Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute
Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem
@joannita Moja bude mat v septembri 3 a nechape, vobec kricanie neomoze, len dieta extremne vystrasi, vysttesuje, zacne revat a bude mat zachvat placu.Moja sa totalne odopina, vyvlieka, vsetko.Na kratke trate ked idem po obci alebo po dceru do skoly v obci ju nechavam uz MB a volno lebo je tp este horsie, neraz tak plakala priputana az mi ovracala auto a potom som mala co robit.. Na dlhsiu a uplne na dialnice na dlhe trate ziadaminu osobu, susedu, muza, ktokolvekinysa k nej postavi, dieta zrazu respekt, ticho a bez slova sa proputat necha dobrovolne a uz je pokoj. Mala som tyzdne, ze mi ju suseda vkuse priputavala. Akonahle idem sama alebo uz aj zo skoly so starsou decko ani za svet nebude priputane a ked na nu uz od nervov zakricim len sa schuli dole na zem a to uz som vystresovana aj ja, cize zoadny krik nepomoze. Treba privolat inu osobu a dieta sa v klude necha priputat.A pomaha aj to lizatko alebo nieco ked jej das do ruky ked ju posadis do sedacky a rychlo ju priputas kym ma pozornost upriamenu minutu na to co si jej dala.
@ouwecka A od akej vysky alebo vahy sa pouzivaju podsedaky?
4.maja si pisala, ze "zajtra odfotis". Este stale si neodfotila.
@nikpa tak toto musíme vyskúšať... Mne to robia 2 z 3 deti a ide ma poraziť dokonca naša najmladšia mi raz vyliezla celá z autosedacky
Ja toto nemozem citat. Jazdite aj nariek tomu ze sa vam deti odpasu, alebo dokonca vylezu a autosedacky?
Prosim vas, ziadnou paskou tie pasy nestahujte! Ved su situacie, kedy mate par sekund aby ste sa dostali z auta von.
Starsia mala obdobie,ze sa nechcela priputavat,pripadne ked sla do "velkacskej" sedacky,kde je priputana len pasom azta,tak sa mi naklanala kade-tade..raz ked som davala auto do dvora,nechala som ju sediet na sedacke vedla mna,nepriputanu,bez sedacky..trosku prudsie som pribrzdila,hned letela..odvtedy s nicim neprotestuje...niekedy treba sokovu terapiu pre diet,aby pochopilo,co sa stane..ono ked to realne nezazije,nerozumie tomu
@joannita nechapem, mam len tri a vsetky ako cez kopirak… Koniec ironie, samozrejme, ze viem, ale su veci, o ktorych som ochotna diskutovat a potom su veci, o ktorych nie. Nebudem polemizovat s dietatom o tom, ci si da antipyretika, ked ma 39 horucku. S pasmi rovnako. Uz si sa pochvalila, aku drahu sedacku mas, ake sikovne dieta mas, tak skus popracovat na vychove skor, ako ti zacne skakat po hlave aj v inych veciach. Nemas za co 😘
@andreatytler Neviem si predstaviť, ako sa dieťa usadené v kvalitnej sedačke vhodnej veľkosti a najmä správne upnuté, dokáže vyvliecť z pásov bez toho, aby si vykĺbilo rameno. Dôvod, prečo sa v EÚ sedačky so sponou nepredávajú, zatiaľ čo v severnej Amerike je to štandard, sú odlišné normy. V EÚ platí, že dieťa musí byť možné odpútať zo sedačky jediným pohybom.
@andreatytler od? Poznam ludi kt tam maju dieta od 3 r.. v podstate autosedacky od 18 kil maju spodok ako podsedak tak vela ludo uz dava len ten.. nic im nehovori ochrana kt autosedacka poskytuje,boky,hlava.. dieta je v sedacke male aj ked vdaka podsedaku vysku splna
Taky isty problem nizsej ochrany maju male dospele osoby,utle a zeny,vacsina zien je drobnejšich a aj sa to teraz riesi ze zeny su nedostatocne chranene oproti muzom,sedadla a pasy su konštruované na priemerneho muza,takze zeny maji vavsiu sancu sa zranit
O detoch ani nepisem
Podsedak nie je ochrana..
@joannita áno ručne, preto to tak aj vyzerá 🤣🙈 ale účel to splnilo. Viac sa ani nepokúšal vyliezť s pásov, nakoľko to nešlo 🤣
@lucia3296 to je sice pekne, ale v pripade nárazu dieta leti zo sedacky von
Chcela sim aj niečo pisat ale nemá zmysel.. Keď vidím že autorka sa tvári že strašne rieši bezpečnosť ale nenechá si vysvetlit 🤷♀️
k pultikovej sedacke (a sedackam v smere jazdy pre male deti) - ked sedite v autobuse a ten prudko zabrzdi, hodi vas to prudko smerom dopredu - to iste sa udeje s dietatkom v sedacke v pripade zrazky, akurat jeho stavce este nie su dostatocne vyvinute a miecha sa pri tomto naraze moze natiahnut do takej dlzky, ze to moze sposobit ochrnutie, prip. to moze mat fatalne nasledky
@mamamasama aj náš, ako to riešite?
@lucia3296 nebezpečné na tej sedačke je už to, aké má váhové rozpätie 9-36kg a môj (vtedy 11kg) syn v nej sedel, keď to bola ultra super novinka a vyberali sme mu sedačku, nebolo to od pohľadu bezpečné, ani náhodou. Ak má dieťatko v 2.5r 13kg, tak je v celku chudučké, pri náraze môže rovno vyletieť spoza pultu. Preto reakcia ostatných komentujúcich je na mieste.
@yaseminn1 sama pises,ze ju nepriputavas,lebo ti tam place a krici..jasne,ze to robi,ked vidi,ze ju nechas len tak..
K tomu,ze ju nevies priputat tak,ako niekto iny,tak to treba skusat,silnejsie pritiahnut,lepsie napravit pasy..
Ako tu uz viacere pisu,neexistuje,ze dieta v spravnej bezpecnej sedacke,spravne nastavenej,so spravnymi vlozkami,spravne oblecene,spravne priputane sa bude vyvliekat z pasov

@joannita Moja bude mat v septembri 3 a nechape, vobec kricanie neomoze, len dieta extremne vystrasi, vysttesuje, zacne revat a bude mat zachvat placu.Moja sa totalne odopina, vyvlieka, vsetko.Na kratke trate ked idem po obci alebo po dceru do skoly v obci ju nechavam uz MB a volno lebo je tp este horsie, neraz tak plakala priputana az mi ovracala auto a potom som mala co robit.. Na dlhsiu a uplne na dialnice na dlhe trate ziadaminu osobu, susedu, muza, ktokolvekinysa k nej postavi, dieta zrazu respekt, ticho a bez slova sa proputat necha dobrovolne a uz je pokoj. Mala som tyzdne, ze mi ju suseda vkuse priputavala. Akonahle idem sama alebo uz aj zo skoly so starsou decko ani za svet nebude priputane a ked na nu uz od nervov zakricim len sa schuli dole na zem a to uz som vystresovana aj ja, cize zoadny krik nepomoze. Treba privolat inu osobu a dieta sa v klude necha priputat.