Dokedy treba používať autosedačku?
ahojte maminy, chcem sa opytat od akeho veku dietata sa moze pouzivat ten podsedak/neviem ci sa to tak presne vola/ namiesto autosedacky? lebo nasu malu uz tam ledva zapnem a to su tie pasy uplne najviac povolene a ledva sa tam mesti.len ma 3,5 roka a skoro 110 cm tak neviem ci je to nejak limitovane na vysku alebo na vek. poradte prosim.
@marinablue
@marinablue Ano,ved vravim,ze ho aj praskol.Ale co uz ked vysku nema 150cm,tak musi mat podsedak. 🙂 🙂
Diky za odpovede. Mam pocit ze sme jedine na fore ktore maju deti v nekonfekcnej velkosti 🙂
@babylux ten príspevok je samozrejme pre teba len som zabudla na "odpovedz" ☹
MNa by zaujímalo či je predpísaný pre det ido 5 rokov 5 bodový bezpečnostný pás nma autosedačke, môj ex došiel pre malého a tá haraburda čo nazývaba utosedačka je 3 bodový a malý to mal skoro pod krkom.
Tie sedačky, ktoré sú od 15-36 kg majú trojbodový pás. Aj v sedačkách 9-36, keď dosiahne dieťa tých 15 kg, treba ten päťbodový pás dať dolu a pútať dieťa len pásom z auta
@marinablue pre vas by mozno bol riesenim podsedak urceny nizsim vodicom (pozri na stranke skoro dole http://autopotahy.vyrobce.cz/produkty.html ). Pri takejto vyske podsedak sluzi len na to, aby dietatu isli pasy cez hrud v spravnej vyske, na to by takato podlozka posluzila.
osoba musi mat vek 12 rokov a a vysku viac ako 150cm. inac musi sediet vzadu (plati aj pre starsich)
"Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle (sedadlách) vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém. Ak je vozidlo vybavené takým bezpečnostným systémom aj na iných sedadlách, musia ich ostatné také osoby pri preprave prednostne použiť. Za sedadlo vedľa vodiča sa nepovažuje miesto v postrannom vozíku motocykla."
deli sa to hlavne podla kil, vek je posledne, co beries do uvahy, lebo deti maju roznu vysku a vahu. Inak, vekovo je to do 12 rokov
Ked ma diete 12 rokov, a kde nema 150 cm ale ma 140 cm môže sedieť bez auto posedačky
tu som našla dobré vysvetlenie http://www.asnova.sk/informacie/vyhlaska/detsk-...

@maos ja mám tri deti a tri autosedačky narvem dozadu do auta. Nechápem, aký máš problém.