti odpasu, alebo dokonca vylezu a autosedacky?
Prosim vas, ziadnou paskou tie pasy nestahujte! Ved su situacie, kedy mate par sekund aby ste sa dostali z auta von.

tani777
8. máj 2023

Starsia mala obdobie,ze sa nechcela priputavat,pripadne ked sla do "velkacskej" sedacky,kde je priputana len pasom azta,tak sa mi naklanala kade-tade..raz ked som davala auto do dvora,nechala som ju sediet na sedacke vedla mna,nepriputanu,bez sedacky..trosku prudsie som pribrzdila,hned letela..odvtedy s nicim neprotestuje...niekedy treba sokovu terapiu pre diet,aby pochopilo,co sa stane..ono ked to realne nezazije,nerozumie tomu

eskop
8. máj 2023

@joannita toto robila aj moja dávam jej veľký pas a ten druhy jej okolo bruška len upevním.

tani777
8. máj 2023

@yaseminn1 vies preco to pri tebe robi a pri inom nie? Lebo si to dovolila..manzel starsiu otocil do smeru jazdy,s nim uz chcela len tak ist,inak kricala..ja som ju otocila do protismeru,ani nepipla..lebo som jej na vyber nedala..

lucia3296
8. máj 2023

@klip0 preco by to mal byt zart?

senta_sofia
8. máj 2023

@joannita nechapem, mam len tri a vsetky ako cez kopirak… Koniec ironie, samozrejme, ze viem, ale su veci, o ktorych som ochotna diskutovat a potom su veci, o ktorych nie. Nebudem polemizovat s dietatom o tom, ci si da antipyretika, ked ma 39 horucku. S pasmi rovnako. Uz si sa pochvalila, aku drahu sedacku mas, ake sikovne dieta mas, tak skus popracovat na vychove skor, ako ti zacne skakat po hlave aj v inych veciach. Nemas za co 😘

annm81
8. máj 2023

@andreatytler Neviem si predstaviť, ako sa dieťa usadené v kvalitnej sedačke vhodnej veľkosti a najmä správne upnuté, dokáže vyvliecť z pásov bez toho, aby si vykĺbilo rameno. Dôvod, prečo sa v EÚ sedačky so sponou nepredávajú, zatiaľ čo v severnej Amerike je to štandard, sú odlišné normy. V EÚ platí, že dieťa musí byť možné odpútať zo sedačky jediným pohybom.

ouwecka
8. máj 2023

@andreatytler od? Poznam ludi kt tam maju dieta od 3 r.. v podstate autosedacky od 18 kil maju spodok ako podsedak tak vela ludo uz dava len ten.. nic im nehovori ochrana kt autosedacka poskytuje,boky,hlava.. dieta je v sedacke male aj ked vdaka podsedaku vysku splna
Taky isty problem nizsej ochrany maju male dospele osoby,utle a zeny,vacsina zien je drobnejšich a aj sa to teraz riesi ze zeny su nedostatocne chranene oproti muzom,sedadla a pasy su konštruované na priemerneho muza,takze zeny maji vavsiu sancu sa zranit
O detoch ani nepisem
Podsedak nie je ochrana..

klip0
8. máj 2023

@lucia3296 lebo je to snáď najnebezpečnejšia sedačka aká môže byť. Pozri si videá na YT čo sa stane s dieťaťom pri náraze. Nemyslím to v zlom naozaj, len je to naozaj veľmi nebezpečné

lucia3296
8. máj 2023

@klip0 viete ze ta sedacka je pripevnena pasmi + je tam zabudovane isofix?

erika121212
8. máj 2023

@joannita áno ručne, preto to tak aj vyzerá 🤣🙈 ale účel to splnilo. Viac sa ani nepokúšal vyliezť s pásov, nakoľko to nešlo 🤣

patulieenka
8. máj 2023

@lucia3296 to je sice pekne, ale v pripade nárazu dieta leti zo sedacky von

anavixy
8. máj 2023

@lucia3296 ved nikto netvrdi, ze sa autosedacka pri nehode odopne zo sedadla… ale cim je tam priputane to dieta?

tulipanicek
Autor odpoveď zmazal
klip0
8. máj 2023

@lucia3296 presne ako napísali dievčatá, nejde o to či sedačka bude držať ale o to čo sa stane s orgánmi dieťatka a jeho väzmi pri náraze kľudne aj len v rámci mesta

lucia3296
8. máj 2023

Cez to idu este pasi...nejdem sa hadat dievcata ...určite mate pravdu

tulipanicek
8. máj 2023

Chcela sim aj niečo pisat ale nemá zmysel.. Keď vidím že autorka sa tvári že strašne rieši bezpečnosť ale nenechá si vysvetlit 🤷‍♀️

evkao
8. máj 2023

k pultikovej sedacke (a sedackam v smere jazdy pre male deti) - ked sedite v autobuse a ten prudko zabrzdi, hodi vas to prudko smerom dopredu - to iste sa udeje s dietatkom v sedacke v pripade zrazky, akurat jeho stavce este nie su dostatocne vyvinute a miecha sa pri tomto naraze moze natiahnut do takej dlzky, ze to moze sposobit ochrnutie, prip. to moze mat fatalne nasledky

nana2021
8. máj 2023

@mamamasama aj náš, ako to riešite?

denkabemommy
8. máj 2023

@lucia3296 nebezpečné na tej sedačke je už to, aké má váhové rozpätie 9-36kg a môj (vtedy 11kg) syn v nej sedel, keď to bola ultra super novinka a vyberali sme mu sedačku, nebolo to od pohľadu bezpečné, ani náhodou. Ak má dieťatko v 2.5r 13kg, tak je v celku chudučké, pri náraze môže rovno vyletieť spoza pultu. Preto reakcia ostatných komentujúcich je na mieste.

yaseminn1
8. máj 2023

@tani777 ja uz skoro 3 rocnu do protismeru neotocim

tani777
8. máj 2023

@yaseminn1 tu nejde o ten protismer,ale o to,ze ti dieta musi priputavat niekto iny,lebo teba nerespektuje..nerespektuje ta preto,lebo si jej ukazala,ze ked bude vystrajat,tak ju nepriputas,pojde len tak

yaseminn1
8. máj 2023

@tani777 To je Tvoj nazor, ja ju dokazem priputat, ale mne sa z toho vzdy vyvlecie, no ked ju priputa niekto iny, ostane tak..

tani777
8. máj 2023

@yaseminn1 sama pises,ze ju nepriputavas,lebo ti tam place a krici..jasne,ze to robi,ked vidi,ze ju nechas len tak..
K tomu,ze ju nevies priputat tak,ako niekto iny,tak to treba skusat,silnejsie pritiahnut,lepsie napravit pasy..
Ako tu uz viacere pisu,neexistuje,ze dieta v spravnej bezpecnej sedacke,spravne nastavenej,so spravnymi vlozkami,spravne oblecene,spravne priputane sa bude vyvliekat z pasov