icon

Do akého veku má dieťa sedieť v protismere jazdy?

claudybaumy
20. nov 2022

Do kedy má sedieť dieťa v protismere jazdy?

sally001
20. nov 2022

@claudybaumy do 9 kg a vraj by malo už aspoň 2 mesiace samo sedieť...najlepšie je voziť v protismere čo najdlhšie ak sa da

petamich
20. nov 2022

nasa autosedacka vravi, ze do 15M odporucene 🤷‍♀️ ale teda vsade odporucaju co najdlhsie

petamich
20. nov 2022

@sally001 2 mesiace samostatneho sedenia su odporucane na prechod z vajicka do pokracovacej sedacky

xjakubikovak
20. nov 2022

@claudybaumy čo najdlhšie, nás má 3.5 a snáď ešte rok určite bude v protismere

amonet
20. nov 2022

podla zakona do 15m
podla bezpecnosti aspon do 4r

tanyan
20. nov 2022

@amonet V ktorom zákone? 554 hovorí o kategóriách podľa váhy, akurát vpredu môže sedieť bez sedačky alebo podsedáku od 150 cm. Nenašla som žiadne nariadenie o povinnosti umiestnenia v protismere a už vôbec nie s vekovou hranicou. Ak také existuje, rada sa dovzdelávam...

ivangeline
20. nov 2022

Tak nase sedeli tak do roka a pol.

annm81
20. nov 2022

Z pohľadu bezpečnosti čo najdlhšie. My sme prešli na posmernú sedačku v 5. rokoch. Švédi, ktorí okrem iného nechávajú deti v protismere bežne do tých 4-5 rokov znížili úmrtnosť detí na cestách na úplné minimum.

henka123123
20. nov 2022

Do 18 m som mala oboch v proti smere

martinaju
20. nov 2022

No idealne čo najdlhšie, minimálne do 15m ano su mamicky co daju do smere aj od pol roka a este do sedacky totalne na hovno ale teda riskovat život svojho dietata… nie ďakujem. 🤷🏽‍♀️ Mame do 18kg v protismere ale teda ak by to prešvihol skôr kupime novu protismernu sedačku.

evkao
20. nov 2022

@amonet zakon na to nie je, len sedacky vyrobene podla novsej isize normy maju povinny protismer do 15 mesiacov

@martinaju nam dcera uz pomaly vyrasta zo sedacky do 18kg, tak ideme kupovat vacsiu protismerku 👍

panda21
21. nov 2022

My sme prvú kúpili otočnú a potom čisto protismernu a tu otočnú aj ľutujem kúpu 🙈 môj bude isto do tých 6tich v protismere a aj dcéra. Neexistuje, aby išli do smeru skôr. Mňa už teraz striasa predstava, žeby išiel o rok do smeru a pútať pasom auta. V 6tich rokoch by mali mať už všetky deti chrupavky premenene na stavce.

claudybaumy
autor
21. nov 2022

@panda21 prečo ľutujeme otočnú?

panda21
21. nov 2022

@claudybaumy lebo ma menej miesta na nohy ako čistá protismerka a je len do 18kg, protismerku máme do 25kg. Nohy mu nevadia ani v tej otocnej Nune, ale komfortnejšie to má aj do budúcnosti viac v protismerke. Plus 5 bodové pútanie do 25kg miesto 18kg je tiež dosť veľká výhoda.. Proste keby viem, idem hneď do čistej protismerky a usetrim si 400€ z Nuny 😅 teraz si bucham hlavu, aká som bola sprosta 🙈

44janica44
21. nov 2022

Malé dieťa má v pomere k telu veľkú hlavu. Pri náraze keď je v posmernej sedačke môže veľmi ľahko dôjsť k zlomeniu väzov - treba si pozrieť videá z crash testov ako sa správa telo v sedačke a pritom nemusí dôjsť k nárazu vo veľkej rýchlosti v pohode na to stačí 50-tka. V severských krajinách sú ďaleko pred nami (zákonmi) a vozia deti v protismere do 4-5 rokov. Protismer je pre malé deti ďaleko bezpečnejší a pri nehode mu môže zachrániť život.

sally001
21. nov 2022

@petamich no ved to som napisala

martinaju
21. nov 2022

@claudybaumy otocnu nelutujem ulahčuje mi to život. Určite sa dieta lepšie naklada. No tak ano ak kupis hned protismerku do 25kg tak ušetriš no záleží čo chceš či ušetriť alebo svoje pohodlie. My sme si zvolili otočnu a radšej potom kupim ďalšiu sedačku.

claudybaumy
autor
22. nov 2022

@martinaju ja som kúpila otočnú do 36 kíl

evkao
22. nov 2022

@claudybaumy otocna do 36kg bude zrejme jedna z tych uzasnych sedaciek 0-36, ktore maju za minimalnu cenu vsetko, aj otocnost, aj isofix, len nie bezpecnost - aku konkretnu si kupila?

martinaju
22. nov 2022

@claudybaumy ja mam ročne dieta určite by som ho nedala do takej sedačky. Je to nebezpečne.
0-36 su najhoršie sedačky teda hlavne pre male deti a este aj otočne… no ja som kupila besafe izi turn 0-18kg. A vozi sa tam od 11 mesiacov dovtedy bol vo vajicku a este by sa zmestil ale uz sa mu tam nepáčilo.

natalala
22. nov 2022

@claudybaumy idealne co najdlhsie. Je to ovela bezpecnejsie. My sme malu dali do smeru ked mala vse roka a pol, lebo uz nebola ochotna tak sediet 🙈